14.08.2010

Balotelli Manchester City'de!


Beşiktaş'ın çok yetenekli ama bir o kadar da sorunlu olan golcüsü Batuhan ile Balotelli'yi birbirine çok benzetmişimdir. Türkiye'de yeteneğini kimsenin sorgulamadığı Batuhan 17 yaşında A Milli takım formasını giydi. Ondan 10 ay büyük olan Balotelli ise aynı yaş içinde Inter ile ilk maçlarına çıkmıştı.

Gana asıllı İtalyan oyuncunun çektiği sert şutlar en az Rooney ve Ibrahimovic kadar etkili. Şu anda dünyanın en sert şut çeken 3 oyuncusu kim diye sorulsa Balotelli bu 2 yıldız oyuncu ile beraber anılır buna eminim. Bunca yeteneğine rağmen disiplinsiz davranışları ve Milan forması ile poz vererek 'Ben doğuştan Milanlıyım' açıklaması onun Inter'de ipinin çekilmesini sağladı.

Kolarov transferinin olduğu gün Manchester City'nin Drogba olmasa da onun ayarında bir golcü alacağını yazmıştım. Daha o günlerde Balotelli söylentisi çıkmıştı ve aradan 3 hafta geçtikten sonra işi resmiyete döktüler.

Açık ara bu yazın transfer şampiyonu olan Manchester City, Balotelli transferi ile beraber 5. flaş ismi kadrosuna kattı. Şu anda transfere harcadıkları toplam para 125 milyon euro. Balotelli'nin bu yazki son transfer olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Teknik direktör Mancini imza töreninde haftaya James Milner'ı da alarak transferi noktalayacaklarını açıkladı.

12 Ağustos 1990 Palermo doğumu olan Balotelli şu anda Serie C'de mücadele eden Lumezzane takımında 15 yaşında profesyonel oldu ve kulübünün bir üst lige çıkmasında gencecik yaşına rağmen başrol oynadı ve 2005-2006 sezonu sonunda Inter'e transfer oldu.

Inter ile ilk maçına 2007 Aralık'ta oynanan Cagliari maçının 90. dakikasında oyuna girerek çıkan Balotelli bu maçtan 3 gün sonra Reggina ile oynanan İtalya Kupası maçında ilk 11'de sahaya çıktı ve 2 gol kaydetti. Şu anda M.City'nin başında bulunan Mancini ile 2007-2008 sezonunda Inter'de çalışan 1.90'lık golcü 30 Ocak'ta kupada oynanan Juventus maçında attığı 2 golle taraftarın iyice sevgilisi oldu.

Ertesi sezona İtalya Süper Kupa maçında Roma'ya karşı oyuna girdikten 15 dakika sonra takımının 2. golünü kaydederek başlayan İtalyan golcü o sezon takımın başına gelen Mourinho'nun da gözüne girdi. 4 Kasım 2008'de Şampiyonlar Ligi'nde Anorthosis'e attığı gol ile Inter'in Şampiyonlar Ligi'nde en genç gol atan oyuncusu (18 yaşında) olan Balotelli o sezon 18'i ilk 11'de olmak üzere 28 maça çıktı ve 9 gol kaydedip 3 de asist yaptı.

1 Mart 2009'da Roma ile oynanan ve 3-3 sona eren lig maçında 2 gol kaydeden golcü oyuncu gol sevinci sırasında kendi taraftarlarına giderek hareket yapmış ve tüm İtalya'da olay olmuştu. Disiplinsiz davranışları ertesi sezonda devam eden Balotelli 17 Kasım 2009'da yaptığı 'Ben doğuştan Milanlıyım', 1 Mart 2010'da yaptığı "Milano diyince aklıma sadece AC Milan geliyor" açıklaması ve Milan forması ile verdiği pozlarla Inter taraftarlarının iyice nefretini kazandı.

Inter'deki son sezonunda da yedek kulübesinden pek çıkamayan Balotelli Seria A'da 13'ü ilk 11 olmak üzere 26 maça çıktı ve 9 gol 5 asist ile oynadı. Toplamda ise 2009-2010 sezonunu 38 maçta (18'i ilk 11) 11 gol 7 asist ile tamamladı. Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Inter'in Barcelona'yı 3-1 yendiği maçta son 15 dakika forma şansı bulan golcü oyuncu kötü performansı sonrası sinirlenerek Inter formasını yere fırlatmıştı.

Mourinho'nun kendisi hakkında "Javier Zanetti'nin %25'i kadar çalışsa dünyanın en iyi futbolcusu olurdu" dediği Gana asılllı İtalyan golcü Gana'da oynamayı reddederek İtalya formasını giymeyi tercih etti. 13 Ağustos 2008'de İtalya 21 yaş altı milli takımına çağrılan Balotelli 5 Aralık 2008'de Yunanistan'a ilk golünü attı. 2009 yılında düzenlenecek 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda İsrail'e 2 gol atan Balotelli toplamda 16 kez giydiği İtalya U-21 forması adına 6 gol kaydetti.

Dünya Kupası kadrosunda sürpriz bir şekilde olmayan ve 'Dünya Kupası'nda oynayan ilk siyahi oyuncu' olma şansını kaçıran Balotelli, Lippi'nin kovulmasından sonra milli takımın başına geçen Prandelli tarafından 10 Ağustos 2010'daki Fildişi Sahilleri maçında ilk milli maçına çıktı.

2 sezon aradan sonra eski hocası Mancini ile tekrar buluşan Balotelli, Manchester şehrinin mavi takımı ile 5 yıllık sözleşme imzalayan 20 yaşındaki oyuncu yeni kulübünden senelik olarak 4.4 milyon euro alacak.

Tevez, Adebayor, Robinho, Santa Cruz, Bellamy, Jo gibi golcüleri olan Manchester City de Mancini yer aldığı sürece Balotelli'nin ilk 11'de forma giymesi garanti gibi duruyor. Performansına lafımız yok ama eğer disiplin sorunlarını aşarsa Premier Lig'de çok iş yapar ve uzaktan jeneriklere girecek bir sürü gol atar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails