14.04.2009

Premier Lig'de Haftanın Görünümü (32. Hafta)


Manchester United'ı bu hafta gene genç oyuncusu Macheda kurtardı. Cumartesi günü ligde kalma mücadelesi veren Sunderland'in konuğu olan lider Manu maça hızlı başladı ve 18. dakika da gelen Scholes'un golü ile devreyi 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda Trinidad-Tobago'lu golcüsü Kenwyne Jones ile ev sahibi ekip skora dengeyi getirse de geçen hafta son dakika da Manchester'a son dakika da 3 puanı getiren 18 yaşındaki Macheda, oyuna girdikten(75) 1 dakika sonra (76) golü atarak Kırmızı-Şeytanlar'a 1 kez daha 3 puanı getiren isim oldu. Son 6 maçta 5. mağlubiyetini alan Sunderland 32 puanda kalarak 17. sıradaki yerini korudu. İki haftalık mağlubiyet serisinden sonra 2 maçlık galibiyet serisi yakalayan M.United, son 7 deplasman maçında 18 puan çıkarardı ve 71 puanla liderliğini sürdürdü.

Hafta içi Anfield Road'ta bir diğer Londra ekibi Chelsea'ya 3-1 yenilerek Devler Ligi'nden büyük ölçüde elenen Liverpool, aynı statta Blackburn Rovers'ı konuk etti. Maçın ilk yarısında Torres'in kaydettiği 2 golle devreyi 2-0 önde geçen Kırmızılar, 2. yarının son 10 dakikasında 2 gol daha bularak maçtab 4-0 galibiyetle ayrıldı. İspanyol golcü bu sezon 4. kez bir maçta 2 gol kaydederken ligdeki gol sayısını 11'e yükseltti. Son 4 lig maçında 14 gol kaydeden Liverpool üstüste 5. maçından galip ayrılırken puanını 70'e yükseltti ve 2. sırada yer alarak lider Manu'yu takibini sürdürdü. Bu sezon 10. kez ilk 11'de sahaya çıkan Tugay'ın 65 dakika sahada kaldığı maçta sahadan mağlubiyetle ayrılan konuk ekip 34 puanda kalarak averajla 16. sırada yer aldı. Son 5 deplasman maçında 3. kez yenilen Blackburn, düşme potasının sadece 4 puan uzağında yer alıyor.

Şampiyonluk yarışı hedefini sürdüren Chelsea bu hafta sonu Stamford Bridge'te Bolton'u konuk etti. Haftaiçinde bir diğer Londra ekibi Liverpool'u Devler Ligi maçında 3-1 yenerek maça moralli çıkan Chelsea maçtaki ilk golünü 40. dakika da Ballacak ile bulurken 64. dakiya kadar 3 gol daha buldu ve skoru 4-0'a getirdi. Bu 3 golden 2'sini atan Didier Drogba ligdeki gol sayısını 4 yaparken, diğer golü penaltıdan kaydeden Lampard ligdeki gol sayısını 12'ye çıkardı. Maçta girdiği rehavet neticesinde 70.-78. dakikalar arasında 3 gol yiyen ev sahibi ekip az kalsın 3 puandan alıyordu. Bu galibiyet ile Hiddink yönetiminde çıktığı 7. maçta 6. galibiyetini alan Maviler 67 puana ulaşarak 3. sıradaki yerini korudu. Oyuna sonradan giren 2 oyuncusunun attığı gollerle 4-0'dan gelerek neredeyse maçı kurtarabilme noktasına gelen Bolton, son 8 deplasman maçında 6. kez sahadan mağlubiyetle ayrılırken 37 puanda kaldı ve 12. sıradaki yerini korudu.

Hafta içinde oynayacağı Devler Ligi rövanş maçını düşünerek Van Persie ve Adebayor gibi oyuncularını yedek oturtan Arsene Wenger, Wigan'a konuk olduğu maçta son 20 dakika da olsa istediğini aldı. İlk yarısı 1-0 Wigan'ın üstünlüğü ile geçen maçta konuk ekip 61. dakikada Walcott ile eşitliği sağladı ve son 20 dakikada bulduğu 3 golle sahadan 4-1 galip ayrıldı. Şubat ayı sonuna kadar Uefa'ya katılma şansını sürdüren Wigan Athletic, son 6 lig maçında 4.kez sahadan yenik ayrılırken 41 puanda kalarak averjla 10. sıraya geriledi. Bu sezon 3. kez geriye düştüğü bir maçtan galibiyetle ayrılan Londra ekibi ligde üstüste 5. galibiyetini alarak 61 puana yükseldi ve 4. sıradaki yerini korudu. Ligdeki en son yenilgisini 140 gün önce alan Arsenal, yenilmezlik serisini 18 maça çıkardı ve A.Villa'ya 8 puan fark atarak 4.lük yarışında büyük avantaj sağladı.

Hafta sonunun en heyecanlı maçı Villa Park'ta oynandı. 5. sırada yer alan Aston Villa ile 6. sırada yer alan Everton'u karşı karşıya getiren bu mücadelede futbolseverler tam 6 gol izlerken, taraflar 1'er puanı paylaştı. Konuk ekip 2 kere öne geçtiği maçta galibiyeti koruyamayarak puan durumunda rakibinin üzerine çıkma şansını tepmiş oldu. Ligde oynadığı son 7 maçta 19 puan kaybeden Aston Villa, kendi sahasında üstüste 5. maçından galibiyet çıkaramazken 53 puanla 5. sıradaki yerini korudu. Bu sezon 4. kez bir maçta kalesinde 3 gol gören Everton, deplasmanlarda kazanamama serisini 6 maça çıkardı ve 52 puanla 6. sıradaki yerini korudu.

White Hart Lane stadında Tottenham ile West Ham United'ın karşı karşıya geldiği mücadelede ev sahibi ekip Rus golcüsü Pavlyuchenko'nun 65. dakikada kaydettiği tek golle sahadan 3 puanla ayrıldı. Son haftalarda Rus golcüyü sürekli yedek oturduğu için Hiddink'in eleştirilerine maruz kalan Harry Redknapp, bu maçta da yedek oturmasına rağmen oyuna girdikten 9 dakika sonra fileleri buluşturan Pavluychenko sayesinde sahadan mutlu ayrıldı. 2009 yılında kendi sahasında hiç yenilmeyen Tottenham, son 5 iç saha maçında 4. kez sahadan galibiyetle ayrıldı ve 41 puana ulaşarak 9. sıraya yükseldi. Ligde 5 maç sonra mağlup ayrılan West Ham United 44 puanda kalarak 7. sıradaki yerini korudu ve aldığı bu mağlubiyetle Uefa şansını zora soktu.

Deplasmanlardaki kötü performanslarının aksine iç sahada aldığı başarılı sonuçlarla ligde üst sıralara tırmanan Manchester City, Fulham'ı konuk etti. Bu maç öncesinde ligde topladığı puanların %25(10/40)'ini deplasmanda toplayan Fulham, dış sahada sadece 1 galibiyet alabilmişti. Maçın ilk yarısını Ireland'ın 2009 yılında kaydettiği ilk golle M.City 1-0 önde kapadı. Robinho'dan sonra takımın en golcü ismi olan Ireland ligdeki 8. golünü kaydetti. İkinci yarıya hızlı başlayan konuk ekip 2'si Dempsey'den olmak üzere 3 gol bularak sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. İç sahadaki 6 maçlık galibiyet serisi bu mağlubiyetle sona eren ev sahibi ekip 38 puanda kalarak 11. sırada yer aldı. Ligdeki son 4 maçta 3 galibiyet çıkaran Fulham, son 2 deplasman maçından 6 puan çıkarırken ligde 43 puana ulaştı ve 8. sıraya yükseldi.

Ligde kalma mücadelesi vermesine rağmen ligin iç sahada en fazla (29) puan toplayan 7.takımı olan Stoke City, bu hafta sonu Britannia Stadium'da Newcastle United'ı konuk etti. Maçın ilk yarısını Kamerun'lu golcüsü Faye'nin golü ile Stoke City 1-0 önde kapasada, maçtan kopmayan Sheraer'in öğrencileri bitime 9 dakika kala attığı gol ile zor da olsa 1 puanı kurtardı. 2009 yılında kendi sahasında yenilmeyen Stoke City, son 6 iç saha maçından 14, son 5 lig maçından da 10 puan çıkarırken 36 puana ulaştı ve 13. sıradaki yerini korudu. Alan Sheraer yönetiminde çıktığı 2. maçında ilk puanını alan Newcastle puanını 30 yaptı. Ligde 7 maçtır galibiyet alamayan Newcastle, 18. sırada yer alarak son 6 haftaya düşme potasının içinde girdi.

Ligde kalma mücadelesi veren Portsmouth'un Fratton Park stadındaki konuğu ligin son sırasında yer alan West Bromwich Albion oldu. Maçın ilk yarısını ev sahibi ekip 1-0 önde geçse de, konuk ekip 2. yarının ilk 17 dakikasında bulduğu 2 golle öne geçti. Yenik duruma düştükten 2 dakika sonra, Kranjcar ile Portsmouth beraberlik golünü buldu ve maç 2-2 sona erdi. Kendi sahasında oynadığı son 4 maçta 7 puan çıkaran Portsmouth, 34 puana ulaşırken averajla 14. sırada yer aldı. Ligde galip gelememe serisini 10'a çıkaran West Bromwich Albion, 25 puana ulaşarak, ligin bitimine 6 maç kala düşme potasının 7 puan gerisinde yer alarak sonuncu sıradaki yerini korudu.

Riverside Stadı'nda Hull City karşısına ligde kalma adına "ya tamam, ya devam" maçına çıkan M.Boro'da ateşi Tuncay Şanlı 3. dakika da attığı gol ile yaktı. Bu gole konuk ekip 6 dakika sonra karşılık verse de, M.Boro taraftarının da desteği ile 29. dakika da bir kez daha öne geçti ve maçı da 90. dakikada bulduğu golle 3-1 kazandı. Tuncay'ın bu sene gol attığı 5 maçın 4'ünde galip gelen M.Boro ligde puanını 30 yaparken averajla 19. sırada kalmaya devam etti. Bu statta en son Liverpool'u yenen ev sahibi ekip, o maçtan sonra çıktığı 4 maçta sadece 1 puan alabilmişti. Son 7 deplasman maçından 5.kez puansız ayrılan Hull City, 34 puanda kalarak 15. sıraya geriledi. Ligde oynadığı son 7 maçta 16 puan kaybeden konuk ekip düşme potasının sadece 4 puan üzerinde yer alıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails