5.04.2009

Bundesliga'da Haftanın Görünümü (26. Hafta)


26 haftası geride kalan Bundesliga’da ilk defa liderliğe oturan Wolfsburg bu hafta Volkswagen Arena’da Bayern Münih’i ağırladığı maçta adeta şov yaptı. Formda golcüleri Grafite(2) ve Dzeko(2)’nun yıldızlaştığı maçta 5-1’lik skorla Bayern Münih’i sahadan silen Wolfsburg iç sahadaki müthiş performansını da devam ettirdi. Bu maçla beraber iç sahada oynadığı 13 maçtan 37 puan çıkaran Wolfsburg’da Brezilya’lı golcü Grafite ligdeki gol sayısını 20’ye çıkardı ve gol krallığı yarışında Ibısevic’i geçerek zirveye oturdu. Bu yarışta onu zorlayacak isim ise büyük ihtimalle son 8 maçta rakip filelere 10 gol bırakarak ligdeki gol sayısını 15’e çıkaran takım arkadaşı Dzeko olacak. Ligde oynadığı son 6 deplasman maçında tam 14 puan kaybı yaşayan Münih ekibi bu mağlubiyet ile 3 maçlık galibiyetine de son vermiş oldu ve 48 puanda kalarak 4. sıraya geriledi. 2005 yılından beri bu statta yüzü gülmeyen Bayern Münih bu sezon kalesinde 2. kez 5 gol birden gördü. Ligde üst üste 8. maçından galibiyetle ayrılan Wolfsburg attığı 5 golle ligdeki gol sayısını 58’e yükseltti ve ligin en golcü takımı oldu.

Yoluna 3 kulvarda(Lig,Uefa Kupası,Almanya Kupası) birden devam eden Hamburg HSV Arena’da 2. yarının istikrarsız takımı Hoffhenheim’i konuk eti. Ligde 10 maçtır berabere kalmayan Hamburg, son 5 maçından da 1 puanla dönen Hoffhenheim’i Pitroipa’nın tek golü ile geçerek averajla 2. sıraya yükseldi.Kendi sahasında ligin en çok puan(34) toplayan 2. takımı olan Hamburg ligde üst üste 3. son 7 maçta ise 5. galibiyetini aldı. Ligde en son galibiyetini 31 Ocak’ta alan Hoffhenheim o tarihten bu yana çıktığı 8 maçta sadece 6 puan toplayabildi. Ligin ilk yarısını zirvede bitiren ekip şu anda liderin tam 7 puan gerisinde 44 puanla 6. Sırada yer alıyorlar.

Üstüste 2 hafta ligin zirvesinde yer alan Hertha Berlin, bu hafta liderliği kaybetti. Berlin Olimpiyat stadına Dortmund’u konuk eden Berlin ekibi maça İsviçre’li golcü Frei’nin 25.dakikada ligdeki gol sayısını 10’a çıkaran golü ile 1-0 yenik başladı. İkinci yarının hemen başında skora denge gelsede Kehl(63) ve Valdez(82)’in gollerine engel olamayan ev sahibi ekip hiçte hesapta olmayan bir yenilgi aldı. Bu sezon ilk defa üst üste 2 maç kaybeden Hertha, sahasında tam 189 gün sonra yenilgi ile tanıştı ve 49 puanda kalarak 3.sıraya geriledi. Ligde ilk defa üst üste 2 maç kazanan Dortmund, deplasmanda 6 maç sonra galip gelirken topladığı 40 puanla Uefa’ya katılma hedefini sürdürdü.

Ligde kalma mücadelesi veren Bochum bu hafta sahasında zirve mücadelesi veren Stuttgart’ı konuk etti. İlk yarıda gol sesi çıkmayan maçın 48.dakikasında ev sahibi ekip Kamerun’lu oyuncusu Epalle ile 1-0 öne geçsede maçı bırakmayan Stuttgart bu gole 10 dakika sonra Brezilya’lı golcüsü Cacau ile cevap verdi. Son dakikada Serdar Taşçı ile gelen Stuttgart’ın galibiyet golü ev sahibini resmen yıktı. Markus Babbel yönetiminde adeta çehresi değişen Stuttgart son 5 maçta aldığı 4 galibiyet ile puanını 45 yaptı ve uzun bir aradan sonra ilk 5 sıraya girdi. Kendi sahasında üst üste 2. mağlubiyetini alan Bochum 25 puanda kalarak 14. sıraya geriledi ve alt sıralardan kurtulamadı.

Daum yönetimindeki Köln kendi sahasında Leverkusen'i konuk etti. İlk yarıda gol sesi çıkmayan maçın 2. yarısında Leverkusen 10 dakika ara ile Helmes(68) ve Kiessling(78)'in ayağından 2 gol bularak 3 puanı hanesine yazdırdı. Eski takımına karşı oynayan Helmes attığı bu golle ligdeki gol sayısını 18'e çıkarırken bu gollerin %61(11/18)'ini deplasmanlarda kaydetti. Kendi sahasında en son galibiyetini 149 gün önce alan Köln, ligde oynadığı son 4 maçta 3. kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 32 puanı bulunan Köln, düşme potasının 9 puan üzerinde 11. sırada yer aldığı ligde rahat konumda. Ligde 5 maç sonra galibiyet yüzü gören Leverkusen ligin deplasmanda en çok(23) puan toplayan takımı oldu. Bu galibiyetle 41 puana ulaşarak 7. sıradaki yerini koruyan Leverkusen, Uefa potasının sadece 4 puan altında yer alıyor.

Milli maç arasında Hollanda’lı teknik adam Fred Rutten ile yollarını ayıran Schalke bu hafta Armina Biefeld deplasmanına yardımcı hocalar Youri Mulder ve Oliver Reck yönetiminde çıktı. Haftanın açılış maçında Biefeld’i her 2 yarının son saniyelerinde bulduğu 2 golle deviren Schalke 2 maçlık mağlubiyet serisine bu galibiyetle son verirken ligde 40 puana ulaştı ve Uefa’ya kalma yarışına kaldığı yerden devam etti. 90.dakikadaki gole imza atan Kevin Kuranyi ligdeki gol sayısını 10’a çıkarırken bu gollerin 5’ini deplasman maçlarında buldu. Kendi sahasında maç kazanamama serisini 7 maça çıkaran ev sahibi ekip 24 puanda kaldı ve düşme hattının sadece 1 puan üzerinde yer alarak 15.sıradaki yerini korudu.

En son iç saha maçında Stuttgart'ı yenerek 2. yarıdaki ilk galibiyetini alan Werder Bremen, Weserstadion stadında Hannover'i ağırladı. İlk yarıyı Pizarro'nun 41. dakikadaki golü ile Werder Bremen önde kapattı. Hannover oyuna girdikten 10 dakika sonra gol atan Kryznovek ile 69. dakikada eşitliği sağlasa da ev sahibi ekip son 13 dakikaya 3 gol sığdırarak sahadan 3 puanla ayrıldı. Werder Bremen'in Peru'lu golcüsü attığı 3 golle bu sezon 2. kez hat-trick yaparken ligdeki gol sayısını 15'e çıkardı. Sahasında oynadığı son 4 maçtan 8 puan çıkaran Bremen ekibi 35 puana yükselsede 10. sıradaki yerini korudu. Ligin deplasmanda en az(2) puan toplayan takımı olan Hannover ligdeki maç kazanamama serisini 4 maça çıkardı. Aldığı bu mağlıbiyetle 26 puanda kalan Hannover 13. sırada yer alarak düşme korkusunu yaşamaya devam etti.


Düşme hattını çok yakından ilgilendiren maçta Waldstadion stadında E.Frankfurt ile E.Cottbus takımları karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli ve sert geçen maçta dakikalar 15’i gösterdiğinde hakem Peter Gagelmann karşılıklı 1’er penaltı vermişti bile. Konuk ekip maçta 1-0 öne geçse de ev sahibi ekip seyircisinin de desteği ile skoru 2-1 ile lehine taşımasını bildi ve puanını 29’a yükselterek ligde kalma yolunda büyük bir avantaj sağladı. Bu maça kadar ligde oynadığı son 3 maçtan beraberlikle ayrılan Frankfurt,aldığı bu galibiyetle ligdeki yenilmezlik serisini 4 maça çıkardı ve lig sıralamasında 12. sırada yer buldu kendine. Ligde üst üste 5. mağlubiyetini alan E.Cottbus için tehlike çanları çalmaya devam ediyor. 20 puanla sondan 2. sırada yer alan konuk ekip son 6 deplasman maçından sadece 2 puan çıkardı.

Ligde kalma mücadelesi veren Kalsrusher ile M.Gladbach'ın mücadelesinde gol sesi çıkmadı. Son sırada yer alan ev sahibi ekip 5 maçlık mağlubiyet serisini bu beraberlikle sona erdirirken 57 gündür ligde maç kazanamıyor. Karlsruher aldığı bu 1 puanla ligde 18 puana ulaşırken ligde kalma barajının 6 puan altında yer alıyor. Son maçında sahasında yenilerek iyi gidişatı tökezleyen Gladbach, son 4 deplasman maçında sadece 1 kez yenildi. Bu sezon ilk kez 0-0 berabere kalan konuk ekip aldığı beraberlik ile puanını 23'e yükseltse de 16. sıradan kurtulamadı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails