8.08.2010

Süper Kupa İlk Kez Anadolu'ya Gitti!

2006 yılında düzenlenmeye başlayan Süper Kupa (eski adıyla Cumhurbaşkanlığı Kupası) bu yıl ilklere imza atan bir kupa mücadelesi oldu.

Nitekim 2009-2010 sezonunda 'Turkcell Süper Lig' şampiyonunun Bursaspor olması ve 2010 Ziraat Türkiye Kupası'nı Trabzonspor'un kazanması ilk kez bir Süper Kupa'nın İstanbul dışında bir şehre gitmesini kesinleşmişti.

Daha önce 4 kez düzenlenen Süper Kupa'yı 2 kez Fenerbahçe kazanırken, 1'er kez de Galatasaray ve Beşiktaş müzesine götürmüştü. Fenerbahçe 2'sinde de Beşiktaş'ı yenerken, Beşiktaş Galatasaray'ı yenerek, Galatasaray da Kaysersipor'u yenerek Süper Kupa'nın sahibi olmuştu.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Bursaspor-Trabzonspor karşılaşmasında karadeniz temsilcisi daha etkili oynuyordu. Burada maçın detaylı analizine girmeyeceğim. Zaten maçın sadece ilk yarısını izlediğim için yapamamda bunu. İlk yarısı golsüz sona eren mücadelenin 2. yarısında Trabzonspor'un 25 yaşındaki Kolombiyalı golcüsü Teofila attığı 3 golle takımına kupayı getiren isim oldu.

Attığı 30 golle dünyada 2009 yılının en çok gol atan 4. oyuncusu olan Teofilo, 2010 Ocak ayında geldiği Trabzonspor'da hiçbir resmi maçta gol atma başarsını gösterememişti ta ki Süper Kupa maçına kadar. Sezon öncesi kampta gönderilmesi bile gündeme gelen Kolombiyalı golcü maçtaki 3 gole de imza atarak kendisini herkese ispat etme şansı buldu.

Bu sene 5.si düzenlenen Süper Kupa'da şu ana kadar 12 gol atılırken bu 12 golün 11'inin yabancı futbolcular tarafından atılması ilginç bir istatistik olarak karşımıza çıktı. (2008'de G.Saray'ın Kayserispor'u 2-1 yendiği maçta Kayseri'nin golünü Mehmet Topuz attı). Diğer 8 gol ise Alex (2), Kewell, Nonda, Nobre, Deivid, Kezman, Bobo tarafından kaydedildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails