9.03.2009

Hakemden Kol Kola Girme Cezası

Zonguldak'ta, Kilimli Belediyespor ile Erdemirspor arasında oynanan Yıldızlar Play-Off karşılaşmasının hakemi Ömer Tekcan, birbirlerine sert giren ve ardından tartışan iki futbolcuyu saha dışına çıkarıp, 10 saniye kol kola girerek durma cezası verdi. Hakem Tekcan, amacının yaşları küçük olan oyunculara, futbolun kardeşlik olduğunu öğretmek ve aşılamak olduğunu söyledi. İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Pesen ise, bu tür bir uygulamanın resmi maçlarda olamayacağını belirterek, hakemin savunmasını isteyeceklerini açıkladı.

Yıldızlar Play-Off karşılaşmasında Kilimli Belediyespor ile Erdemirspor, Fener Sahası'nda karşılaştı. Maçın 62'nci dakikasında Kilimli Belediyespor'dan Yasin ile Erdemirspor'dan Barış, bir ikili mücadele sırasında birbirlerine sert girdi ve tartışmaya başladı. Bunun üzerine oyunu durduran hakem Ömer Tekcan, iki oyuncuyu saha dışına çıkararak, 10 saniye boyunca kol kola girerek durma cezası verdi. Karşılaşma devam ederken, yüzleri saha içine doğru dönük şekilde yan yana gelip kol kola giren iki futbolcu, 10 saniye sonra hakemin düdük işaretiyle yeniden oyuna dahil oldu. Hakemin ilginç cezası, futbolcular ve seyirciler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

AMACIM FUTBOLUN KARDEŞLİK OLDUĞUNU ÖĞRETMEKTİ

Kilimli Belediyespor'un 3-1 üstünlüğüyle sona eren maçın ardından konuşan hakem Ömer Tekcan, futbolun kavga değil, kardeşlik olduğunu söyledi. Yıldızlar Playy-Off'da mücadele eden futbolcuların ilköğretim ve lise düzeyinde olduğunu hatırlatan Tekcan, şöyle dedi:

"Bunların bir çoğu futbolu yeni yeni öğrenen çocuklar. Bu çocuklar eğer bu yaşta birbirlerine sert girer ve böyle davranırlarsa ileride neler yapmazlar. Bende, rakip iki futbolcunun birbirlerine faullü girdiklerini ve sonrasında tartıştıklarını gördüm. Belki kartlık bir pozisyon değildi ama, onlara futbolun kardeşlik olduğunu öğretmek ve aşılamak için saha dışına çıkarıp böyle bir ceza verdim. Bu onlara bir ders oldu."

Karşılaşma sonunda Erdemirspor antrenörü Ahmet Uzun'un soyunma odasına gelerek kendisini tebrik ettiğini belirten Tekcan, "Erdemir antrenörü, 'Zonguldak ve Türk futbolunun sizin gibi eğitici hakemlere ihtiyacı var. Yaptığınız uygulama örnek bir uygulamaydı. Keşke bütün hakemler sizin gibi olsa' dedi. Bu yaştaki çocuklara önce fair-play ve centilmenlik ruhunu öğretmeliyiz" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails