12.04.2009

Bundesliga'da Haftanın Görünümü (27. Hafta)


Bundesliga'da bu sezon tam 6 farklı takımın oturduğu liderlik koltuğunun yeni sahibi Wolfsburg, bu hafta ligde kalmaya çalışan Mönchengladbach'ın konuğu oldu. Son haftaların formda ekibi Wolfsburg, Bosna'lı golcü Dzeko'nun 20. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. Ev sahibi ekip 79.dakikada skorda dengeyi yakalasa da, Felix Magath'ın öğrencileri bitime 5 dakika kala maçtaki 2. golü buldu ve 54 puana yükselerek liderliğini sürdürdü. Dzeko ligdeki gol sayısını 16'ya çıkarırken, Wolfsburg ligde üstüste 9. galibiyetini aldı. Ligin 2. yarısında sahasında oynadığı ilk 4 maçtan 10 puan çıkaran M.Gladbach, son 2 iç saha maçından puansız ayrıldı ve 23 puanda kalarak 16. sıradaki yerini averajla da olsa korudu. Deplasmanlarda 119 gündür yenilmeyen Wolfsburg, ligin 2.yarısında da henüz yenilgi ile tanışmadı.


Son 2 resmi maçında önce ligde Wolfsburg'tan 5 yiyen, 4 gün sonra da Devler Ligi'nde Barcelona'dan 4 yiyen Bayern Münih, bu hafta ligde Frankfurt'a patladı. Allianz Arena'da maça hızlı başlayan Münih ekibi ilk yarıyı Ribery,Toni ve Lucio'nun golleri ile 3-0 önde geçerken (İlk 2 gol 17 dakikada geldi), maçı da 4-0 kazandı. Tek tutunacak dalı lig kalan ve olası mağlubiyette takımdan gönderilmesi beklenen Klinsmann, takımının aldığı bu galibiyetle hem zirve yarışından kopmadı, hem de rahat bir nefes aldı. Kendi sahasında üstüste 3. maçını kazanan Bayern Münih puanını 51 yaparken, Hertha ve Hamburg'un yenilmesi ile 2.sıraya yükseldi. Ligde kalma mücadelesi veren Frankfurt ise ligde 4 maç sonra mağlubiyetle tanışırken, ligin 2. yarısında oynadığı 5. deplasman maçında 2. kez sahadan yenik ayrıldı ve 29 puanda kalarak 12. sıradaki yerini korudu. Başkent temsilcisi Hertha'da düşüş sürüyor.

Son haftalarda üstüste başarılı sonuçlar alan ve üst sıradaki takımların yaşadığı puan kayıpları ile bir anda kendini zirve mücadelesi içinde bulan Stuttgart, kendi sahasında Hamburg'u konuk etti. Maçta galibiyeti son dakikada Alman golcüsü Mario Gomez'le bulan Stuttgart, puanını 48'e yükseltirken 5. sıradaki yerini liderin 6 puan gerisinde yer alarak sürdürdü. Milli takımda çok başarılı bir performans sergileyemeyen Gomez ligdeki gol sayısını 15'e yükseltti. Son 6 haftada 15 puan kazanan Stuttgart, 30 Kasım'da takımın başına geçen Markus Babbel yönetiminde çıktığı 13. maçta 9.kez sahadan 3 puanla ayrıldı. 3 maçlık galibiyet serisi bu mağlubiyetle sona eren Hamburg, son 5 deplasman maçında 3.kez yenilirken 51 puanda kalırken Bayern Münih'e averejla geçildi ve 3. sıraya geriledi.

Bu hafta ligin iç sahada en başarılı takımlarından biri olan Hannover'e konuk olan Berlin ekibi istediği sonucu gene alamadı. Bu sezon 24. ve 25. haftalarda liderlik koltuğunda oturan Hertha, ligde üstüste 3. mağlubiyetini alarak, lider Wolfsburg'un tam 5 puan gerisine düşerek 4. sıraya geriledi. Kendi sahasındaki en son yenilgisini 175 gün önce alan Hannover, 5.5 aylık bu süreçte sahasında oynadığı 10 maçtan tam 20 puan çıkardı. Aldığı bu galibiyetle 29 puana ulaşan Hannover, averajla ligde 13. sıradaki yerini korudu. Bu sezon topladığı puanların %93(27/29)'ünü kendi sahasında alarak Bundesliga'da bu alanda rekor kıran Hannover ligde kalma umutlarını sürdürdü.


Bundesliga'da yer aldığı ilk sezonda ligin ilk yarısını lider bitiren ve lige büyük bir renk katan Hoffhenheim, üstüste yaşadığı puan kayıpları ile "acaba şampiyon olabileceklermi ?" günlerinden "acaba Avrupa kupalarına kalacaklarmı ?" günlerine geldi. Bu hafta sahasında, ligin alt sıralarında yer alan Bochum'u ağırlayan Hoffenheim sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. 60.(Carlos Eduardo) ve 61.(Kaleci Haas) dakikalarda yediği 2 kırmızı kart ile 9 kişi kalan ve maçı lehine çeviremeyen ev sahibi ekip ligde 9 maçtır galibiyete hasret ve 44 puanla 6. sıradaki yerini koruyor. Aldığı bu galibiyetle son 4 deplasman maçından 8 puan çıkaran Bochum, 28 puana ulaşırken, düşme hattının 5 puan üzerinde yer alarak 13. sıradaki yerini korudu. Konuk ekip Bochum'da 3 golede imza atan Slovak golcü Sestak, 30 Kasım'dan sonra ligdeki ilk gollerini atarken toplamda 7 gole ulaştı.

Geçen hafta Fred Rutten'in yardımcıları ile çıktığı ilk maçta galibiyetle tanışan Schalke, bu haftasonu AufSchalke Arena stadında ligden düşmesi büyük ölçüde kesinleşen Kalsrushe'yi konuk etti. Her 2 yarıda bulduğu gollerle sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan ev sahibi ekip 43 puana ulaşarak Uefa'ya kalma hedefini sürdürdü. Maçın açılış golünü atan Alman golcü Kevin Kuranyi, ligdeki gol sayısını 11'e yükseltirken Schalke son 7 iç saha maçında 16 puan topladı. Ligin deplasmanlarda en az (4) puan toplayan 2. takımı olan Karlsruher, ligde oynadığı son 7 maçta 6. kez sahadan puansız ayrılırken 18 puanda kalarak son sırada kalmaya devam etti.


Ligin iç sahada yenilmeyen 2 takmından biri olan Borussia Dortmund bu hafta sahasında Daum'lu Köln'ü ağırladı. 1991 yılından beri kendi sahasında Köln'e mağlup olmayan Dortmund, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak bu geleneğini sürdürdü. Bu sezon geriye düştüğü hiçbir maçı kazanamayan Dortmund, 10. dakikada geriye düştüğü bu maçta sahadan galip gelerek bir ilki gerçekleştirdi. Üstüste 3. maçından galibiyetle ayrılan Jurgen Klopp'un öğrencileri 43 puana ulaşarak averajla 8. sırada yer aldı. Ligin istikrarsız takımlarından olan Köln, ligde son 5 maçta 4.kez sahadan yenilgi ile ayrıldı ve 32 puanda kalarak 11. sıradaki yerini korudu.


Az da olsa Uefa kupalarına kalma hedefi olan Bayer Leverkusen'in BayArena stadındaki konuğu Werder Bremen'di. 11. dakikada Barnetta ile ev sahibi ekip 1-0 öne geçse de Werder Bremen, ligdeki 16. golüne ulaşan Peru'lu golcü Pizarro ile 33. dakika da eşitliği yakaladı ve maç bu skorla bitti. Ligin 2. yarısında evinde oynadığı 6 maçtanda galibiyet çıkaramayan Leverkusen bu maçlarda sadece 4 puan çıkarırken 42 puana ulaştı ve 9. sıradaki yerini korudu. Deplasmanda ligin en az (8) puan toplayan 3. takımı olan Werder Bremen ligde oynadığı son 4 maçtan 7 puan çıkardı ve 36 puana ulaşarak 10. sıradaki yerini korudu. Deplasmanlarda 198 gündür galibiyet alamayan Bremen ekibi bu sezon ligde hedefsiz kalırken hafta içi Uefa'da Udinese'yi 3-1 yenerek yarı final yolunda büyük avantaj sağladı.

Ligin dibinde 6 puanlık bir maç vardı bu hafta. 17. sırada yer alan Çağdaş'lı E.Cottbus kendi sahasında ligin 15. sırasında yer alan Biefeld'i konuk etti. Kaybetmesi halinde büyük bir ihtimalle lige havlu atacak olan ev sahibi Energie Cottbus, sahadan 2-1'lik skorla galip ayrılarak ligde kalma umutlarını son 7 haftaya taşıdı. Üstüste aldığı 5 mağlubiyetle 17. sıraya kadar gerileyen Cottbus, aldığı bu galibiyetle puanını 23'e yükseltirken averajla 17. sırada yer almaya devam etti. Aldığı bu mağlubiyetle ligde üstüste 3. mağlubiyetini alan konuk ekip 24 puanda kalarak, düşme hattından kurtulamadı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails