13.08.2010

20'lik Bebe Manchester United'ta!


Alex Ferguson, Cristiano Ronaldo ile başlattığı Portekizli genç yetenekleri Manchester United'a transfer etme hamlesini 20 yaşındaki Bebe'yi Manchester United bünyesina katarak sürdürdü.

Spor kamuoyuna göre sürpriz ama Ferguson'a göre yeni bir yıldız adayı olan Portekizli oyuncuyu, uzun yıllar Ferguson'un yardımcılığını yapan ve şu anda Portekiz Milli takımında bulunan Carlos Queiroz önermiş.

Tam ismi Tiago Manuel Dias Correira olan Portekiz futbolunun yeni gözdesi geçtiğimiz sezonu Portekiz 3. ligi takımlarından Amadora'da geçirdi. Her 2 kanatta da oynayabilen Bebe 2009-2010 sezonunu 26 maçta 4 gol ile tamamladı.

Real Madrid'in de transfer listesinde olan Bebe bundan 5 hafta önce Portekiz 1. ligi takımlarından Vitoria Guimares'e transfer olmuştu. Alex Ferguson eski yardımcısının önerisi ile bu genç yeteneği kaptırmak istememiş ve sözleşmesinde yer alan 7.4 milyon pounda serbest kalır maddesini uygulayarak Manchester United takımına transferini gerçekleştirmiş.

Daha önce bir hazırlık maçında keşfettiği Cristiano Ronaldo'yu henüz 18 yaşında M.United'a transfer eden Sir Alex Ferguson 2007 senesinde de 21 yaşında olan Nani ve 19 yaşındaki Anderson'a toplam 40 milyon euro ödeyerek Portekiz liginden transfer etmişti.

Kurt teknik adamın bu 3 oyuncudan da maksimum veri aldığı düşünülürse Bebe'nin de sezon sonunda Manchester United'a çok katkı sağlayan belki de geleceğin Cristiano Ronaldo'su olacak yeteneklere sahip biri diye düşüneceğimiz bir futbolcu olduğunu görebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails