3.06.2010

G.Afrika'da Gözlerimiz Onları Arayacak!

Dünya Kupası'na katılacak son takımları belirleyecek play-off maçlarından sonra ülkelerinin turnuvaya katılamaması nedeni ile Güney Afrika'da izleyemeyeceğiz yıldızların haberini yapmıştım Kasım 2009'da.

Futbol hayatının son demine gelen ve ülkesi Galler'in kendinden başka yıldız oyuncusu olmaması nedeni ile her şampiyonada gözlerimizin aradığı Ryan Giggs başta olmak üzere; Shevchenko, Robbie Keane, Riise, Pert Cech, Mutu, Kanoute, Ibrahimovic, Berbatov, Baros, Adebayor bu yıldızlardan bazılarıydı.

Bazı yıldız futbolcularda var ki ülkesi Dünya Kupası'na katılma başarısı göstermesine rağmen teknik direktörlerinin tercihi sonrası Güney Afrika'ya giden ülkelerinin 23 kişilik kadrosunda yer almadı.

Kimi teknik direktörü ile papaz olduğu için, kimi form durumu düşünülerek kimi de özel sebeplerden dolayı, sebebini hiçbirimizin anlayamayacağı şekilde Dünya Kupası'na götürülmedi.

Bunların başında ise Dunga'nın ilginç kadro tercihi ile Ronaldinho, Pato, Adriano(Brezilya liginin son gol kralı), Diego, Marcelo gibi yıldızların kadro dışı kalmasıydı.

Maradona da Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Inter'in orta sahadaki beyinleri Cambiasso ve J.Zanetti'yi kadroya almazken, Lippi'nin Totti'yi milli takıma çağırmaması şok etkisi yarattı. Lippi ile sorunlu olan Cassano kadroda yine yok. Nistelrooy'u ise gözlerimiz kesinlikle arayacak Afrika'da.

Turnuvanın en sevilmeyen hocası konumundaki Raymond Domenech'te R.Madrid'li golcü Karim Benzema'yı 23 kişilik kadroya çağırmadı. Son gün sürprizleri ise İngiltere kadrosundan çıkartılan Walcott ile G.Afrika'nın en golcü ve en popüler oyuncusu Mc Carthy'nin kadro dışı kalmaları oldu.

İşte Dünya Kupası'nda maalesef izleyemeyeceğimiz yıldız oyuncular;


BREZİLYA

RONALDINHO

PATO


DIEGO

ADRIANO

RONALDO

MARCELO

ARJANTİN

CAMBIASSO

JAVIER ZANETTI

GABRIEL MILITO

LAVEZZI

GAGO

İTALYA

TOTTI

TONI

CASSANO

GROSSO

FRANSA

BENZEMA

NASRI

İNGİLTERE

WALCOTT

DARREN BENT

HOLLANDA

NISTELROOY

ALMANYA

KURANYI

GÜNEY AFRİKA

MC CARTHY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails