28.08.2009

Uefa Avrupa Ligi'nde Gruplar!


Saat 14:00'da Uefa Avrupa Ligi'nde kura heyecanı vardı. Bu sene değişen format ile artık 4'er takımlı 12 grup var ve maçların fikstürü de Şampiyonlar Ligi ile aynı formatta olacak.

2 temsilcimiz Fenerbahçe ile Galatasaray ilk torbadan diğer ekiplerin aksine zayıf takım çekince doğal olarak kolay bir gruba düştüler. Galatasaray'a ilk torbadan Panathinaikos gelirken, Fenerbahçe'ye ilk torbadan Steau Bükreş geldi.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde Inter'in grubundan lider olarak çıkan Yunan ekibi G.Saray'ı baya zorlayacak şüphesiz. En önemli oyuncuları olan Cisse ise 1 maç cezalı ve bu da Yunanistan'da oynanacak G.Saray maçına denk geliyor. Diğer ekip Dinamo Bükreş ise 3 maç seyircisiz cezası olduğu için CimBom için baya avantajlı olacak. Son torbadan gelen Sturm Graz ise eski gücünden uzak. 2001-2002 senesindeki o son dakiklarda beraberliğe yatılan maç hala hafızalarımızda. G.Saray'ın en kötü ihtimal ile 2. olarak çıkması kesin gibi. Panathianikos deplasmanındaki sonuç liderin kim olacağını belli edebilir.

Fenerbahçe ise son torbadan en zayıf takım olan Moldova temsilcisi Sheriff Tiraspol ile eşleşti. Honved ayarında bir takım Fenerbahçe farklı alır her 2 maçı da. Fenerbahçe'nin diğer rakibi Hollanda temsilcisi Twente. Takımın aşında İngiltere'den tanıyacağımız Steve Mc Claren bulunuyor. Son yıllarda Hollanda liginde baya yükselişte olan bir ekip. Fener'in esas rakibi ise Steau Bükreş olucak. Geçen sezon G.Saray'ı Devler Ligi önelemesinde eleyen Rumen ekibinin kadrosu biraz daha zayıf gibi. Twente bu grupta belki sürpriz yapabilir ama Fener'in gruptan her türlü çıkacağını söyleyebiliriz.

Diğer 10 gruba baktığımız zaman en çok dikkat çeken grup B,G,I ve J grubu.

Son torbada yer alan Genoa ve Toulouse'un düşecei grupların zaten "Ölüm Grubu" olacağı önceden belliydi. İtalyan ekip B grubuna düşerken rakipleri Valencia, Lille ve Slavia Prag oldu. Çek ekibini bir kenara bırakırsak ilk 2 için kıran kırana bir mücadele olacağını söyleyebiliriz.

Fransız ekibi ise J grubunda mücadele edecek. Bu grubun seri başı takımı ise son şampiyon Shaktar Donetsk, Belçika ekibi Club Brugge ve Sırbistan ekibi Partizan. Luce'li Shaktar ünvanını korumak için ne yapar eder bu gruptan çıkarda eski günlerini arayan Club Brugge ile Toulouse'dan kim gruptan çıkar orası muamma.

G grubuna baktığımız zaman da yine 3. torba dışındaki takımların gayet dişli olduğunu görüyoruz. İlk torbada yer alan Villarreal liderlik için İtalya'nın güçlü ekiplerinden Lazio ile çekişecek. Avusturya şampiyonu Salzburg ise bu 2 takımın arasına girmeye çalışacak. Avrupa'da pek tecrübesi olmayan Salzburg, Devler Ligi elemesinde sürpriz bir şekilde Maccabi Haifa'ya elenmişti.

I grubunda ise Benfica, Everton ve AEK ilk 2'ye girme mücadelesi verecek. Son torbadan gelen BATE Borisov ise muhtemelen bu grubun averaj takımı olacak. Geçen sene G.Saray ile aynı grupta yer alan Benfica çok iyi bir kadroya sahip olsada grubu sonuncu tamamlamıştı. Bu sefer Everton'un ardından 2. takım olmak için AEK ile zorlu bir mücadele edecek gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails