14.08.2010

33 Yıl Sonra Gelen Jubile Maçı!


Avrupa'nın 2 dev kulübü Bayern Münih ve Real Madrid dün akşam Allianz Arena Stadı'nda Franz Beckenabuer'in jubile maçında karşı karşıya geldi.

Henüz 14 yaşında Bayern Münih kapısından içeri giren ve 5 sene sonra 1964 yılında A takıma yükselen 'Kaiser (İmparator)' lakaplı Almanların futbol efsanesi 13 yıl boyunca Bayern Münih'te 427 maça çıktı ve 60 gole imza attı.

Bundan tam 33 yıl önce B.Münih'ten ayrılarak ABD Ligi takımlarından New York Cosmos'a giden Beckenbauer futbola 38 yaşında bu takımda veda etti. 105 kez de Batı Almanya milli takımının formasını giyen efsanevi libero oyuncusu futbolu bıraktıktan 1 sene sonra Batı Almanya milli takımının başına geçmiş ve 6 senelik teknik direktörlük macerasını 1990 yılında kazandığı Dünya Kupası ile sonlandırmıştı.

Biletlerin günler öncesinde tükendiği ve 69.000 kişinin izlediği maçta her 2 kulüpte bu sezonki en ciddi sınavına çıktı. Jose Mourinho bu maçta yeni transferler Ricardo Carvalho, Khedira ve Di Maria'da forma şansı tanıdı.

Bir hazırlık maçı olmasına rağmen kıran kırana geçen maçın 7. dakikasında Casillias, Bayern Münih'li Badstuber'in penaltısını kurtardı. Normal süresi 0-0 sona eren ve penaltılara giden maçta Real Madrid'in başarılı kalecisi Hamit ve Braafhied'in de penaltılarını kurtararak takımının maçı penaltılarda 4-2 kazanmasını sağladı ve maçın yıldızı oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails