12.04.2009

Seria A'da Haftanın Görünümü (31. Hafta)


Paskalya bayramı nedeniyle ligdeki 10 maçın 9'u Cumartesi günü oynanan İtalya'da lider Inter, Giuseppe Meazza stadyumunda Palermo'yu konuk etti. Milli maçlardan geri dönmeyen ve futbolu bırakma kararı alan Adriano'nun yokluğunda maça ilk 11'de başlayan 18 yaşındaki golcü Balotelli'nin 15. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçen Inter, İsveç'li golcü Zlatan'ın ligde kaydettiği 20. gol ile derveyi 2-0 önde kapattı. Maçı kazandım rehavetine giren Inter bir anlık konsantrasyon kaybı ile 73. ve 75. dakikalarda üstüste 2 gol yiyerek maçtan 1 puanla ayrıldı. Palermo adına ilk golün sahibi Uruguay'lı golcü Cavani son 4 maçta 4 gol atarken, ligdeki gol sayısını 12'ye yükseltti. Bu sezon kendi sahasında yenilmeyen tek takım olan Inter, son 4 iç saha maçından 2. kez beraberlikle ayrılırken, Juventus'un yenilmesi ile puan farkını 1o'a yükseltti. Son 6 deplasman maçından yanlızca 1 galibiyet çıkaran Palermo, oynadığı son 5 maçta 10 puan toplarken 46 puana ulaştı ve 7. sıradaki yerini koruyarak Uefa'ya kalma hedefini sürdürdü.

Genoa'nın
Luigi Ferraris stadındaki son kurbanı Juventus oldu. Kendi sahasında sadece Inter'e yenilen ve oynadığı 13 iç saha maçının 10'unu(İçlerinde Milan,Roma,Napoli,Udinese de var) kazanan Genoa rakipleri için korkulu olmaya devam ediyor. Maçın ilk yarısını Thiago Motta'nın 2 golü ile Genoa 2-1 öne geçerken, Juve adına ilk yarıdaki tek golü ligdeki 10. golüne ulaşan Del Piero kaydetti. Juventus Camoranesi'nin atılması ile maçın son 22 dakikasını 10 kişi tamamlasa da 84. dakikada Iaquinta'nın golü ile eşitliği sağladı. Maçtaki son sözü ise sezon başında Juventus'tan gelen Palladino söylerken, Genoa aldığu bu galibiyetle 57 puana yükseldi ve 4. sıradaki yerini korudu. Ligde üstüste 4. galibiyetini alan ev sahibi ekip son 5 iç saha maçından 10 puan çıkarmış oldu. Ligde 2 ay sonra ilk yenilgisini alan Juventus, deplasmanda süren 4 maçlık galibiyetine son verirken, 63 puanda kalarak 2. sıradaki yerini korudu. Son 2 hafta da 5 puan kaydederek gelecek hafta oynayacağı Inter maçına moralsiz çıkacak Juventus'un şampiyon olma hayalleri de suya düşmek üzere.

Geçen hafta ligin son sıralarında yer alan Lecce karşısında galibiyeti son dakikada alan Milan, bu hafta Chievo'nun konuğu oldu. 2009 yılında kendi sahasında hiç mağlubiyet almayan Chievo, geçen hafta da Juventus deplasmanından 1 puan çıkarmıştı. İlk yarısı golsüz geçen maçta galibiyeti 53. dakika da Seedorf'un attığı tek golle kazanan Milan, son 5 maçta 13 puan toplayarak 61 puana ulaştı. Juventus'la puan farkını 2'ye düşüren Milan 3. sıradaki yerini korudu. Ligde 5 maçlık yenilmeme serisi sona eren Chievo, kendi sahasında 6 maç sonra ilk mağlubiyetini aldı. Aldığı bu mağlubiyetle 31 puanda kalan Chievo 16. sıradaki yerini korudu ve düşme hattından uzaklaşamadı.

Devler Ligi'ne gitmek için Genoa ile çekişen Fiorentina, bu hafta Artemio Franchi'de Cagliari'yi konuk etti. Kendi sahasında ligin en çok (35) puan toplayan 3. takımı olan Fiorentina ilk yarısında zorlandığı maçta galibiyeti Paaqual ve Vargas'ın golleri ile kazandı. Cagliari'nin tek golünü 85. dakikada oyuna giren Ragatzu, 87. dakika da kaydederken konuk ekip 66 ve 89. dakikalarda gördüğü kırmızı kart ile maçı 9 kişi tamamladı. Kendi sahasında oynadığı son 6 maçta 5. galibiyetini alan Mor-Menekşeler puanını 55'e yükseltirken 5. sıradaki yerini korudu. Uefa Kupası'na katılmaya çalışan Cagliari ligde oynadığı son 6 maçta sadece 7 puan topladı ve 45 puanda kalarak 8. sıraya geriledi.

İtalya'nın en ateşli derbilerinden biri olan Lazio-Roma maçında gerilim 1 dakika durmadı. 4 kırmızı, 7 sarı kartın çıktığı maçta Lazio sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılarak kötü giden sezonda en azından derbiyi kazanarak taraftarlarını mutlu etti. Aynı statı kullanan 2 ekipte Lazio son 3 sezonda seyirci avantajı ile çıktığı 3 maçı da kazanırken bu maçlarda toplam 10 gol kaydetti. Maça hızlı başlayan Lazio, henüz 4. dakika da Pandev ve Zarate'nin golleri ile 2-0 öne geçti. Bu gole 6 dakika sonra Roma Mexes ile cevap verirken devre 2-1 sona erdi. 2. yarı golden çok kırmızı kart vardı. Roma'da 61'te Panucci atılırken, 76. dakika da çıkan kavga da Lazio'dan Matuzalem, Roma'dan Mexes kırmızı kart gördü. 80. dakikada da Lazio'dan Brocchi atıldı. 3 maçlık mağlubiyet serisini ezeli rakibi karşısında aldığı galibiyet ile sonlandıran Lazio, 44 puana ulaşarak 9. sıradaki yerini korudu. 76 gündür deplasmanda galibiyet alamayan Roma, ligde oynadığı son 6 maçta tam 12 puan kaybderek ilk 4 şansını da zora soktu. Genoa'nın 8 puan gerisinde yer alan Roma 6. sıradaki yerini 49 puanla koruyor.

San Paolo stadında 90 gündür maç kazanamayan Napoli, bu hafta sahasında Atalanta'yı konuk etti. Uefa kupasına kalma mücadelesi veren Atalanta'da bu maça kadar ligde topladığı puanların sadece %22.5(9/40)'ini deplasmanlarda almıştı. Gol sesi çıkmayan maçta 2 takımda 1'er puanları paylaşırken ev sahibi ekip Donadoni yönetiminde çıktığı 4. maçtanda beraberlikle ayrıldı. Ligde oynadığı son 13 maçtan galibiyet çıkaramayan Napoli 39 puana ulaşarak 12. sıraya geriledi. Deplasmanda oynadığı son 4 maçta sadece 2 puan çıkarabilen konuk ekip ise aldığı beraberlikle puanını 41'e taşısada 10. sıradaki yerini korudu.

Son haftaların formda ekibi Sampdoria bu hafta ligde kalma adına son çırpınışlarını yapan Lecce'ye konuk oldu. Toplam 4 golün çıktığı maçta gollerin 3'ü penaltıdan gelirken, konuk ekip 3-1'lik skorla Pazzini&Cassano önderliğinde hanesine bir galibiyet daha yazdırdı. Son 7 haftada 4 galibiyet alan Sampdoria 40 puana ulaşırken 11. sıraya yükseldi. Kazanılan bu 4 maçta toplam 8 gol atan Pazzini-Cassanı ikilisi ligde 10'ar gole ulaştı. Kendi sahasında en son galibiyetini 6.5 ay önce alan Lecce, ligde oynadığı son 9 maçta sahadan 7.kez puansız ayrılırken 24 puanda kalarak 19. sıradaki yerini korudu.

Udinese'nin Perşembe günü oynadığı Uefa kupası maçı dolayısıyla haftanın Pazar gününde oynanan tek mücadelesinde lig sonuncusu Reggina maçtan puansız ayrıldı. İtalya'nın Avrupa kupalarında mücadele eden tek ekibi olan Udinese, galibiyeti son 5 dakikada Floro Flores'in attığı 2 golle buldu. 55 ve 62. dakikada gördüğü kırmızı kart ile maçın son yarım saatini 9 kişi oynamak zorunda kalan ev sahibi ekip, aldığı bu mağlubiyetle 20 puanda kaldı. 19 maçtır galibiyete hasret olan ligin sonuncusu Reggina için umutlar her geçen hafta tükeniyor. Deplasmanda 134 gün sonra 3 puanla tanışan Udinese, aldığı bu galibiyetle hem Werder Bremen karşısındaki mağlubiyetin moral bozukluğunu üzerinden attı hemde 39 puana ulaşarak 13. sıraya yükseldi.

Haftaya 17. sırada giren Bologna Renato Dall' Ara staında Siena'yı konuk etti. Siena her ne kadar düşme hattının 10 puan üzerinde haftaya girse de maçı kaybetmesi halinde küme düşme korkusunu tekrar yaşama ihtimali vardı. Maçın ilk 11 dakikasında 2-0'lık üstünlüğü sağlayan konuk ekip maçı da 4-1 kazanarak 37 puana ulaştı ve averajla 14. sıraya yükseldi. Son 5 maçından 3 galibiyet çıkaran Siena, düşme hattından iyice uzaklaştı. Son 7 maçında 6.kez puansız ayrılan Bologna 26 paunda kalarak, Torino'nun da galip gelmesi ile uzun bir aradan sonra 18. sıraya geriledi.

Ligde kalma mücadelesi veren Torino, bu hafta Torino Olimpiyat stadında ligin rahat takımlarından Catania'yı konk etti. 84 dakika gol sesi çıkmayan mücadelenin 85. dakikasında Bianchi ile Torino öne geçti. Catania 1 dakika sonra bu gole karşılık verse de 88. dakikada Natali'nin golü Torino'ya 3 puanı getirdi. 4 maçlık mağlubiyet serisine aldığı bu galibiyetle son veren Torino 27 puana ulaştı ve 17. sıraya yükselerek düşme potasından çıktı. Ligde oynadığı son 5 maçta 3. mağlubiyetini alan ve son 3 deplasman maçında 8 puan kaybeden Catania, 37 puanda kalarak averajla 15. sıraya geriledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails