4.06.2010

Kuzey Kore'nin Koyunu, Fifa'dan Döner Oyunu!

1 Haziran itibarı ile 32 ülkede FIFA'ya 23 kişilik kadrosunu göndermişti. Ancak Kuzey Kore gönderdiği bu 23 kişilik bir listede çakallık yapmaya çalışsa da FIFA bu çakallığa izin vermedi.

FIFA 23 kişilik kadrolarda 3 kaleci bulunmasını şart koşuyor. Bunu çoğu futbolsever bilir ve şu zamana kadarda her ülke 23 kişilik kadrosunda 3 kaleciyi bulunduruyordu.

Kuzey Kore ise bize 2 kaleci yeter demiş olacak ki önemli golcüsü Kim Myong-Won'u listede kaleci olarak göstererek turnuvada normal mevkiisinde oynatmayı planlamış ama bu planlarını FIFA bozmuş.

Kadroda 3 kaleci bulunmasını şart koşan FIFA, Kim Myong-Won'un Dünya Kupası'nda sadece kaleci olarak oynayabileceğini onun dışında diğer pozisyonlarda oynamayacağını açıklamış.

Bu durumda Kuzey Kore bulgura giderken evdeki pirinçtende oldu ve ülkenin en önemli golcülerinden birini 3. kaleci olarak yedek kulübesinde oturtmak zorunda kalıcak.

Bu saatten sonra Kuzey Kore'liler dua etsinler. Zaten Brezilya, Portekiz ve Fildişi Sahilleri'nin yer aldığı 'Ölüm Grubu'ndalar. 2 kaleciye birşey olursa eğer hallerini düşünemiyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails