8.03.2009

Seria A'da Haftanın Görünümü (27. Hafta)

Lider Inter sezonun belkide en zor deplasmanlarından birinde golcüleri Ibrahimovic ve Balotelli ile gülerek şampiyonluk yolundaki en zor engellerinden birini kayıpsız geçmiş oldu. Luigi Ferraris stadına Genoa'yı yenen kimse olmamıştı bu sezon, Inter bu seriyide bozmuş oldu bu 3 puanlar. 2. dakikada gelen Zlatan'ın golü belkide Genoa için maçı koparan olay oldu. Inter bu sonuçla ligde üstüste 4. deplasman galibiyetini almış oldu ve bu seriyi bu sezon 2. kez gerçekleştirmiş oldu. İlk 4 yarışındaki Genoa için ise iç sahadaki bu mağlubiyet tüm hesapları bozacaktır. Roma'nın da puan kaybı ile averajla 5. sıradaki yerlerini korudular.

Inter'i takibini sürdüren Juventus bu hafta Torino derbisinden tek golle 3 puan çıkararak kayıpsız bir şekilde şampiyonluk yolunda yoluna devam ediyor. 81. dakikada gelen Chielli'nin golü aradaki puan farkının 7 olarak devam etmesini sağladı. Juventus bu sonuçla üstüste 3.deplasman galibiyetini alırken son 5 lig maçından da 13 puan çıkarmış oldu. Torino ise son 7 maçta aldığı 6 beraberlikten sonra ligdeki ilk mağlubiyetini yaşamış oldu ve düşme potasından uzaklaşamadı. Bu arada Torino derbisinde oynanan son 6 maçta Torino'nun Juventus'a gol atamadığını da belirtelim.

Uefa'dan elenen,lider Inter'in 12 puan gerisine düşerek şampiyonluk şansını mucizelere bırakan ve tek hedefi Şampiyonlar Ligi'ne katılmak olan AC Milan bu hafta San Siro'da Atalanta'yı 3-0 ile geçerek 3. sıradaki yerini korudu. Maçta hat-trick yapan Flippo Inzaghi 29 Ekim'den bu yana ligde ilk defa ağları sarsarak bu sezonki gol sayısını 5'e çıkardı. Atalanta ise ligde üstüste 3. kez mağlup olarak 10. sıraya kadar geriledi ve Uefa'ya kalma yarışında geriye düştü. Ayrıca deplasmandaki 9. mağlubiyetlerini alarak dış sahadaki kötü performanslarına devam ettiler.

Artemio Franchi'de haftanın en sürpriz sonuçlarından biri çıktı bu hafta. Geçen hafta sahasında Catania'dan 4 yiyen Palermo, Fiorentina deplasmanından 2-0'lık bir sonuçla dönerek Uefa'ya kalma yarışında yeniden iddalı konuma geldi. Altında yer alan Genoa ve Roma'nın kazanamaması ile 4. sırada kalmaya devam eden Fiorentina ligde 6 hafta sonra ilk kez sahadan mağlubiyetle ayrılmış oldu ve bu sezon sahasında 2. yenilgisini almış oldu. Palermo ise 3 maç sonra deplasmandan galibiyetle ayrıldı ve averajla 9. sırada yer alıyor ligde.

Hafta içi Roma Olimpiyat stadında Arsenal ile çok önemli bir maça çıkacak olan Roma, ligde aynı sahada çok önemli bir 2 puan kaybetti. Udinese'yi konuk eden Spalletti'nin öğrencileri sahadan 1-1'lik skorla ayrılarak ilk 4 yarışında geride kalmış oldu ve ligde oynadığı son 4 maçta 7 puan kaybı yaşamış oldu. Udinese ise son 4 deplasmanda aldığı 3. beraberlik ile Uefa'ya kalma yarışına devam ediyor. Perşembe günü onlarda Uefa'da İtalya'yı tek temsil eden takım olarak son şampiyon Zenit'e karşı mücadele verecekler.

Biri düşüşte, diğeri çıkışta olan 2 takımın San Paolo stadındaki mücadelesinde kazanan taraf deplasman ekibi oldu. İçerde çok iyi performansına alıştığımız Napoli bu hafta sahasında aldığı Lazio mağlubiyeti ile içerde oynadığı son 5 ve toplamda oynadığı son 9 maçtan galibiyetle dönememiş oldu ve 11. sıraya kadar düştü. Bu arada Lazio ligde oynadığı son 3 maçta da gol atamamış oldu. Tommaso Rocchi'nin attığı 2 golle galip ayrılan Lazio ise ligde üstüste 3. maçından galibiyetle ayrılarak çıkışını sürdürdü. Bu galibiyet ile Lazio 7. sıraya kadar yükseldi ve Roma'nın 4 puan gerisinde yer alarak Uefa'ya kalma şansını devam ettirdi.

Ligde düşmeme mücadelesi veren Chievo bu hafta sahasında ağırladığı Cagliari ile 1-1 berabere kalarak son 7 lig maçında 5. beraberliğini almış oldu. Bu sonuçla 18. sıradaki yerlerini korudular ve averajla düşme hattının içinde kalmaya devam ettiler. Deplasman ekibi Cagliari'de ise üstüste puan kayıpları devam ediyor. 3 maçtır galip gelemeyerek sadece 2 puan kazanan Allegri'nin öğrencileri bu puan kayıpları ile Uefa'ya kalma yolunda büyük avantaj yitirdiler ve 39 puanla 8. sırada yer aldılar bu hafta.

Geçen hafta Palermo deplasmanından 4 gollü bir galibiyet çıkararak herkesi şaşırtan Catania, bu hafta da şaşırtmaya devam ediyor. Deplasmanlarda ligin en az puan toplayan takımı olan Siena'yı ağırlayan Catania 3-0'lık mağlubiyetle sahadan ayrılarak haftanın sürpriz sonuçlarından birine imza attı. Kendi sahasında oynadığı son 5 maçta 4.mağlubiyetini alan Zenga'nın öğrencileri 33 puanda kalarak 13. sıradaki yerini korudu. Ligde kalma mücadelesi veren Siena ise deplasmanlarda 23 Kasım'dan sonraki ilk galibiyetini aldı ve son 6 deplasman maçında aldığı 1 puandan sonra bu kötü istatistiğine son vermiş oldu.

Geçen hafta lig maçında sahasında Milan'ı 2-1 ile geçen ardından hafta içinde gene kendi sahasında İtalya Kupası yarı finalinde Inter'i 3-0 ile geçerek sansasyonel sonuçlara imza atan Sampdoria'nın havasını Bologna bozdu bu hafta. Ligde oynadığı son 5 maçtan sadece 1 puan alarak tekrar düşme hattının içine giren Bologna golcü oyuncusu Marco Di Vaio'nun attığı 3 golle sahadan 3-0'lık bir galibiyet ile ayrıldı ve üstüste 3 maçtır mağlup ayrıldığı sahasında 3 puanla tanışmış oldu. 33 yaşındaki golcü oyuncu Di Vaio ise ligdeki gol sayısını 16'ya çıkararak gol krallığı yarışında zirveye yerleşti. Sampdoria ise 6 hafta sonra ligde mağlubiyet ile tanışmış oldu ve üst sıralara doğru çıkışı sekteye uğradı.

Ligin son 2 sırasında yer alan Lecce ve Reggina'nın karşılaşmasından gol sesi çıkmadı ve her 2 takımda ligde kalma adına önemli bir 2 puan kaybetmiş oldu. Ligde aldığı üstüste 4 mağlubiyetten sonra ilk puanına kavuşan ev sahibi Lecce 23 puanla 19. sıradaki yerini korudu. Ayrıca Lecce ligin 5. haftasında kazandığı Cagliari maçından beri sahasında 3 puana hasret. Ligin son sırasındaki Reggina ise son 7 maçta 6.kez berabere kalarak puanını 19'a yükseltti ve ligde kalma umutlarını az da olsa sürdürdü. Reggina son 7 deplasman maçından galibiyetle ayrılamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails