28.08.2009

Şampiyonlar Ligi Grupları!


İş yoğunluğu nedeni ile 1 gün gecikmeli olarak giriyoruz Şampiyonlar Ligi postunu.

Temsilcimiz Beşiktaş'a 1. torbadan İngiliz Manchester United geldi ki zaten o torbadaki takımların yarısı İngiliz idi. 2. torbadan CSKA Moskova gelince son torbadanda zayıf bir takım gelir ve gruptan çıkma yolunda büyük avantaj sahibi olur diyordum. Ama son torbadaki 7 zayıf takım yerine Wolfsburg gelince tüm ümidim kayboldu. Wolfsburg'un Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez yer alması ve bu alandaki tecrübesizliği fayda olurmu grup maçlarında göreceğiz.

Her kura çekiminden sonra klasik bir yorum vardır. Genelde 3 torbadanda zor takım gelir (Bazen son torbadanda dişli bir rakip geldiği olur), ve o grup "Ölüm Grubu" diye adlandırılır.

Bu sene de o gruplardan her zamanki gibi var ama en çok dikkat çeken gruplar bana göre adı olsa olsa "Kaderin Cilvesi Grubu" diye adlandırılacak C ve F grupları. Kaka'nın satıldığı Real Madrid ve satan takım Milan C grubunda. Samuel Eto'o'yu Inter'e satan Barcelona ile Zlatan Ibrahimovic'i Barcelona'ya satan Inter F grubunda karşı kaşıya geldi.

A grubu en zor ve dengeli gruplardan biri. Her ne kadar 1. torbadan Bayern Münih gelse de 2. torbadan gelen Juventus'un bu sene yaptığı transferlerle liderlik için bir adım önde olduğunu söyleyebilirim. Fransa şampiyonu Bordeaux da Bayern'i 2.lik için zorlayabilir.

C grubuna seri başı olarak Milan girse de bu seneye pek iyi başlamadılar. Son 6 senedir Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final bile göremeyen Real Madrid bu gruba 2. torbadan giren takım. Perez'in tekrar başkan olması ile El Galacticos'u yeniden kuran başkent ekibi liderlik için favori. Grubun diğer takımı Marsilya'da grubun içini karıştırabilecek bir takım. Milan'ı geçmeyi başarırlarsa büyük bir sürprize imza atıp İtalyan ekibini kupa dışına itebilirler.

D grubunda 1. torbadan gelen Chelsea'nin lider olarak çıkmasında bir sıkıntı olacağını pek sanmıyorum. Bu gruptaki esas çekişme 2.lik mücadelesi olacak. Geçen sezon 2. turda karşı karşıya gelen 2 takım Atletico Madrid ve Porto kozlarını bu kez gruplarda paylaşacaklar. Geçen sene Portekiz temsilcisi deplasman golü ile (2-2, 0-0) tur atlayan takım olmuştu.

E grubuna baktığımız zaman Liverpool'un ilk torbadan favori olarak girdiğiniz görüyoruz. Her ne kadar Kırmızılar lige kötü başlasa da Şampiyonlar Ligi areanasında ne kadar iyi olduklarını her zaman gösteriyorlar. Bu gruba 2. torbadan giren Lyon ise sezona fırtına gibi girdi. Özellikle Benzema'nın yerine gelen Lisandro Lopez çok formda. Grubun diğer takımı Fiorentina ise kadro olarak bu 2 takımın biraz gerisinde olsa da tecrübesi ile Lyon'u geride bırakabilir.

F grubunda ise sadece lide kim olucak sorusunun cevabını arayacağız sanırım. Barcelona zaten her katıldığı kulvarda en büyük favor. Inter ise diğer 2 takıma baktığımız zaman 2. olması çokta zor olmayacak. Bu 2 takımın birbirleri ile oynayacakları karşılaşma nefesleri kesecek eminim. Gruba 3. sıradan giren Dinamo Kiev ile Gökdeniz'in takımı Rusya'nın son şampiyonu 3.lük için kıysaıya mücadele eder.

G grubu ise son torbadan giren takımın dışında birbirne en denk grup diyebiliriz. Seribaşı olarak giren takımın Sevilla olduğunu ve diğer takımlarında Rangers ve Stuttgart olduğunu düşünürsek kimin lider çıkacağı, kimin 3. olacağını önceden kestirmek zor. Sevilla tecrübesi ile her türlü ilk 2'ye girer. Eğer Alman ekibi de geçen sezon Şubat ayında Markus Babbel geldikten sonra yakaladığı yükselişi devam ettirirse Rangers'ın önünde grubu tamamlayabilir.

H grubunda ise seri başı takım olan Arsenal dışındaki diğer 3 takım liglerini şampiyon olarak tamamlayan takımlar. Arsenal'in gruptan çıkma konusunda pek sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Diğer 3 ekip Hollanda şampiyonu Alkmaar, Yunanistan şampiyonu Olympiakos ve Belçika ligi şampiyonu Standart Liege. Alkmaar Van Gaal gittikten sonra geçen sezonki görüntüsünden uzak. Yunan ekibi diğer 2 ekibin aksine bir adım önde. Kalesini Türk oyuncu Sinan Bolat'ın koruduğu Standart Liege ise süpriz peşinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails