5.02.2011

3 Gün Arayla 2 'El Classico' Heyecanı!


Haftaiçi oynanan İspanya Kral Kupası rövanş maçları sonrasında beklendiği gibi Barcelona ve Real Madrid finale yükseldi.

Barcelona ilk maçta sahasında 5-0 yendiği Almeira'yı rövanş maçında 3-0 yenerken, Real Madrid de ilk maçta deplasmanda 1-0 yendiği Sevilla'yı Santiago Barnebeu'da 2-0'lık skorla geçerek finale çıktı.

Özellikle son 3 sezondur İspanya Ligi'ni domine eden ve diğer 18 takımı puan olarak kendilerine yaklaştırmayan bu 2 takım İspanya Kral Kupası'nda tam 21 yıl sonra finalde karşı karşıya gelecekler. 1990 yılında Valencia'da oynanan maçı Barcelona 2-0 kazanmıştı.

İspanya Kral Kupası finali bu sene 20 Nisan'da Valencia'nın Mestelle Stadı'nda oynanacak. İşin ilginç yanı ise 17 Nisan tarihinde lig maçında da bu 2 takımın karşılaşacak olması.

Şahsen ben bunun tesadüf olmadığını ve bu fikstürlerin önceden ayarlanmış olacağını düşünüyorum ama yine de Barcelona'nın olmasa bile Real Madrid'in finale kadar çıkacağını herkes tahmin edemezdi.

Her ne kadar ligde Barcelona 7 puan farkla lider olsa da ligin 32. haftasında Santiago Bernabeu'daki maç ve 3 gün sonra Mestella Stadı'ndaki maç bu sezon İspanya'da hangi takımın daha büyük olduğunu ispatlayacak.

Real Madrid'in 5-0'lık ilk maçın etkisinde kalarak puan farkı fazla olsa bile intikam duygusu ile her 2 maçta da ne kadar hırslı olacağını düşünürsek 17 ve 20 Nisan tarihleri için başka bir plan yapmamak en iyisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails