16.04.2009

3 İngiliz vs Barcelona


Bu maçı canlı izlediğim için kendimi gerçekten şanslı hissediyorum. Stamford Bridge'teki Chelsea-Liverpol maçında Star TV'nin spikeri dışındaki her şey mükemmeldi. Cech'in belkide kariyeri boyunca yediği 2. hatalı(Diğeri Euro 2008'te bize karşıydı) golde Fabia Aurelio'nun frikiği ile Kırmızılar 1-0 öne geçti. Devreyi Xabi Alonso'nun penaltısı ile Liverpool önde bitirirken, üstad Hiddink'in 36. dakikadaki Kalou-Anelka değişikliğ 2. yarıda meyvelerini vermeye başlıyordu. Fransız oyuncunun sağ kanattan içeri gönderdiği topta Drogba'nın son anda dokunuşu Reina'yı şaşırtıyor ve Maviler farkı 1'e indiriyordu. 57'de Drogba'nın frikiği direği yalayıp geçerken 2 dakika sonra Alex aynı yerden attığı Carlosvari frikik golü ile skora dengeyi getiriyordu. 76'da Lampard'ın golü ile Liverpool için herşey bitti diye düşünmüştük. 80. dakika da etkisiz Torres'in çıkışı ve 81'de Lucas, 82'de Riera'nın ortasında Kuyt'un golü Liverpool taraftarlarını merdivenlerden geri döndürüyordu. Bir gol atması halinde turu geçecek olan Liverpool son dakikada Lampard'ın golüne engel olamıyor ve maç 4-4 sona ererken son yıllarda izlemediğiz derecede heyecanlı bu maçın tadı damağımızda kalıyordu.

Salı gecesinin bir diğer maçı beklendiği gibi prestij maçı şeklinde geçti. Ev sahibi ekip Bayern maçın ilk 10-15 dakikasında baskı kursa da Toni'nin kötü oyunu bu atakları etkisiz hala getirdi. Bu dakikadan sonra Barcelona, maç sonuna kadar tempoyu ayarlayan takım oldu. İlk maçın etkisiz ismi Ribery 47'de bireysel becerisi ile takımını 1-0 öne geçirse de, dünyanın en iyi pas yapan takımı Katalanlar, gene mükemmel pas trafiği neticesinde Keita ile maçın skorunu belirledi.

Dragao stadında Manchester United tarih yazdı. Daha önce 12 kez bu statta İngiliz takımlarını ağırlayan Porto, bir kez bile yenilmemişti. Maçın 7. dakikasında Ronaldo'nun 30 metre uzaktan attığı gol ile Manu adeta herşeyin bir ilki vardır dedirtti. Porto için kötü oynadı diyemeyiz. Özellikle 30. dakikada sakatlanan Lucho Gonzalez'in yerine giren Mariano Gonzalez maçın son 15-20 dakikasında sağ kanattan yaptığı ortalarla konuk ekibi bunalttı. İlk maçta yer almayan Ferdinand bu akşamın Manu adına belki de en iyi isimlerinden biriydi ve Porto'nun etkili hücum oyuncularına Vidic ile beraber resmen duvar ördü.

Emirates stadında 2005-2006 sezonunun rövanş maçı oynandı. O sezon yarı finalde karşı karşıya gelen 2 ekipten turu kendi sahasında aldığı 1-0'lık skorla Arsenal geçmişti. Senna ve Cazorla'nın sakatlığında orta sahası dirençsiz olan Villareal, Emirates stadyumunda Arsenal'e çok direnemedi. 10. dakika da Walcott, 60'da Adebayor, 70'de Van Persie'nin golleri ile ev sahibi ekip sahadan 3-0 ile ayrıldı ve geçen sezon olduğu gibi yarı finalde 3 İngiliz takım yer aldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails