17.04.2009

Almanlar ve Ukranya'lılar Baş Başa Kaldı !


Günün ilk maçı Ukranya'daydı. İlk maçta D.Kiev avantajlı dönmüştü. Bir önceki turda Metalist'i eleyerek gönlümüze su serpen Kiev ekibi beklenildiği kadar da zorlanmadı aslında. Biz PSG'yi Fransa liginden kapandığı zaman gol yemeyen bir takım olarak bilirdik. Ateşli seyircisinin desteği ile Dynamo Kiev ilk 15 dakika da skoru 2-0 yapınca turu da geçmiş oldu. 61. dakika da gelen sev sahibi golü sadece skoru değiştirdi.

Yarı finalin bir diğer Ukranya - Fransa kapışmasında, Ligue 1'in sürpriz lideri Marsilya, Luce'li Shaktar'ı ağırladı. İlk maçta yakalaığı 3-1'lik skor avantajı ile maça çıkan konuk ekip 30. dakika da maçtaki ilk golü atınca Marsilya'nın tüm hayalleri sona erdi. İlk yarının bitiminde Ben Arfa ile skora denge gelse de maçta son sözü Shaktar'lı Luiz Adriano söyledi ve Shaktar toplam da 5-2 ile yarı finale çıktı.

Uefa Kupası'nda İngiltere'nin tek temsilcisi olan M.City, Almanya'da 3-1 yenildiği maçın rövanşında Hamburg'u Manchester'da konuk etti. Almanlar son 3 Uefa maçında 4. golünü atan Guerrero ile 1-0 öne geçse de ev sahibi ekip Elano(16) ve Caicedo(50) ile skoru 2-1'e getirdi. Kalan 40 dakika da yoğun baskı kuran City, gol bulamayınca yarı final biletini Hamburg kaptı.

Gecenin belki de en trajedik maçı İtalya'daydı. İtalya'nın Avrupa'daki tek temsilcisi Udinese, ilk maçta 3-1 yenilse de o maçın son dakikalarında attıkları gol herkesi umutlandırmıştı. Almanya'daki golün sahibi Quagliarella, bu maçta da Gökhan İnler'in golünden sonra 2 gol atarak 38. dakika da skoru 3-1'e taşıdı. İkinci yarıda İtalyan'ların umudunu yıkan isim ise 2 maçta Udiense filelerine 4 gol bırakan Diego oldu. Maçtaki son sözü Pizarro'nun golü söyledi ve Udinese gol ararken kalesinde gördüğü 2 golle toplamda 6-4 ile elenen taraf oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails