28.02.2009

İddaa Tahminleri (27 Şubat - 2 Mart)

İddaa bu hafta yeni sisteme geçiş yapıyor. O nedenle Cumartesi ve Pazar maçları kombine edilemiyor bu haftaya özel. Çünkü Cuma-Cumartesi maçlarında kodlar 1'den 6'ya kadar iken yeni dönemde Pazar maçlarında görüldüğü üzere kodlar 1'den 9'a kadar. Gelecek hafta diğer spor dallarının İddaa'da olacağınıda belirtelim.

Bu hafta özellikle Avrupa maçları oynayan takımların maçlarında sürpriz denenebilir. Avrupa'dan yorgun dönen takımlar bu hafta takılabilirler.

Geçelim bu hafta sonundaki tahminlerime;

216 - Everton - West Bromwich Albion 2.5 Gol Altı 1.70

Ligde aldığı istikrarlı sonuçlarla üst sıraları zorlayan Everton'da bu hafta eksikler baya çok. Sezon başından beri özellikle hücumdaki oyuncuların eksikliğinden çok çeken Everton'da geçen haftaki maçta sakatlanan takımın en önemli oyuncusu Arteta'da sezonu kapattı. Bu hafta Cahill sahada olucak. WBA takımı ise deplasmanlarda sadece 6 gol atabilmiş. Everton içerde 13 maçta 18 gol atmış. Rakip zayıf olsa da Everton az gollü bir galibiyet alır ve maç "Alt" biter.

Skor: 2-0

231 - Arsenal - Fulham 2.5 Gol Altı 1.70

Adebayor, Eduardo, Fabregas'ın sakatlıklarında hücum bölgesinde çok zorlanıyor Topçular. Hafta sonu Roma'yı çok tartışılacak bir penaltı golü ile 1-0 geçtiler. Ligde içerde oynadıkları son 7 maçın hiçbirinde 1 golü geçemediler. Fulham'da son haftalarda baya iyi gidiyor. Deplasmanlarda yenilmemeyi öğrendiler. Arsenal'e kolay kolay teslim olmazlar. Arsenal'de eksikler devam ediyor. Kısır bir maç olur. 0-0 ya da 1-0 Arsenal lehine bitebilir maç.

Skor: 0-0

416 - Lazio - Bologna 1 1.65


Başkent temsilcisi geçen hafta deplasmandaki Lecce galibiyeti ile kendine geldi. 6 maç süren kazanamama serilerini bu maçla sonlandırdılar. Bundan sonra üstüste galibiyetler alarak Uefa kupasına kalmaya çalışacaklar. Karşılarındaki Bologna ise yeni hocaları ile başlarda iyi puanlar kazansa da son 4 maçta sadece 1 puan aldılar. Lazio seyircisinin de desteği ile galibiyet serilerine bu maçla başlar.

Skor: 2-0

421 - Fenerbahçe - Sivasspor 0,2(Çifte Şans) 1.57

Sivasspor her ne kadar son haftalarda kötü bir futbol sergilese de içerde kazanmaya, dışarda kaybetmemeye devam ederek büyük takım olma yolunda ve şampiyon olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar. Fenerbahçe'de R.Carlos ve Kazım'ın cezası var. Selçuk ve Edu'nun oynamaları şüpheli. Sivasspor bu tip maçlarda daha iyi motive oluyor ve sürpriz sonuçlar alıyorlar. Bu sezon 4 büyüklerle ilk yarıda oynadıkları 4 maçta 8 puan alarak geçen sezondan ders aldıkları şüphesiz. Sivasspor kazanırsa sürpriz olmaz ama garanti olması açısından çifte şans daha ideal.

Skor: 4-2

424 - Le Mans - Le Havre 1 1.75

Le Havre için lig tamamen bitti diyebiliriz. Her ne kadar matematiksel olarak ligde kalma şansları devam etsede son 10 haftada aldıkları 9 mağlubiyet ile 2. lig için şimdiden hazırlanıyorlar desek yalan olmaz. Le Mans geçen sezon özellikle iç sahada topladığı puanlarla ligi üst sıralarda bitirmişlerdi. Bu sezon baya sıkıntıdalar. Son 2 hafta Lille ve Marsilya'dan 1'er puan alarak gelecek adına olumlu sinyaller verdiler. Karşılarında bu kadar zayıf rakip bulmuşken 3 puan dışında alternatifleri yok.

Skor: 2-0

455 - Espanyol - Real Madrid 1,0(Çifte Şans) 1.67

Espanyol geçen hafta Katalan derbisinde hemde deplasmanda Barcelona'yı yenerek hem son sıradan kurtuldu hemde şampiyonluk yarışına renk katmış oldu. Uzun süren sakatlıktan sonra sahaya dönen De La Pena o maçta 2 gol atmıştı. De La Pena'nın en son sahada yer aldığı maç Espanyol'un ligde galip geldiği son maçtı aynı zamanda. Bu maçta De La Pena'nın oynayacak olması Espanyol için avantaj. Real Madrid hafta içi sahasında Liverpool'a yenilerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalma umutlarını mucizelere bıraktı. Her ne kadar ligdeki son 9 maçını kazansa da Real bu deplasmanda takılır diye düşünüyorum.

Skor: 0-2

501 - Orduspor - Samsunspor 1 2.00

Bank Asya 1.ligde Karadeniz derbisi. Ev sahibi Orduspor ilk 6 hedefiyle ligde yer alırken son 7 haftada aldığı 4 puanla bir anda kendisini düşme hattının sadece 3 puan üzerinde 14. sırada buldu. Samsunspor'da tam tersi düşme hattında yer alırken son 6 haftada kazandığı 11 puanla 8. sıraya yükseldi ve ilk 6 yarışına dahil oldu. Mor-Beyazlı ekip ligde topladığı 27 puanın 21'ini içerde almış. Samsunspor ise son 5 deplasmanda gol dahi bulamamış. Ev sahibi ekip bu derbi mücadelesinde kazanarak taraftarlarını sevindirir.

Skor: 2-1

505 - Boluspor - Altay 1 2.00

Ligde uzun süredir kaybetmeyen 2 takımın mücadelesi. Boluspor 5, Altay ise 2 puan geriden 2. sıradaki Kasımpaşa'yı takip ediyor. Boluspor son 7 maçta 18 puan kazanırken, Altay son 10 maçta 5 galibiyet ve 5 beraberlik aldı. Ev sahibi ekip taraftarından alacağı destekle bu maçı da kazanır ve ilk 2 iddiasını sürdürür. Altay'ın 10 maçlık yenilmezlik serisi bu maçta biter.

Skor: 0-0

508 - Karşıyaka - Sakaryaspor 0 3.90

İlk 17 haftada sadece 9 puan alarak kesin düşer gözüyle bakılan Sakaryaspor'un direnişi son 5 haftada aldıkları 10 puanla sürüyor. Karşıyaka ise son 5 maçta aldığı 5 puanla kötü bir performans sürdürsede zirvedeki takımlarında kötü performansı ile zirveden sadece 3 puan geride. Sakaryaspor deplasmanlarda iç sahadaki kadar iyi değil ama 90 dakika verdikleri mücadele ile direnişlerini sürdürüyorlar. Bu haftaki maç çok zor olsa da en azından 1 puan ile dönerler İzmir deplasmanından.

Skor: 2-0

547 - Atalanta - Chievo 1 1.70

Atalanta içerde kazandığı puanlarla Uefa kupasına katılma iddasını sürdürüyor. Inter,Napoli,Roma,Lazio gibi takımlar Bergamo'dan puan alamadı. Bu haftaki rakipleri düşmeme mücadelesi veren Chiveo. 7 maçlık yenilmezlik serisi geçen hafta son dakikada Mutu'nun gelen golüyle sona ermişti. Son haftalara kadar düşmeme yarışı içinde yer alabilirler ama böylesi zor bir deplasmandan puan çıkarmalı imkansız.

Skor: 0-2

548 - Cagliari - Torino 1 1.80

İtalya'da iç saha performansı mükemmel olan takımlardan bir diğeri de Cagliari. İçerde oynadıkları son 10 maçta 25 puan aldılar. Her ne kadar Torino 6 haftadır mağlup olmasada bu süreçte sadece 1 galibiyet alabildi. Cagliari Uefa'ya kalmak için sahasında sürpriz bir sonuca izin vermeyerek Torino karşısında 3 puanı alır.

Skor: 0-0

549 - Palermo - Catania 1 1.70

Bu hafta İtalya'da hep ev sahibi takımlardan gidiyoruz. Sahasında yaptığı 12 maçın 9'unu kazanan Sicilya ekibi Palermo, istikrarsız sonuçlar alarak düşüşe geçen Catania'yı ağırlıyor. Geçen hafta aldığı 3 puan dışında Catani oynadığı son 7 maçta sadece 2 puan almıştı. Ev sahibi ekip geçen hafta sahasında aldığı Juventus mağlubiyetiyle üzdüğü taraftarlarını bu maçta alacağı 3 puanla sevindirir.

Skor: 0-0

551 - Sampdoria - Milan 1 3.00

Uefa'dan elenerek dönen takımın mücadelesi. Ev sahibi Sampdoria bir aralar düşmeme mücadelesi verse de son haftalarda aldığı iyi sonuçlarla en azından tehlike bölgesinden uzaklaştı. Şüphesiz bu yükselişte ara transferde gelen ve takıma çabuk ısınan Pazzini'nin katkısı büyük. Milan ise lider Inter'in 11 puan gerisinde kalarak şampiyonluk şansını mucizelere bıraksada en azından ilk 4 dışında kalmak istemiyor. Sampdoria'da Cassano'nun durumu belirsiz. Milan'da Kaka ve Ronnie kesin yok. Her ne kadar son senelerde Sampdoria sahasında Milan'ı yenemese de bu sefer bu maçtan galip geleceklerini düşünüyorum.

Skor: 2-1

566 Hamburg - Wolfsburg 1 1.75

Haftaya lider giren Hamburg bugün oynanan maçlar neticesinde maç eksiği ile Herhta'nın gerisine düştü. İç sahada topladığı puanlarla az da olsa şampiyonluk şansı olan Wolfsburg haftaiçi hemde sahasında yenilerek Uefa'ya veda ederken taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. İki takımda iç sahada oynadığı 10 maçta 28 puan aldı. Wolfsburg'un deplasmanda sadece 1 galibiyeti var. Ligin ilk yarısındaki maçını ev sahibi Wolfsburg almıştı. Bu sefer de iç sahada oynayan Hamburg kazanır ve liderliğini sürdürür.

Skor: 1-3

568 - Werder Bremen - Bayern Münih 1 2.80


Hafta arasında Uefa'da Milan'ı eleyerek büyük bir başarıya imza atan Bremen ekibi o maçın üzerinden 72 saat geçmeden üst düzey bir maça daha çıkacak. Her ne kadar bu kadar kısa sürede oyuncuların 2 tane zor maçı kaldırmaları zor gözüksede, Werder Bremen galip gelerek Münih'i ligde 2 maçta da yenen 6. takım olarak tarihe geçmek isteyecektir (İlk yarıdaki maçı Werder 5-2 kazanmıştı). Diego ve Pizarro'nun üstün performansı ile ligde son 4 haftada 3 kez mağlup olan Münih'i yenebilirler. Münih'te Lizbon deplasmanından 5 gollü bir galibietle dönsede bu deplasmandan puan almaları zor.

Skor: 0-0

572 - Malaga - Recreativo Huelva 1 1.65

Ev sahibi Malaga bu sene gerçekten müthiş bir performans sergiliyor. İç sahada galip gelmelerinin yanı sıra deplasmanlarda da puanlar kazanmaya başladılar ve üst sıralardaki takımların kötü performansı ile ilk 4'e girme şansları bile doğdu. Onlar için gerçekçi hedef Uefa'ya kalmak kesinlikle. Recretivo düşme hattında ve içerde oynadığı son 6 maçtan 16 puan çıkaran Malaga karşısında çok fazla direnemezler diye düşünüyorum.

Skor: 0-2

577 - Olympiakos - Panathinaikos 1 1.95

Bu maç öncesinde Olympiakos tam 11 puan farkla ligde lider durumda. Bu hafta en yakın takipçileri Panathinaikos'u yendikleri takdirde ligin bitimine 6 hafta kalan puan farkı 14'e çıkıcak ve şampiyonluğu büyük ölçüde garantileyecekler. Panathinaikos için ise ligden çok Şampiyonlar Ligi daha önemli. İspanya'dan avantajlı bir skorla döndüler ve onlar için öncelik Devler Ligi. Olympiakos ligde sahasında oynadığı 12 maçta da puan kaybı yaşamadı ve bu serileri devam eder bu haftada.

Skor: 0-0

580 - Konyaspor - Galatasaray 2.5 Gol Altı 1.70

Galatasaray Perşembe günü Uefa kupasında 90 dakika üst düzey mücadele ettiği maçta Bordaeux'u eledi elemesine ama hem M.Topal'ı kurban verdi o maçta hemde tüm futbolcular çok fazla efor sarfettiklerinden fiziken çok yoruldular. Böyle bir maç üzerine Konya gibi hem çok soğuk hemde yağan kardan dolayı zemini çok bozuk bir sahada oynanacak maç kolay geçmeyecektir. Konya'da ise Serhat Akın cezalı ve Veysel'in de bitiriciliği çok kötü. Golsüz bir beraberlik ya da 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile bitmesi muhtemel maçta "Alt" seçeneği en ideal tercih.

Skor: 0-1

590 - Inter - Roma 1 1.70

Lider Inter bu tarz maçları kazanmayı çok iyi biliyor. Juventus ve Milan'ı San Siro'da yenerek ligde kendine yaklaştırmamıştı. Roma'da ise Totti'nin belirsiz oluşu savunmada Juan ve Cicinho'nun olmayışı önemli eksikler olarak göze çarpıyor. Roma'nın ilk 4 yarışı içinde puan kaybına tahammülü yok ama Inter'e karşı özellikle deplasmanda çelme takmaları zor. İki takımda hafta içi Şampiyonlar Ligi'nden moralsiz dönse de bu akşam Juventus'un kaybetmesi ile Inter aradaki puan farkının azalmasına izin vermez.

Skor: 3-3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails