14.04.2009

La Liga'da Haftanın Görünümü (30. Hafta)


Hafta içi Devler Ligi'nde Bayern Münih'e karşı özellikle ilk 45 dakikada resital sunan La Liga'nın lideri Barcelona, bu hafta sonu Nou Camp'ta ligde kalma mücadelesi veren Recreativo Huelva'yı konuk etti. Maçta kendini çok kasmayan ve maçı 2-0 kazanan Barcelona'da maçın 42. saniyesinde golü atan Iniesta, Barcelona tarihinin en erken golünü atarak rekor kırdı. Bu maçta kırılan bir diğer rekor ise La Liga'da üstüste gol atma rekoru oldu. Bu maçta da fileleri boş geçmeyen Barcelona üstüste 29 maçta gol atarak bu alanda rekor kırdı. Üstüste 5. maçını kazanan ev sahibi ekip 75 puana ulaşarak liderliğini sürdürüken ligdeki gol sayısını 87'ye yükseltti. Ersen Martin'in son 16 dakika forma şansı bulduğu maçta Recrativo, ligde oynadığı son 5 maçtan 4. kez yenilgi ile ayrılırken 30 puanda kaldı ve 18. sıradaki yer alarak düşme hattında kalmaya devam etti. Ligin en az (27) gol atan takımı olan Huelva, 30 haftası geride kalan ligde 10. kez bir maçı gol atamadan tamamladı.


Barcelona'yı takibini sürdüren Real Madrid'in konuğu Valladolid'ti. Mart ayında çıktığı 4 maçta rakip fileleri havalandıramayan İspanyol golcüsü Raul'un 44. dakikadaki golü ile ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Real Madrid, 82. dakikada Robben'in golü ile maçtan 2-0 galip ayrıldı. Raul ligdeki gol sayısını 15'e yükseltirken, Madrid ekibi aldığı bu galibiyetle 69 puana yükselerek liderin 6 puan gerisindeki 2.liğini korudu. Juande Ramos'la 16. maçına çıkan Real Madrid bu maçların 14'ünden galip gelirken 11'inde kalesini gole kapadı. Ligin ilk 4 sırasında yer alan takımlarla üstüste oynamayı gerektiren zorlu fikstüründe oynadığı 3. maçtan da mağlup ayrılan Valladolid, 39 puanda kalarak 9. sıradaki yerini korudu ve az da olsa Uefa'ya kalma hedefini sürdürdü.

Barcelona ve Real Madrid'ten sonra ligin en formda ekiplerinden yer alan Sevilla Ramon Sanchez Pizjuan stadında Getafe'yi konuk etti. Bu maçtan önce oynadığı 7 maçtan 19 puan çıkaran Endülüs ekibi sahadan 82. dakika da yediği golle 1-0 yenik ayrıldı ve 63 gün sonra ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. Ev sahibi ekip 57 puanda kalarak 3. sıradaki yerini korudu. 195 gün sonra deplasmandaki ilk galibiyetini alan konuk ekip Getafe, ligde oynadığı 15. deplasman maçından 3. kez galip ayrılırken puanını 34'e taşıdı. 34 puanlı 4 takımdan en iyi averaja sahip 2.takım olan Getafe, averajla 14. sırada yer alırken ligde kalma adına derin bir nefes aldı.

David Villa ve David Silva'sız üstüste puan kayıpları yaşayarak ilk 4 yarışı içinde geride kalan Valencia bu hafta ligde kalma mücadelesi veren Sporting Gijon'un konuğu oldu. Adeta gol düellosu şeklinde geçen maçta ev sahibi ekip 2 kez beraberlik golünü atsa da 88. dakikada gelen gole karşılık veremedi ve konuk ekip sahadan 3-2 gakip ayrıldı. Valencia adına maçın 2. golünü atan David Villa ligdeki gol sayısını 23'e yükselterek gol krallığı yarışında iddiasını sürdürdü. Ligde üstüste 3. galibiyetini alan Valencia, 49 puana ulaşarak uzun bir aradan sonra 4. sıraya yükseldi. Üstüste 3. son 9 maçta ise 7. mağlubiyetini alan ev sahibi ekip Sporting Gijon 33 puanda kaldı ve 4 sıra birden gerileyerek 17. sıraya düştü.

Haftaiçi El Madrigal stadında Arsenal'le Devler Ligi'nde 1-1 berabere kalan Villareal, haftasonu ligde aynı sahada Malaga'yı konuk etti. Nihat Kahveci'nin ligde 6. kez ilk 11 başladığı ve 53 dakika sahada kaldığı maçta ev sahibi ekip her 2 yarıda yediği 1'er golle sahadan 2-0 yenik ayrıldı ve ilk 4 yarışı içinde büyük yara aldı. Ligde oynadığı son 4 maçta 3. kez yenilgi alan Villareal 48 puanda kalarak 5. sıraya geriledi. Bu maçtan önce oynadığı son 5 maçta 11 puan kaybı yaşayarak 8. sıraya kadar gerileyen konuk ekip aldığı bu galibiyetle puanını 46 yaptı ve averajla 7. sıraya yükseldi. Son 4 deplasman maçında 3. galibiyetini alan Malaga tekrar ilk 4 yarışı içine girdi.

Aynı puanda yer alan 2 takım Deportivo La Coruna ve Atletico Madrid Estadio Riazor stadında karşı karşıya geldi. Konuk ekip Atletico Madrid sahadan 2-1'lik skorla galip gelirken Devler Ligi'ne kalma hedefini sürdürdü. İlk yarının son dakikasında attığı golle gol perdesini açan isim olan Madrid ekibinin Arjantin'li golcüsü Aguero ligdeki gol sayısını 14'e yükseltti. Son 4 maçta 3. yenilgisini alan ve bu süreçte sadece 1 puan alabilen Deportivo, 43 puanda kalarak 8. sıradaki yerini korudu. Deplasmanlarda 3 maç sonra galip gelen Atletico Madrid, aldığı bu galibiyetle puanını 46 yaparken averajla 6. sıradaki yerini korudu.

Hafta içinde teknik direktör Chaparro'nun görevine son vererek Nogues'i takımın başına getiren Real Betis, bu hafta Racing Santander'e konuk oldu. Maçın 4. dakikasında ev sahibi ekip 1-0 öne geçse de 25 dakika içine 2 gol atan Real Betis maçta 2-1 öne geçti. Bu gole ev sahibi ekip 32. dakika da Zigic'in Santander adına kaydettiği 10. gol ile cevap verirken devre 2-2 bitti. 50. dakikada gördüğü kırmızı kart ile son 40 dakikayı 10 kişi tamamlayan Santander, maçtaki 2.ligdeki 9. golünü atan Emana'nın 53. dakikadaki golüne engel olamadı ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Ligde oynadığı son 5 maçta 3. kez puansız ayrılan R.Santander 36 puanda kalarak 10. sıradaki yerini korudu. 5 maçlık beraberlik serisine aldığı bu galibiyetle son veren Real Betis, puanını 34 yaparak averajla 13. sıraya yükseldi ve düşme hattından az da olsa uzaklaştı.

Ligde kalma mücadelesi veren Osasuna bu hafta sahasında Bask ekibi Athletic Bilbao'yu konuk etti. Maçın ilk yarısı karşılıklı goller ile 1-1 berabere biterken, ev sahibi ekip Osasuna, bu sezon ilk kez maça çıkan Sergio Fernandez'in bitime 10 dakika kala attığı golle sahadan 3 puanla ayrıldı. Ligde oynadığı son 4 maçtan 10 puan çıkaran ev sahibi ekip 35 puana ulaşırken averajla 11. sıraya yükseldi. Bu sezon 6. kez ligde bir maçı 10 kişi tamamlayan Athletic Bilbao ligde oynadığı son 6 deplasman maçında 5. kez sahadan mağlubiyetle ayrılırken 34 puanda kaldı ve averajla 15. sıraya gerileyerek düşme potasına iyice yaklaştı.

Bu hafta ligin dibinde 6 puanlık mücadelelerden biri de Mallorca ile Almeira arasında oynandı. Çok sert geçen bu ligde kalma mücadelesinde toplam 8 sarı, 1 kırmızı kart çıktı. İlk yarıda gol sesi çıkmayan mücadele de ev sahibi ekip son yarım saatte bulduğu 2 golle sahadan 2-0'lık skorla galip ayrılarak puanını 35 yaptı ve averajla 12. sıraya yükseldi. Kendi sahasında oynadığı son 6 maçta 4 galibiyet alan Mallorca, Estadio Son Moix stadında 91 gündür yenilgi yüzü görmüyor. Ligin deplasmanlarda en az (6) puan toplayan 2. takımı olan Almeira, son 6 deplasman maçında 5. mağlubiyetini aldı. Deplasmanda tek galibiyetini 7.5 ay önce alan Almeira 34 puanda kalarak 16. sıraya geriledi.

Ligin son 2 sırasında yer alan 2 ekibin mücadelesinde 19. sıradaki Numancia, 20. sıradaki Espanyol'u konuk etti. Kaybeden takımın ligde kalma yolunda büyük yara alacağı mücadele de gol sesi çıkmazken her 2 takım 1'er puan kazanmadı, 2'şer puan kaybetti. Son 5 maçta 8 puan toplayan Numancia, 3 maçtır evinde maç kaybetmezken 28 puana ulaştı ve 19. sıradaki yerini korudu. Son 2 maçta 4 toplayan Espanyol, son 3 deplasman maçında sadece 1 puan toplarken 26 puana ulaştı ve son sıradaki yerini korudu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails