6.04.2009

La Liga'da Haftanın Görünümü (29. Hafta)


Lider Barcelona bu hafta Valladolid deplasmanına konuk oldu. Hafta içinde oynayacağı Şampiyonlar ligi maçını düşünerek Messi,Henry,Dani Alves gibi yıldızlarını yedek oturtan Guardiola, Etoo'nun ilk yarıda attığı tek golle maçtan mutlu ayrıldı. Ligde üstüste 4. maçını kazanan Katalan ekibi 72 puana ulaşarak Real Madrid'in 6 puan önünde liderliğini sürdürdü. Maçta tek golü atan Kamerun'lu golcü Eto'o ligdeki gol sayısını 26'ya taşıdı. Uefa'ya kalma hedefi içinde olan Valladolid ligde üst üste 2. mağlubiyetini alırken kendi sahasında oynadığı son 3 maçta 2. kez puansız ayrıldı ve 39 puanda kalarak 9. sıradaki yerini korudu. Ligde üstüste 28 karşılaşma da gol atan Barcelona bu alanda daha önce aynı başarıyı 1951-1952 senesinde gerçekleştiren Atletico Madrid'in rekorunu egale etti.

Zirve takibini sürdüren Real Madrid, son maçında Barcelona karşısında hezimete uğrayan Malaga'nın konuğu oldu. Ligde 16. golüne ulaşan Arjantin'li golcü Higuain'in golü ile sahadan 3 puanla ayrılan Real Madrid bu sezon deplasmanlarda 1-0 öne geçtiği hiçbir maçtan yenik ayrılmadı. 3 hafta öncesine kadar ilk 4 potası içinde olan Malaga son 3 haftada 8 puan kaybetti. Kendi sahasında 8 Şubat'tan bu yana galibiyet alamayan Malaga, 43 puanda kalarak averajla 8. sırada yer aldı. Son 6 deplasman maçında 18 puan kazanan Juande Ramos'un öğrencileri 66 puana ulaşarak 2. sıradaki yerini korudu.

Ligde kalma mücadelesi veren Recerativo Huelva sahasında Sevilla'yı konuk etti. Milli oyuncumuz Ersen Martin'in 68. dakika da oyuna girerek 105 gün sonra forma şansı bulduğu maçta konuk ekip Sevilla son haftaların formda golcüsü Kanoute'nin penaltıdan attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Ligdeki gol sayısını 16'ya çıkaran Malili golcü son 4 deplasman maçını boş geçmedi. Son 8 maçta 22 puan toplayan Sevilla aldığı bu galibiyetle 57 puana yükselirken 3. sıradaki yerini korudu. Ligde oynadığı son 4 maçtan sadece 1 puan çıkarabilen Recreativo, Estadio Colombino stadında üstüste 4. maçından galibiyetle ayrılamadı. Sahasında oynadığı 15 maçta 7. kez yenilen Huelva 30 puanda kalarak 18. sıraya geriledi.

Hafta içi Devler Ligi'nde Arsenal'i konuk edecek olan Villareal, Estadio Mediterraneo stadında Almeira'nın konuğu oldu. Milli maçta sakatlanan Senna'nın yokluğunu çok hisseden Villareal ilk yarıda yediği 3 golle sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. 7. dakikada maçın gol perdesini açan Almeria'nın 24 yaşındaki İspanyol golcüsü Negredo son 7 maçta 9 gol atarak ligdeki gol sayısını 17'ye yükseltti. 3 maçlık mağlubiyet serisine bu galibiyetle son veren Almeria, kendi sahasında oynadığı son 6 maçta 5. kez sahadan galip ayrılan taraf olurken ligde 34 puana ulaştı ve 11. sıraya yükseldi. 125 gündür deplasmanda maç kazanamayan Villareal'de Nihat Kahveci oynamazken, maçta sakatlanan Cazorla sezonu kapattı. Aldığı bu mağlubiyetle 48 puanda kalan Sarı-Denizaltılar 4. sıradaki yerini korudu.


6 maçlık kazanamama serisine geçen hafta Santander deplasmanında son veren Valencia, bu hafta Mestella'da konuk ettiği Getafe'yi 4-1'le geçerek çıkışını sürdürdü. Sakatlığı dolayısıyla ligdeki son 4 maçı kaçıran David Villa, sahalara attığı 2 gol ile dönerek ligdeki gol sayısını 21'e yükseltti. Villa bu 21 golün 15'ini Mestella stadında attı. David Villa'sız çıktığı 4 maçta 8 puan kaybeden Valencia, aldığı bu galibiyetle 46 puana yükseldi. Seyircisi önünde 3 maç sonra galip gelen Valencia, Villareal ile olan puan farkını 2'ye düşürerek 5. sıraya yerleşti. 189 gündür deplasmanda maç kazanamayan Getafe, üstüste 3. deplasman mağlubiyetini alırken 31 puanda kaldı ve düşme hattından uzaklaşamadı. Maç başına 1.58(46/29) gol yeme oranına sahip Getafe bu sezon ilk defa bir maçta 4 gol yerken, düşme potasının sadece 1 puan üzerinde yer alarak 17.sıraya geriledi.

Haftanın sürpriz sonucu Vicente Calderon stadında alındı. Maçın 8. dakikasında Pandiani ile öne geçen konuk Osasuna'ya, Atletico Madrid 7 dakika sonra ligdeki 20. golüne ulaşan Uruguay'lı golcüsü Forlan ile cevap verdi. İlk yarının son dakikasında 2-1 öne geçen Osasuna, maçı da 4-2 kazandı ve Atletico'ya ilk 4 yarışı içinde büyük bir darbe vurdu. Kendi sahasında oynadığı son 3 maçta 7 puan toplayan Atletico Madrid, Abel Resino yönetiminde ilk iç saha mağlubiyetini aldı. 43 puanda kalan ev sahibi ekip averajla 6.sıraya geriledi. 77 gündür deplasmanda maç kaybetmeyen Osasuna, aldığı bu galibiyetle 32 puana ulaşırken ligde 4 basamak yükselerek 14. sıraya yerleşti. Osasuna, Deplasmanlardaki 4 maçlık beraberlik serisine son verirken aynı zamanda dış sahadaki ilk galibiyetini almış oldu.

Ligde kalma yolunda son kozlarını oynayan Barselona şehrinin bir diğer temsilcisi Espanyol, bu hafta sahasında Avrupa kupalarına gitmeye çalışan Deportivo La Coruna'yı konuk etti. Maça hızlı başlayan Espanyol 13. dakikada 1-0 öne geçtiği maçı 3-1 kazandı. De La Pena'nın gol attığı hiçbir maçı kaybetmeyen Espanyol'da 33 yaşındaki İspanyol oyuncu bu maçtada ağları havalandırdı. Kendi sahasında en son galibiyetini 154 gün önce alan Espanyol aldığı bu galibiyetle 25 puana ulaşsa da sonuncu sıradaki yerinden kurtulamadı. 5 aylık bu süreçte iç sahada oynadığı 8 maçta sadece 3 puan alabilen Espanyol, Olimpic Montjuic stadında 3. galibiyetini aldı. Deplasmanda oynadığı son 6 maçta 4. kez yenilgiyle ayrılan Deportivo, ligde son 3 maçta 8 puan kaybederken 43 puan ve averajla 8. sıradaki yerini korudu.

Haftanın kapanış maçında
El Molinón stadında Racing Santander'i konuk eden Sporting Gijon maçtan istediğini alamadı. İlk yarıda gol sesi çıkmayan maçta konuk ekip Zigic(54) ve Albendea(89)'nın golleri ile galip geldi ve 36 puana ulaşarak ligde kalma yolunda rahat bir nefes aldı. Devre arasınada geldiği Santander forması ile çıktığı 10 maçta sadece 2 maçı boş geçen Zigic Santander forması altındaki gol sayısını 9'a çıkardı. Deplasmandaki 3 maçlık mağlubiyet serisine bu galibiyetle son veren Santander 10. sıradaki yerini korudu. Kendi sahasında oynadığı son 4 maçta 3. kez sahadan yenilgi ile ayrılan Sporting Gijon 33 puanda kalarak 13. sıraya geriledi. La Liga'ya bu sezon yükselen Sporting Gijon ligte berabere kalmayan tek takım olma özelliğini sürdürdü.

Ligde kalma mücadelesi veren iki ekip Athletic Bilbao ve Mallorca San Mames stadında karşı karşıya geldi. 6 puanlık bu mücadelede Bask ekibi maçın bitimine 6 dakika kala attığı golle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve ligde kalma yolunda büyük avantaj sağladı. Ligdeki en son galibiyetini 65 gün önce alan Bilbao aldığı bu galibiyetle 34 puana yükselirlen averajla 11. sırada yer aldı. At.Bilbao'nun son galibiyetini aldığı haftada son mağlubiyetini alan konuk ekip Mallorca ise 2 aylık bu süreçte oynadığı 7 maçta 4 galibiyet 3 beraberlik almıştı. Bu maça kadar deplasmanda oynadığı son 3 maçta 7 puan kazanan Mallorca, aldığı bu yenilgiyle 32 puanda kaldı ve 15. sıraya geriledi.

6 gol, 3 kırmızı kart, 2 penaltı. Manuel Ruiz stadında oynanan Real Betis, Numancia maçının özellikle son 16 dakikası nefeseleri kesti. Real Betis 10. dakikada Sergio Garcia ile 1-0 öne geçsede konuk ekip Numancia 40.dakikada Aranda ile eşitlği sağladı. Maçın 74. dakikasında Betis'ten Marcos Nelson'un penaltı yaparak kırmızı kart gördüğü pozisyonda konuk Numancia Barkero'yla öne geçsede maçı bırakmayan Betis 84'de Capi ve 89'da penaltıdan Ricardo Oliveira ile öne geçti. Betis'i öne geçiren penaltıyı yaptıran Osasuna'lı Castro kırmızı kart gördü. Son dakikada maçta 2. golünü aran Aranda ile Numancia 1 puanı kurtarırken golden sonra Betis kalecisi Ricardo kırmızı gördü. Ligde üstüste 5. son 7 maçta 6.beraberliğini alan Betis 31 puana ulaşarak averajla 16. sırada yer aldı. Bu maçtan önce deplasmanda oynadığı son 8 maçta da yenilgi ile ayrılan Numancia bu serisini aldığı 1 puanla bozarken 27 puana ulaştı ve 19. sıradaki yerini korudu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails