8.03.2009

La Liga'da Haftanın Görünümü (26. Hafta)

Lider Barcelona Nou Camp'ta Bask ekibi Athletic Bilbao karşısında ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 galip gelerek 3 hafta süren kazanamama serisine son verdi. 3 hafta süren galip gelememe serisinde Real Madrid ile aradaki puan farkı 12'den 4'e düşmüştü ve bu Katalan ekibinde büyük bir baskıyıda beraberinde getiriyordu. Her ne kadar maçta 2 gol bulsalarda attıklarınun 3-4 katını kaçırdılar desek yalan olmaz. Barcelona'da 2. golün sahibi Messi ise gol sayısını ligde 18'e yükseltti. Barcelona da ligdeki gol sayısını 76'ya çıkararak 100 golü geçmeye biraz daha yaklaştı. Bu 76 golün 46'sının Nou Camp'ta geldiğini belirtelim. Athletic Bilbao ise ligde yaptığı son 5 maçta aldığı 2 puan ile düşme hattına yaklaşmaya başladı. Ayrıca deplasmanda yaptıkları son 4 maçta da 3. kez mağlup oldu.

Madrid derbisi nefesleri kesti. Santiego Bernabeau'da oynanan maç karşılıklı goller ile 1-1 beraber bitti ve bu statta oynanan son 7 maçta 4. kez beraberlik çıktı. Aguero'nun kaçırdığı goller Atletico Madrid'in Real Madrid'i yenememe serisini 7 seneye çıkarmış oldu. Real Madrid ligde aldığı üstüste 10 galibiyetten sonra ilk defa puan kaybı yaşadı ve Barcelonanın'da kazanması ile puan farkı 6'ya yükselmiş oldu. Juande Ramos ligde Real başında çıktığı 12. maçta ilk defa beraberlik tatmış oldu. Atletico Barcelona,Real serisinden 4 puan çıkararak ilk 4 yarışından kopmamış oldu. Bu arada bu 2 takımında hafta içi Devler Ligi'nde avantajsız olarak deplasmanlara gideceklerini hatırlatalım.

Hafta içi İspanya Kral Kupası'nda A.Bilbao'ya elenen Sevilla ligde istikrarlı sonuçlar alarak 3. sıradaki yerini sağlamlaştırıyor. Uefa'nın yaptığı kural değişikliği ile bazı liglerde ilk 3 takım ön eleme yapmadan Devler Ligi'ne katılacağını hesaba katarsak Sevilla için ligi ilk 3 bitirmenin ne derece önemli olduğunu anlamış oluruz.
Sanchez Pizjuan stadına Almeira'yı 2-1 ile geçerek ligde 4 maç üstüste galip geldiler. İç sahada daha etkili olan Almeira ligde oynadığı 13 deplasman maçından sadece 1 galibiyet çıkardı ve son 4 deplasmandan 3 mağlubiyet ile ayrıldı ve sadece 6 puan farkla düşme hattından uzaklar ve 11. sıradalar.

İlk 4 yarışı içinde olan Nihat'lı Villareal El Madrigal'da Espanyol'u ağırladı. Golü erken bulan Sarı-Denizaltılılar hafta içindeki Panathinaikos maçını da düşünerek pek fazla sıkmadılar kendilerini. Temsilcimiz Nihat Kahveci ise bu sezon ilk defa bir maçta 90 dakika sahada yer aldı ve 27 Eylül'den bu yana ilk defa bir maça ilk 11'de çıkmış oldu Villareal forması ile. Sahasında en son Barcelona'ya yenilen Villareal o maçtan sonra çıktığı 5 maçta 13 puan çıkarmış oldu. Espanyol bu maçla beraber fikstürdeki zorlu 4 haftayı geride bırakmış oldu. 21 puanla ligin dibinde yer almaya devam ediyorlar.

Geçen hafta sahasında Recreativo'ya yenilerek iç sahadaki yükselişine ara veren ve Uefa yarışı içinde büyük bir yara alan Malaga, ligde kalma mücadelesi veren Getafe deplasmanından 3 puanla dönerek geçen haftaki puan kaybını telafi etti. Son 3 deplasman maçında 7 puan kazanan Malaga ise averajla 5. sıraya yükseldi ve ilk 4 için bile iddalı konuma geldi. 4 maçlık beraberlik serisine geçen haftaki Almeira mağlubiyeti ile son veren Getafe üstüste 2.mağlubiyetini aldı ve son 3 iç saha maçında 7 puan kaybı yaşadı. Bu mağlubiyet ile 28 puan ve averajla 15. sıradalar.

Ligde yükselişe geçen ve Avrupa kupalarına kalma hedefine devam eden Deportivo La Coruna bu hafta
Estadio Riazor stadında R.Santander'i ağırladı. Toplam 8 golün çıktığı maçta maç Santander 2 kere öne geçmesine rağmen 2. yarı oyuna giren Riki'yi durduramayınca sahadan 5-3'lük mağlubiyet ile ayrıldı. Deportivo ligde yaptığı son 6 maçta hiç yenilmeyerek kazandığı 12 puanla 6. sıraya kadar yükseldi. Deplasman ekibi Santander ligde yaptığı son 6 maçta 4. kez mağlup olarak 30 puan ve 12. sırada yer alıyor. Devre arasında Valencia'dan kiralanan Zigic ise Santander forması ile çıktığı 8. maçta 6.golüne ulaştı ve eski takımında formunu tekrar yakaladı.

David Villa, David Silva, Renan gibi ciddi eksikler ile Numancia deplasmanına çıkan Valencia bu haftada galip gelemedi ve Uefa'dan elendikten sonra ligde de ilk 4 iddasından iyice uzaklaşmaya başladı. Ev sahibi Numancia 9. dakika da Vicente'nin golü ile geriye düşse de maçtan 2-1'lik galibiyet ile ayrılarak 7 maçlık mağlubiyet serisine son verdi son sıradan kurtularak az olsa ligde kalma umudunu sürdürdü. Valencia son 5 hafta da sadece 2 puan kazanarak ligde 8. sıraya kadar geriledi. Son oynadıkları 8 deplasmandan 6 kez mağlup olarak hayal kırıklığı yaratmaya devam ettiler.

Estadio Colombino stadında Valladolid'i ağırlayan, geçen haftanın sürpriz sonucuna imza atıp Malaga'yı deplasmanda yenen Recreativo Huelva seyircisi önünde 3-2 mağlubiyetle ayrılarak düşme hattında yer almaya devam etti. Uefa'ya kalmaya çalışan Valladolid ise son 4 deplasman maçında 3, son 7 lig maçında da 5. kez sahadan 3 puanla ayrılarak yukarılara doğru tırmanışlarını sürdürdüler ve 36 puanla 9.sırada yer almaya devam ettiler.

Ligde son 6 haftadır maç kaybetmeyen ve içerde oynadığı son 3 maçtanda galibiyet ile ayrılan Osasuna, sahasında ağırladığı Sporting Gijon'a 2-1 yenilerek son 3 sıradan kurtulamadı. Ligde üstüste 4 maçtır kaybeden ve son 6 deplasman maçında hiç puan alamayan Sporting Gijon bu sürpriz galibiyet ile puanını 30'a çıkardı ve 13. sıraya yükselerek ligde kalma adına derin bir nefes aldı.

Ligde oynadığı son 4 maçta 10 puan toplayan ve düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Mallorca 3-0 geriye düştüğü maçta son 20 dakikada bulduğu gollerle beraberliği kurtardı ve ligde yenilmemezlik serisini 5 maça çıkardı. Galibiyeti kaçıran Betis ise ligde oynadığı son 4 maçta 3. kez sahadan 1 puan ile ayrıldı. Maçta 90 dakika oynayan ve Betis'in 2. golüne imza atan milli oyuncumuz Mehmet Aurelio ise ligdeki gol sayısını 4'e çıkardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails