4.06.2010

Vuvuzela'nın Laneti!


Dünya Kupası açılış maçına 1 haftadan da az bir süre kaldı. Hatta an itibarı ile 6 gün 19 saatlik bir süre var.

Takımlar 23 kişilik kadrosunu FIFA'ya ilettikten sonra son hazırlık maçlarını oynarlarken, herkesin korktuğu sakatlık kabusları ise şimdiden 4 ülkeyi (İngiltere, Fildişi Sahilleri, İtalya, Arjantin) sarmış durumda.

En kötü haber İngiltere cephesinden geldi. Milli takımın kaptanı Rio Ferdinand bugün yapılan antrenmanda sakatlanmış ve hastaneye götürülmüştü. Dizinden sakatlık geçiren futbolcu en az 6 hafta sahalardan uzak kalacak. Bu da D.Kupası'nı kaçırması manasına geliyor. Ferdinand yerine kadroya Michael Dawson'un girme ihtimali yüksek.

Dün oynanan hazırlık maçında Fildişi Sahilleri, Japonya'yı 2-0 ile geçerek turnuvaya hazır olduğunun sinyallerini vermişti. Takımın en büyük yıldızı ve sezonu İngiltere liginde gol kralı olarak tamamlayan Drogba maçın 16. dakikasında Tanaka'nın müdahelesi sonrası sağ dizinde sakatlandı. Alınan haberlere göre golcü oyuncunun D.Kupası'nda oynama ihtimali çok zor. G.Saraylı Keita'nın ülkesi için bu haber çok kötü; nitekim ölüm grubunda Brezilya ve Portekiz'e karşı Drogba'sız gruptan çıkma şansları baya düştü.

Son hazırlık maçında Meksika'ya 2-1 kaybeden İtalya ise Totti'nin çağrılmadığı Dünya Kupası macerasına Pirlo'suz da devam edebilir. Milan'ın tecrübeli oyuncusu, frikik ustası Pirlo bugün antrenmanda sakatlandı ve Dünya Kupası'nı kaçıran yıldızlar kervanına katılacak gibi gözüküyor.

Dünya Kupası'nda en etkili hücum silahlarına (Messi, Tevez, Aguero, D.Milito, Higuain) sahip Arjantin de bugün Diego Milito'nun sakatlık haberi ile sarsıldı. Sezonun en formda golcüleri arasında yer alan D.Milito'nun sakatlığı belki çok ciddi olmayabilir ama açılış maçını kaçırma ihtimai yüksek. Arjantin için eksiklik olur mu ? Pek sanmıyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails