8.08.2010

Almanya'nın En Büyüğü Bayern Münih!

Geçen sezon Almanya ligini kasıp kavuran ve hem Bundesliga'yı hem de Almanya Kupası'nı müzesine götüren Bayern Münih koleksiyonun son parçası olan Almanya Süper Kupası'nı da Schalke'yi 2-0 yenerek müzesine götürdü.

Geçen sezon Bundesliga'yı 2. sırada tamamlayan ve Raul gibi bir dünya yıldızını kadrosuna katan Schalke karşısında Van Gaal'ın öğrencileri Ribery, Van Bommel ve Robben gibi yıldız oyuncularından yoksun bir kadro ile sahaya çıktı.

Louis Van Gaal, Dünya Kupası'nda başarılı bir performans sergileyen Thomas Müller, Klose, Schweinsteiger, Lahm gibi oyuncuları ilk 11'de sahaya sürerken bunun meyvesini son 15 dakikada aldı. Geçtiğimiz gün sözleşmesini 2015 yılına kadar uzatan Müller perdeyi açarken, 81. dakika Miroslav Klose maçın skorunu tayin etti.

1996'dan sonra ilk kez düzenlenen Süper Kupa'da zafere ulaşan Bayern Münih by kupayı en son 1990 yılında kazanmıştı. Toplamda da 3 kezle Süper Kupa'yı en çok kazanan takım durumundalar.

1997 ile 2009 yılları arasında ise Süper Kupa yerine Ligapokal adı verilen bir kupa oynanıyor ve 6 takım yer alıyordu. (Ligi ilk 4 sırada bitiren takımlar, Almanya Kupası'nı kazanan takım ve 2. Ligi şampiyon tamamlayan takum). Bayern Münih sonuncusu 2007'de olmak üzere 6 seferle Ligapokal'ı da en çok kazanan takım.

Bu arada Bayern Münih kulüp tarihinde 2. kez sezonu duble ile tamamladıktan sonra Almanya'nın en büyük kupasının sahibi olmayı başardı. 1999-2000 sezonunda da hem ligi hem Almanya Kupası'nı kazandıktan sonra Ligapokal kupasını kazanma başarısı göstermişlerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails