1.02.2011

Bir Zamanlar CM Efsanesi'ydi. Şimdi Bank Asya 1.Lig'de!

4-5 sene önce Championship Manager muhabbetinin döndüğü bir arkadaş ortamında genç yetenek denildiği zaman herkesin aklına ilk gelen isimdi o. Hepimizin dünya yıldızı bir golcü olmasını beklediğimiz ama bir türlü o beklenen patlamayı yapamayan bir golcü. Kimden mi bahsediyorum ? Tabii ki Freddy Adu'dan.

Henüz 14 yaşındayken DC United takımında profesyonel olarak Amerika spor tarihinin en genç profesyonel olan futbolcusu oldu. Amerika spor tarihinin diyorum çünkü sadece futbol değil, beyzbol, amerikan futbolu, basketbol gibi sporlar da dahil olmak üzere Adu'dan daha genç profesyonel olan bir sporcu gelmedi Amerika'ya.

Pele henüz Adu 15'ine bile girmemişken "Freddy'de kendi gençliğimi görüyorum" açıklaması yaparak kendisinin veliahtı olduğunu söylemişti genç Amerikalı için. Menajer oyunlarının aksine gerçek hayatta beklenen patlamayı yapamayan Adu, MLS liginde 3 sezonda çıktığı 98 maçta sadece 13 gol atabilmişti. Yine de ABD'nin 17 yaşaltı takımındaki 15 maçta 16 gol ve 20 yaşaltındaki 33 maçta 16 gollük performansı gelecek için umut taşınmasına sebep oluyordu.

2006 yılında ismi Chelsea ve Manchester United ile anılsa da 18 yaşında Benfica'ya transfer oldu. Benfica ile 11 maçta 2 gol attıktan sonra henüz beklenen çıkışı yapamayan ve adeta CM'nin yüzünü kara çıkaran Adu sırasıyla Monaco (9 maç), Belenses (3 maç) ve Aris (9 maç 1 gol)'e kiralık olarak gitti.

Yıllardır futbol piyasasasında olmasına rağmen henüz 21 yaşında olan Adu bugün Bank Asya 1.lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'a transfer oldu. 13 yaşında Nike ile 1 milyon dolarlık sponsor sözleşmesi imzalayıp dünyanın en çok merakla beklediği bir futbolcudan, Tsigalko, Hadzimehmedovic, Reyad gibi "CM oyunun balonları"ndan biri oldu.

Ben yine de Çaykur Rizespor'da çok iş yapabileceğine hatta Emenike'den daha iyi bir performans sergileyeceğine inanıyorum. Yetenekleri ile Süper Lig'de bile çok rahat iş yapacak bir golcü. 21 yaşında olduğunu unutmayalım. Ama 5-6 sene öncesinin aksine M.United, Real Madrid, Chelsea gibi kulüplere gitmesi artık sadece hayal olur onun için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails