8.03.2009

Premier Lig'de Haftanın Görünümü (28. Hafta)

Lider Manchester United bu hafta St.James Park'ta düşmeme mücadelesi veren Newcastle United'ın konuğu oldu. İngiltere Lig kupası finalinde Tottenham'ı penaltılarla geçen ve bu sezonki 2.kupasını kazanmanın morali ile çıkan Manu bu zorlu deplasmandan golcüleri Rooney ve Berbatov ile güldü. Newcastle United'ın ara transferde aldığı Lonevkrands'ın dakika 9'da attığı gol ile Van Der Sar ligde 1311 dakika sonra kalesinde gol görmüş oldu. İngiltere'nin en uzun süre gol yemeyen kalecisi rekorunu kıran Van Der Sar dünyada bu rekoru kırma şansını tepmiş oldu. Manu bu galibiyetle ligde üstüste 11. galibiyetini alarak en yakın rakipleri Liverpol ve Chelsea ile aradaki puan farkını 7'de tuttu. Bir maç eksikleri olduğunu da belirtelim. Newcaslte United ligde üstüste 2. kez mağlup olurken sahasında oynadığı son 5 maçtan galibiyet çıkaramamış oldu. 18. Blackburn'un 1 puan üstünde 16. sırada yer alıyorlar ligde.

Hiddink'in başında çıktığı maçlarda puan kaybı yaşamayan Chelsea bu haftada zorlu Portsmouth deplasmanından tek golle 3 puan çıkardı ve lider Manu'yu takibini uzaktanda olsa sürdürdü. Maviler galibiyet golü için 80 dakika beklemek zorunda kaldılar. Golün sahibi ise ligde 26 Aralık'tan sonra ilk golüne kavuşan Didier Drogba'dan geldi. Ev sahibi Portsmouth ligde oynadığı son 11 maçta 8. kez yenilerek düşme hattının iyice içine girdiler. Bir maç eksiği ile 17. sırada olsalarda o eksik maçın Man.Utd. maçı olduğunu düşünürsek işleri kolay değil. Chelsea ise aldığı bu galibiyetle averajla 2. sıradaki yerini korudu.

Üstüste aldığı puan kayıpları ile şampiyonluk yolundan iyice uzaklaşan Liverpool bu hafta Anfield Road'ta ağırladığı Sunderland önünde 2-0'lık bir galibiyet elde etti. Geçen hafta şok bir sonuçla M.Boro'ya yenilen Liverpool'da bu sonuç Real Madrid maçı öncesi moralleri yerine getirdi. Torres'in yokluğunda ilk 11'de sahaya çıkan 19 yaşındaki Fransız golcü David N'gog ligdeki ilk golünü atmış oldu. Sunderland aldığı bu mağlubiyetle son 5 deplasman maçından da galibiyet çıkaramamış oldu ve 31 puanla 14. sırada yer buldu ligde. Alt sıradan kopamadıkları için durum onlar içinde kritik gibi.

Aston Villa'da puan kayıpları sürüyor. Bu hafta City of Manchester stadında M.City'nin konuğu olan A.Villa sahadan 2-0 mağlubiyetle ayrılarak Arsenal'in ilk 4 için iyice iştahlanmasını sağladı. Son 3 maçta toplam 8 puan kaybı yaşayan Martin O'Neill'in öğrencilerinin Arsenal ile puan farkı 3'e düştü. Ev sahibi M.City ise 3 hafta üstüste çıktığı deplasman maçlarından sadece 1 puan çıkarmıştı ve bu galibiyet ile 8. sıraya yükselerek Uefa şanslarını sürdürdüler. M.City sahasında oynadığı son 5 maçıda kazanarak harika bir seri yakaladı ve bu alandaki çıkışını sürdürdü.

Ligde oynadığı son 5 maçtanda beraberlikle ayrılan Arsenal sonunda galip geldi ligde. Ligte son sırada yer alan ve son 5 maçta sadece 1 puan çıkaran West Bromwich Albion'un konuğu alan Topçular, Nicklas Bendtner'ın 2 gol attığı maçta 3-1'lik bir galibiyet aldılar ve 4. sıradaki A.Villa'ya çok yaklaştılar ve ligde 14 maçtır mağlubiyet yüzü görmüyorlar. Ev sahibi WBA ise ligde üstüste 4. mağlubiyetini aldı ve her geçen hafta yukarıdaki takımlardna puan olarak uzaklaşıyor. Kendi sahalarında oynadıkları son 3 maçta 11 gol yiyen ve toplamda 54 gol ile ligin en çok gol yiyen takımı olan WBA için umutlar her geçen hafta tükeniyor.

Tugay'ın 46. dakikada oyuna girdiği maçta Ewood Park'ta Blackburn Rovers ile Everton golsüz beraberlikle ayrıldı sahadan. Bu sonuçla Sam Allyrdace'ın öğrencileri evinde üstüste 3.maçını kazanamamış oldu ve maç eksiği ile 18. sıradaki yerlerini korudular. Ayrıca bu sezon Blakckburn 4. kez sahadan 0-0'lık beraberlik almış oldu. Ligde 6. sırada yer alan ve Uefa'ya kalma yarışında avantajını kaybetmemeye çalışan Everton ise son 4 deplasman maçında sadece 3 puan almış oldu. Son 12 haftada da kalelerinde sadece 3 gol gördüler ligde.

Everton'u takibini sürdüren ve Uefa'ya kalmaya çalışan West Ham United bu hafta zorlu bir deplasmandan çok önemli bir 3 puan çıkardı. 1 puan farkla ve bir basamak üstte olduğu Wigan'a konuk olan Zola'nın öğrencileri Carlton Cole'un 34. dakikada golü ile 3 puanı aldılar. Golden 3 dakika sonra çift sarıdan kırmızı gören Cole takımını 10 kişi bıraktı. . Sahasında oynadığı 13 maçta sadece 3 kez yenilen Wigan'da
Cattermole'un 52'de gördüğü kırmızı kartla sahadaki futbolcu sayılarını eşitledi. Wigan bu sonuçla ligdeki galibiyet hasretini 8 maça çıkarırken West Ham 3 maç süren galip gelememe serisinden sonra üstüste 2. maçını kazanarak Everton'la olan puan farkını 6'ya düşürdü.

Haftanın en sürpriz sonucu
Craven Cottage stadından çıktı. Sürpriz diyoruz çünkü ev sahibi Fulham, Manu'dan sonra ligin iç sahada en fazla puan toplayan takımıydı ve sahasında en son mağlubiyetini 27 Eylül'de West Ham'a almıştı. Karşısındaki takım ise 11 maçtır 3 puanı bir arada göremeyen ve düşme hattına iyice yaklaşan Hull City idi. Fulham baskılı oynasa da futbolun değişilmez kurallarından "atamayana atarlar" kuralı dakika 90'da yerine geldi ve Hull City sahadan 3 puanla ayrılarak ligde kalma adına rahat bir nefes aldı. Ayrıca Hull City 8 maç sonra deplasmanlardan galibiyetle dönmüş oldu. Fulham bu mağlubiyetle 34 puanda kalarak ligde 10. soraya geriledi ve Avrupa kupalarına kalma yolunda derin bir yara aldı.

Ligin deplasmanda galip gelemeyen 2 takımından biri olan Stoke City, bu hafta sahasında ağırladığı Bolton'u 2-0 ile geçerek kendi sahasında aldığı puanı 25'e çıkardı. Ligdeki toplam puanının 29 olduğunu söylersek iç saha maçlarının onlar için ne derece önemli olduğu aşikar. Bu sonuçla 15. sıraya yükselen ev sahibi ekip son 3 sıradan kurtulmuş oldu bu hafta. Ara transferde gelen James Beattie ise gol sayısını 5'e çıkararak ne kadar yerinde transfer olduğunu ispatladı. Bu maçtan önce üstüste 2 maç kazanan Bolton ise 33 puanla 11. sırada yer aldığı ligde 9. deplasman yenilgisini aldı.

Geçen hafta sahasında Liverpool'u 2-0 ile geçerek ligde 9 Kasım'dan sonraki ilk galibiyetini alan Tuncay'lı M.boro bu hafta White Hart Lane stadında Tottenham karşısında resmen bozguna uğradı. Henüz 14. dakikada 2-0'a gelen skor ile dağılan M.Boro sahadan da 4-0'lık mağlubiyet ile ayrıldı. Bu sonuçla son 4 haftada 8 puan alan Tottenham ise yükselişini sürdürdü ve az da olsa Avrupa kupalarına kalma umudunu sürdürdü. Tuncay'ın 90 dakika sahada yer aldığı maçta 14. deplasman maçında 10. kez sahadan yenik ayrılan M.Boro üstüste 7. deplasmandan da puansız ayrılmış oldu ve ligde 19. sıraya geriledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails