12.03.2009

İngilizler Fire Vermedi !

Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur maçları birbirinden heyecanlı 8 maç sonunda tamamlandı ve çeyrek finalist 8 takım belli oldu. 4 İngiliz takım da çeyrek finale çıkarken, 2 İspanyol takım, 1 Alman ve 1 Portekiz temsilcisi diğer çeyrek finalistler. Kuralar 14 Mart Cuma günü çekilecek.

Bu turda 3 İngiliz takımı ile 3 İtalyan takımı eşleşmişti ve hepimiz bu eşleşmelerin sonucunu merakla bekliyorduk. Mourinho'ya karşı şansı pek tutmayan Ferguson(12 maç 1 galibiyet), bu sefer şeytanın bacağını kırdı ve Portekiz'li meslektaşının takımını Old Trafford'ta aldığı 2-0'lık galibiyetle eledi. Manchester Devler Ligi'ndeki yenilmezlik serisini 21 maça çıkarak bu alandaki rekorunu geliştirdi.

Chelsea-Juventus eşleşmesinde ilk maçı Maviler Drogba ile 1-0 kazanmıştı. Torino'daki maç nefesleri kesti. Chelsea'nin çizgiyi geçmesine rağmen bir golünün sayılmadığı maçta iki takımda çok net pozisyonlara girdi. Juve 2 kez öne geçti ama son sözü Drogba söyledi ve 2-2'lik beraberlikle çeyrek final vizesini alan Hiddink'in öğrencileri oldu. Daha çok ülke takımları ile turnuvalarda başarısına alıştığımız Guus Hiddink Devler Ligi'ni de alırsa efsaneler arasına girer kesinlikle.

Bir diğer İngiliz-İtalyan eşleşmesi olan Arsenal-Roma eşleşmesinde 2 maçta da 1-0'lık skorlarlar alındı. Roma'daki rövanş maçı uzatmaya ve o 30 dakikada da gol sesi çıkmayınca penaltılara gitti. Toplam 16 penaltının atıldığı bu heyecan dolu dakikalarda Edurado Arsenal adına ilk penaltıyı kaçırdı. Roma'nın 2. penaltısında topun başına gelen Vucinic o kadar kötü bir vuruş yaptı ki Almunia çok rahat tuttu topu. 8. penaltılara kadar iki takımda penaltı kaçırmazken Roma'yı yakan isim Tonetto oldu.

Bu turun en heyecan dolu eşleşmelerinden biri de Real Madrid-Liverpool arasındaydı. İspanyollar ligde çok iyi çıkış yakalamış liginde zirve ile puan farkını 4'e kadar düşürmüş, aksine Liverpool ligde üstüste kötü sonuçlar alarak zirveden uzaklaşmıştı. Ama Benitez ile birlikte "turnuva takımı" lakabını alan Liverpool ilk maçı Madrid'te Gerrard'sız 1-0 aldı. Tam kadro çıktığı İngiltere'deki maçta ise adete şov yaptı. 4-0'lık yenilgi Madrid'in Devler Ligi'nde aldığı en ağır yenilgilerden biri oldu. Ayrıca Real Madrid üstüste 5 senedir 2. turda veda ediyor ki böyle bir kadro ile ilginç doğrusu.

Manchester United ile bu kupada final oynamasını dilediğimiz Barcelona, Fransa'nın dominant takımı Lyon'la oynanan ilk maçta 1-1 berabere kalsa da rövanş maçında 5-2'lik skorla rahat bir şekilde çeyrek finale çıktı. Özellikle Messi'nin attığı golü izlemeyenler birşekilde o golü izlesinler. Maçın ilk 40 dakikada 4-0'a gelmesi Lyon'un tüm direncini kırdı ve her sene olduğu gibi annelerinin ligine geri döndüler.

Bu turdaki tek Alman temsilcisi Bayern Münih ligdeki kötü gidişinin aksine Devler Ligi'nde şov yapıyor. Lizbon'u Portekiz'de 5-0 yenerek rezil etmeleri yetmedi birde Münih'te 7-1 ile geçerek resmen Sporting Lizbon'u şampiyonlar liginden soğuttular. Ayrıca 2 maçta attıkları 12 gol ile Devler Ligi'nde eleme turlarındaki toplam skor rekorunu da kırmış oldular.

Inter ve Werder Bremen'in grubundan lider çıkan Yunan temsilcisi Panathinaikos, İspanyol Villareal'e karşı ilk maçta El Madrigal'dan 1-1'lik avantajla dönse de sahasında 2-1 yenildi. Sakatlığından kurtulan Nihat tekrar dünyanın gözü önünde olucak.

Porto-Atletico Madrid eşleşmesinde 2 maçta berabere bitse de deplasman golü ile Portekiz temsilcisi bir üst tura yükseldi ve bu turun en büyük sürprizlerinden birine imza attı. Kulüp tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yer alan Atletico Madrid çok iyi kadroya sahip olsa da tecrübesizlikten dolayı elendiler diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails