30.01.2011

Asya Kupası'nın Şampiyonu Asya Kıtası'ndan!

Katar'ın ev sahipliğinde 3 haftadır devam eden Asya Kupası dün akşam oynanan final maçı ile sona erdi.

B grubunu 7 puanla lider bitiren Japonya, çeyrek finalde ev sahibi Katar'ı 89. dakikada attığı golle 3-2 yenmiş, yarı finalde de güçlü Güney Kore'yi penaltılarla eleyerek finale yükselmişti.

Avustralya ise C grubunu Japonya gibi 7 puanla lider bitirdikten sonra çeyrek finalde son Asya şampiyonu Irak'ı uzatmalarda 1-0 yenmiş yarı finalde ise baştan sona üstün olduğu maçta Özbekistan'ı turnuvanın en farklı skoru olan 6-0'la geçerek finale yükselmişti.

4 sene önce Asya Futbol Federasyonu'na geçen Avustralya'nın hedefi 2007 Asya Kupası'nda çeyrek finalde elendiği Japonya'dan rövanşı almaktı. Japonya'nın hedefi ise şampiyonluk sayısını 4'e yükseltip bu kupayı en çok müzesine götüren ülke olmaktı.

Final maçının 90 dakikası 0-0 sona erince maç uzatmalara kaldı. Böylelikle 1972'den itibaren şampiyonun gruplardan sonra eleme usulü belli olduğu Asya Kupası'nda 4. kez bir final maçı uzatmalara kaldı. (3 finalden 2'sinin 90 dakikası 0-0 sona erdi)

Uzatmaların ilk yarısında gol olmazken, 2. uzatma devresinin 4, maçın 109. dakikasında ilk kez bu turnuvada Japonya milli takımı formasını giyen 25 yaşındaki forvet Lee Tadanari'nin attığı golle Japonya maçı 1-0 kazanarak tarihinde 4. kez Asya Şampiyonu oldu.

2015 yılında düzenlenecek Asya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Avustralya ise 2. kez katıldığı bu turnuvada ilk kez final oynama başarısı gösternesine rağmen 4 sene önce penaltılarla elendiği Japonya'ya bir kez daha yenilerek 2.likle yetindi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails