9.08.2010

Community Shield 18. Kez Manchester United'ın!

Avrupa'da liglerin başlamasına sayılı günler kala (Fransa Ligi başladı) her ligin kendine has 'Süper Kupa'ları da sahibini buluyor. Almanya'da Bayern Münih, Türkiye'de Trabzonspor'un kazandığı yerel Süper Kupa'lar sonrasında İngiltere'nin en büyük takımı da belli oldu.

İlk kez düzenlenmeye başladığı 1908 yılından 2005 yılına kadar Charity Shield, son 5 sezondur da Comuunity Shield adı ile düzenlenen İngiltere Süper Kupası'nın bu yılki sahibi Manchester United oldu.

Geçen sezonun lig şampiyonu Chelsea, geçen sezonun F.A. Cup şampiyonu Manchester United karşısında pek fazla direnç gösteremedi. 41. dakikada Scholes'un harika pasını Rooney aynı güzellikle Valencia'nın önüne bırakması ve bu oyuncunun rahat bir şekilde golü bulması ile ilk devreyi 'Kırmızı Şeytanlar' 1-0 önde tamamladı.

76. dakikada ilk golün sahibi Valencia'nın sağ kanattan yaptığı asiste Meksikalı yeni transfer Javi Hernandez'in attığı ilginç golle M.United farkı 2'ye çıkarıyordu. Bu golden 7 dakika sonra Kalou ile gelen gol Chelsea'yi umutlandırsa da 90+2'de Berbatov'un şık aşırtma golü maçın skorunu tayin ediyordu.

Community Shield'da son 4 sezonda 3. kez karşı karşıya gelen bu iki ekibin geçen seneki mücadelesini penaltılarla Chelsea kazanmıştı. 'Maviler'den geçen sezonun rövanşını alan Manchester United bu kupayı toplamda 18. kez müzesine götürürdü. İngiltere Süper Kupası'nı en çok kazanan takım olan Alex Ferguson'un öğrencileri'ni Liverpool 15 şampiyonlukla takip ediyor.

Alex Ferguson geldikten sonra bu kupayı 8. kez kazanma başarısı gösteren Manchester United, son 17 yılda bu kupada tam 14 kez mücadele etti. 6 kez kaybetseler de 8 kez kazanma başarısını gösterdiler.

Community Shield ile ilginç bir istatistik daha verelim. Premier Lig'in kurulduğu 1992-1993 sezonundan bu yana oynanan 18 Comminty Shield maçının galibi olan takımların sadece 6' sı o sezonu ligde de şampiyon olarak tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails