29.08.2009

Wesley Sneijder Inter'de!

Günlerce devam eden bir transfer girişimi daha mutlu sona erdi.

İtalyan ekibi Inter, yaklaşık 2 haftadır Sneijder'in transferi sonlandırmak için uğraşıyordu. En nihayetinde Cuma günü bu transfer resmiyet kazandı ve Hollandalı yıldız Inter'e imzayı attı.

4 gün önce Sneijder'in Inter'e gitmek istediği şeklinde bir haber çıkmıştı. Hatta bu haberden 1 gün sonra da Sneijder'in Milano'ya gitmek için havaalanına gittiği ama son anda uçağa binmekten vazgeçtiği bildirilmişti. Dün ise Sneijder'in ağzından şu sözler döküldü: "Dünyanın en iyi takımlarından birine geldim ve burada başarılı olmak istiyorum"

Real Madrid'e bu transfer için Inter 15 milyon euroluk(Real Madrid bir sene önce 27 milyon euroya almıştı) bir bonservis bedeli öderken, Sneijder ile 4 yıllık sözleşme imzalandı. Hollandalı yıldızın forma numarası Real Madrid'te ki gibi 10 numara olacak.

9 Haziran 1984'te Hollanda'nın Utrecht kentinde dünyaya gelen Sneijder, Ajax altyapısının yetiştirdiği birçok yıldızdan biri. Babasıda profesyonel bir futbolcu olan Hollandalı oyuncu Amsterdam'da dünyaya gelmese de Ajax'ın futbol akademesine katıldı çok genç yaşta. Ajax ile ilk maçına 22 Aralık 2002 tarihinde henüz 18 yaşındayken çıkan Sneijder sezonun geri kalan kısmında sürekli forma şansı buldu ve 20 (16'sı ilk 11) resmi maçta 5 gole imza attı.

Orta sahanın her bölgesinde ve her 2 kanatta da oynayabilen Sneijder 2003-2004 sezonunda ilk 11'in değişilmez oyuncusu oldu ve o sezon Ajax'ın şampiyon olmasında büyük pay sahibi oldu. 30 lig maçına çıkan Hollandalı oyuncu 9 kezde ağları havalandırdı. O sezon ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynama şansı da bulan Sneijder çıktığı 7 maçta (3'ü ilk 11) 1 gol kaydetti.

2004 yazında düzenlenen Euro 2004'te ilk defa milli takım forması giyen 20 yaşındaki genç yıldız grup maçlarında Almanya'ya karşı 45, Letonya'ya karşı da 14 dakika forma giydi. O sezon ligde ise 25'i ilk 11de olmak üzere 30 maçta 7 gol kaydeden Sneijder, Devler Liginde de 6 maç forma giydi ama takımının Bayern Münih ve Juventus'un arkasından grubu 3. sırada bitirerek Uefa Kupası'na düşmesine engel olamaladı. Uefa Kupasında ise 3. turda Ajax Auxerre'e elendi.

2005-2006 sezonunda geçirdiği sakatlık nedeni ile ligde sadece 19 maçta forma giyen Sneijder 6 gole imza attı. Şampiyonlar Liginde'de 7 maçta forma giyen Hollandalı oyuncu 4 kez de rakip fileleri havalandırdı. Hollanda Kupasında'da 2 gol kaydeden Sneijder, o sezon çıktığı toplam 26 maçta 10 gole imza attı. O yaz 2006 Dünya Kupasında'da forma şansı giyen yıldız oyuncu toplam 4 maçta 314 dakika forma şansı buldu ama takımının 2. turda elenmesine engel olamadı.

2006-2007 senesi ise Hollandalı yıldızın kariyerinden en büyük patlamayı yaptığı sezon oldu. Her ne kadar Ajax o sezon Şampiyonlar Ligi önelemesinde elenip Uefa Kupasında yoluna devam etse de, ligde PSV'nin averajla arkasında yer alarak şampiyonluğu kaçırsa da Sneijder gösterdiği olağanüstü performansla büyük takımların gözdesi oldu. Ligde çıktığı 31 maçta 18 gole imza atan Hollandalı oyuncu 2007 yazında 27 milyon euroya Real Madrid'in yolunu tuttu.

Robben ve Drenthe ile beraber o sezon Real Madrid'e transfer olan 3. Hollandalı oyuncu olan Sneijder Amerika'ya giden Beckham'ın 23 numarasını aldı. Real Madrid'deki ilk golünü ilk maçında Madrid derbisinde Atletico Madrid'e karşı atan Sneijder ilk 3 resmi lig maçında da 4 gole imza attı. Real Madrid'teki ilk sezonunda 30 lig maçına çıkan 9 gol ve 6 asist kaydetmişti. Şampiyonlar Liginde'de tamamı ilk 11 olmak üzere 5 maça çıkan oyuncu 393 dakika sahada kalsa da gol atamadı.

2008 yazındaki Avrupa Şampiyonasında Hollanda forması ile Real'deki diğer takım arkadaşları ile beraber muazzam bir performans gösteren Sneijder, takımının çeyrek finalde Rusya'ya elenmesine engel olamadı. İtalya'yı 3-0 yenen Hollanda'da 1 gol 1 asist yapan Sneijder diğer golünde yaratıcısı idi. Şampiyonadaki diğer maç ise İtalya gibi zor gol yiyen ekip Fransa idi. O maçta da Robben ile beraber yıldızlaşıyor ve 1 gol 1 asist yaparak takımının 4-1 kazanmasını sağlıyordu. (Bu maçta son dakikada kaydettiği gol kesinlikle izlenmeli)

Bir sonraki sezon Robinho'nun satılması ile 10 numarayı giyen Sneijder'in 23 numarası ise takıma yeni katılan Hollandalı oyuncu Van der Vaart'ın oluyordu. Sakatlığı neden ile sezon başındaki maçları kaçıran Hollandalı oyuncu 2008-2009 sezonundaki ilk maçına 5 Ekim'de Espanyol'a karşı çıkıyordu. O sezon Real Madrid forması ile ligde 22 maça çıkan (18'i ilk 11) Sneijder 4 gol aterken 2 de asist yapıyordu. Şampiyonlar Liginde'de 4 maça çıkan Holandalı yıldız 334 dakika forma şansı buluyordu.

Yıldız oyuncu her ne kadar Real Madrid'in banko oyuncularından biri olsa Perez'in El Galacticos sevdası ile takıma kattığı Kaka, Xabi Alonso, Ronaldo, Benzema gibi yıldız oyuncular nedeni ile gözden çıkarılıyordu ve yazının başında belirttiğimiz gibi Inter'e transfer oluyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails