10.04.2009

Dünya'nın En İlginç Stat İsimleri

1- The KitKat Crescent



York City'nin Bootham Crescent adlı stadı 2005'te yıkılma tehlikesi geçirince Nestle tarafından tekrar onarıldı. Elbette bu tamirat karşılıksız kalmadı. Stat artık KitKat Crescent olarak anılıyor. Rakip takımların bu deplasmanda aldıkları galibiyet daha bir tatlı oluyor olsa gerek.


2- Arnold Schwarzenegger Stadium



Avusturya'nın Grazer AK ekibinin maçlarını oynadığı stat 1997-2005 yılları arasında Arnold Schwarzeneger Stadı olarak anıldı. Terminatör, pardon Schwarzeneger California valisi olduktan sonra stattan isminin kaldırılmasını istedi. Grazer de bu isteği doğal olarak geri çevirmekten pek çekinmedi. "Asta la Vista bebeğim"

3- The Home Depot Center



LA Galaxy'nin maçlarını oynadığı 27.000 kişilik The Home Depot Center, ABD'nin en modern ve en gelişmiş statlarından birisi olarak gösteriliyor. Ancak stadın ismini ilk duyduğunuzda bir mobilya veya inşaat malzemeleri mağazası olduğunu sanabiliyorsunuz.

4- The Baseball Ground



Derby County'nin eski stadı İngiltere'de baseballu yaymak için 1895 yılında kuruldu. Bu sebepten dolayı The Baseball Ground ismini alan stadın ismi bir asırdan fazla bir süredir üzerinde futbol oynanmasına rağmen değişmedi. 2003 yılında stat yıkıldı ve yerel yönetim yeni bir isim düşünmek zorunda kalmadı.

5- Heinz Field



Sponsorunuz bir ketçap markası olunca stadınızın ismi de o olabilir. Amerikan futbolu ekiplerinden Pittsburgh Steelers'in stadına kızarmış patatesle gitmek iyi bir fikir gibi gelebilir ama içeride bedava ketçap dağıtmıyorlar.

6- Gay Meadow



Hem tarihi başarısızlıklarından hem de stadlarının isimlerinden dolayı Shrewsbury Town taraftarı olmak bi insanın yapabileceği en kötü seçimlerden birisi olsa gerek. Kulübün prestijini arttırmak isteyen yönetim artık stada Prostar Stadium adını koydu. Ancak bir ömür boyu Shrewsbury Town taraftarı olup da rakip takımın taraftlarından işittikleriyle travmalalarla dolu geçmişe sahip olanlar ne yapacak?

7- Pizza Hut Park



Yine ABD, yine bir stat ve yine sponsor olan bir yiyecek firması. Amerikalıların obezite sorununa şaşırmamak lazım. FC Dallas karşılaşmalarını bu statta oynuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails