5.04.2009

Seria A'da Haftanın Görünümü (30. Hafta)

Lider Inter bu hafta ligin zor deplasmanlarından Udinese'ye konuk oldu. Maça Juventus'un puan kaybetmesinin morali ile çıkan Inter oldukça zorlandığı maçta aradağı golü 77. dakikada Vieira'nın şutunda Isla'ya çarpan topla buldu. Ligde üstüste 5. deplasman maçından galibiyetle ayrılan Mourinho'nun öğrencileri bu sezon ligde 5. kez tek gollü galibiyete imza attı. Son 11 maçta yenilgi yüzü görmeyen Inter 72 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü. Milano'daki maçtada rakibine aynı skorla mağlup olan Udinese, kendi sahasında 126 gün sonra yenilgiyle tanışırken, ligde oynadığı son 4 maçtanda galibiyet çıkaramadı. Milli takımda sakatlanarak sezonu kapatan takımın en önemli oyuncusu Di Natale'nin yokluğunda yenilgiyi önleyemen Udinese ligde 14. sıraya geriledi. Düşme hattından 12 puan uzakta olduğu için ligde hedefsiz kalan Udinese için tek hedef çeyrek finalde yer aldığı Uefa'da gidebildiği yere kadar gitmek olucak şüphesiz.

Delle Alpi stadında oynanan maç adeta gol düellosu şeklinde geçti. Konuk Chievo maçta 2 kez öne geçerek ilk yarıyı 2-1 önde kapattı. Ev sahibi Juventus Iaquinta'nın 79'da attığı golle 3-2 öne geçse de son dakikada yediği golle çok kritik 2 puan kaybetti. Maçta hat-trick yapan Chievo'nun İtalyan golcüsü Pellissier son 3 deplasman maçında 6 gol attı. 5 maçlık galibiyet serisi bu beraberlik ile sona eren Juventus, Inter'in tam 9 puan gerisine düştü. Ligde en son mağlubiyetini 22 Şubat'ta alan ve son 13 maçta sadece Fiorentina'ya yenilen Chievo, son 5 haftada topladığı 11 puanla(7'si deplasmanda) 31 puana ulaştı. 16. sırada yer almasına rağmen düşme potasının 7 puan üzerinde yer alıyor.

San Siro'da ligin zayıf ekiplerinden Lecce'yi konuk eden Milan galibiyeti uzatmalarda bulduğu 2 golle aldı. Milan maçın tek hakimi olsada(ilk yarıda topla oynama oranı %75), maç boyu pozisyona girmekte zorlandı. Oyuna 53. dakikada giren Ronaldinho tam 4 ay sonra ligde golle tanışırken diğer gol savunma oyuncusu Senderos'tan geldi. İç sahada oynadığı son 3 maçta 9 puan toplayan Milan, ligdeki son 6 maçtanda 13 puan toplayarak 58 puana ulaştı ve 3. sıradaki yerini korudu. Üstüste 4. deplasmandan da mağlubiyetle ayrılan konuk ekip 24 puanla 19. sıradaki yerini korurken 15 deplasman maçının 8'inde gol atamadı.

Son haftalarda aldığı istikrarlı sonuçlarla yeni hedef olarak 3.lüğü belirleyen Genoa bu hafta ligin son sırasında yer alan Reggina'nın konuğu oldu. Oldukça çekişmeli ve başabaş giden mücadelede Thiago Motta'nın tek golü ile 3 puanı alan konuk ekip ligde üstüste 3. galibiyetini aldı. Bu sezonki 6. deplasman galibiyetine imza atan Genoa bu 6 maçın 5'ini 1-0'lik skorlarla geçerken 5 maçtada galibiyet golü 2. yarıda geldi. Ligin dibine resmen demir atan Reggina 133 gündür ligde galibiyet alamıyor. 4.5 aylık bu süreçte çıktığı 17 maçta sadece 9 puan alabilen Reggina 20 puanla ligin son sırasında yer almaya devam ediyor. Son 4 deplasman maçından 10 puan çıkaran Genoa 54 puana ulaşarak 4. sıradaki yerini korudu.

Ligi ilk 4 sırada tamamlayarak Devler Ligi'ne kalmak isteyen Fiorentina bu hafta, Azzurri d'Italia stadında Atalanta'nın konuğu oldu. Daha önce bu sahada Inter, Lazio, Roma gibi güçlü takımları yenen Atalanta, maçta 1-0 öne geçse de son dakikada Gilardino'nun ligdeki 16. golü ile 3 puan Fiorentina'ya gitti. Şüphesiz maçın kırılma anı 58. dakikada Atalanta'lı Peluso'nun yaptırdığı penaltı ile kırmızı kart görmesi ve Jovetic'in penaltıdan eşitliği sağlaması oldu. Son 6 maçta 4. kez sahadan yenilgi ile ayrılan Atalanta 40 puanda yer alarak 10. sıradaki yerini korudu. Deplasmanda 3 maç sonra ilk galibiyetini alan Fiorentina 52 puana yükselerek 5. sıradaki yerini korudu.

Roma, bu hafta Olimpiyat stadında ligde kalma mücadelesi veren Bologna'yı konuk etti. Hakem Antonio Damato ev sahibi lehine 2 penaltı verirken kaptan Totti bu 2 penaltıyıda gole çevirerek takımına 3 puan kazandırdı. 43 gün sonra ligdeki ilk maçına çıkan Totti bu sezon attığı 8 golün 3'ünü penaltıdan attı. 4 maçlık kazanamama serisini bu maçla sona erdiren Spalletti'nin öğrencileri 49 puana yükselerek 6. sıradaki yerini korudu. Kendi sahasında 5.5 aydır yenilmeyen Roma 5 puan geride olsada Devler Ligi hedefini sürdürüyor. Konuk ekip Bologna bu mağlubiyetle beraber üstüste 3. son 9 maçta ise 7. mağlubiyetini aldı. 67 gündür deplasmanda kazanamayan Bologna 26 puanda kalarak 17. sırada yer almaya devam etti.

Sant`Elia stadında Catania'yı ağırlayan Cagliari 80. dakikada bulduğu golle sahadan 3 puanla ayrılarak Uefa'ya katılma hedefini sürdürdü. Sahasında kazandığı 9 maçın 5'ini 1-0'lık skorla alan Cagliari bu 9 maçın 8'inde kalesini gole kapadı. Cagliari üstüste 2. maçını kazanırken 45 puana yükseldi ve averajla 7. sıradaki yerini korudu. Deplasmanda oynadığı 15 maçta sadece 1 kez galibiyet alan Catania 37 puanda kalarak 13. sıraya geriledi.

Bu hafta La Favorita stadında Palermo'nun konuğu ligde kalma mücadelesi veren Torino'ydu. Uruguay'lı golcüsü Cavani'nin golüyle maçı 1-0 kazanan Palermo, sahasında üstüste 2. maçını kazandı. Ligdeki gol sayısını 11'e ulaştıran Cavani bu gollerin 9'unu La Favorita stadında attı. Bu sezon sahasında oynadığı 15 maçta 11. kez sahadan galibiyetle ayrılan Palermo, ligde iç sahada en çok puan(33) toplayan 3. takım oldu. Ligin deplasmanda galibiyet alamayan tek takımı olan Torino, üstüste 4. maçından mağlubiyetle ayrılırken 24 puanda kaldı ve averajla 18. sırada yer almaya devam etti. Torino bu hafta yeni teknik direktör Camolese yönetiminde ilk maçına çıktı.

Ligde kalma mücadelesi veren Siena bu hafta sahasında Lazio'yu konuk etti. Her 2 yarıda bulduğu gollerle maçı 2-0 kazan ev sahibi ekip stadında 4 maç sonra ilk galibiyetini aldı. 3 maçlık galibiyet serisinden 3 maçlık mağlubiyet serisine imza atan Lazio ise Uefa hedefinden iyice uzaklaştı ve 6. Roma'nın 8 puan gerisinde 41 puanla 9. sırada yer aldı. Aldığı bu galibiyetle 34 puana yükselen ev sahibi ekip 15. sırada yer almaya devam etti.

Luigi Ferraris stadında Sampdoria'nın konuğu Napoli oldu. Her 2 takımında ligde pek iddası kalmadığı için tribündekiler gayet keyifli bir maç izledi. Son haftalarda özellikle iç sahada aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Sampdoria maçta 2 kez öne geçse de her 2 yarının son dakikalarında yediği golle sahadan 1 puanla ayrıldı. Son haftaların formda golcüleri Cassano ve Pazzini'nin suskun kaldığı maçta ev sahibinin 2 golü de orta saha oyuncusu Palombo'dan geldi. Sahasında oynadığı son 6 maçta hiç yenilmeyerek 12 puan toplayan Sampdoria 37 puana yükselerek 12. sıradaki yerini korudu. Arjantin'li golcüsü Lavezzi'nin milli takımdan sakat dönmesi yüzünden oynamadığı maçta Napoli adına 1 puanı diğer Arjantin'li golcü Denis kurtardı. Roberto Donadoni yönetiminde çıktığı 3 maçtanda beraberlikle ayrılan Napoli 38 puana yükseldi ve 11. sıradaki yerini korudu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails