7.04.2009

Premier Lig'de Haftanın Görünümü (31. Hafta)

Alex Ferguson gururla sunar ! Bu hafta sonu Old Trafford'ta Aston Villa'yı konuk eden Manchester United son 10 dakikasına 2-1 yenik girdiği maçta galibiyeti 90. dakikada 17 yaşındaki genç oyuncu Macheda'nın golü ile kazandı. İlk defa 18'e alınan ve son 30 dakikada oyuna giren İtalyan oyuncu bu sezon Premier Lig'de gol atan en genç oyuncu unvanını aldı. Rooney ve Berbatov'un yokluğunda Manchester adına 2 gol atan Portekiz'li yıldız C.Ronaldo ligdeki gol sayısını 15'e yükseltti. Ligde üstüste 2 maç kaybederek şampiyonluk yarışında Liverpool ve Chelsea'yi umutlandıran Kırmızı Şeytan'lar bu galibiyetle 68 puana ulaşırken, 2. Liverpool'dan 1 maç eksiği olmasına rağmen 1 puan önde liderliğini sürdürüyor. 7 Şubat'tan beri galibiyet yüzü göremeyen Aston Villa, son 6 haftada 5. kez sahadan yenik ayrılırken Devler Ligi yarışında Arsenal'in de epey gerisinde kaldı. Üstüste 3. deplasman maçından puan çıkaramayan Aston Villa 52 puanda kalarak, Arsenal'in 6 puan gerisinde kalarak 5. sıradaki yerini korudu.

Cumartesi günü ligin zor deplasmanlarından Craven Cottage stadına konuk olan Liverpool, 4 şutunun direkten döndüğü maçta galibiyeti 76. dakikada giren İsraill'i oyuncusu Benayoun'un son dakikada golü ile kazandı. Manchester United'tan 1 gün önce oynadığı için 24 saatte olsa liderlik koltuğunda kalan Kırmızılar, hafta içi çıkacağı Devler Ligi maçı öncesi moral buldu. Ligde üstüste 4. maçından galip ayrılan Benitez'in öğrencileri 67 puanla 2. sıradaki yerini korudu. Kendi sahasında oynadığı ilk 12 maçta sadece 1 kez yenilen Fulham, son 4 maçta ise 3 kez yenildi. Kendi sahasında oynadığı 16 maçta 3. kez gol sevinci yaşamayan Fulham aldığı bu mağlubiyet ile 40 puanda kalarak 9. sıradaki yerini korudu.

Hafta içinde kulübün efsane oyuncularından Alan Sheraer'i takımın başına getirerek taraftarlarını heyecanlandıran Newcastle United, St.James Park'ta Chelsea'yi konuk etti. İlk yarısı golsüz geçen maçı Lampard(56) ve Malouda(65)'nın golleri ile Maviler 2-0 kazandı ve şampiyonluk şansını sürdürdü. Guus Hiddink yönetiminde çıktığı 7 maçta 18 puan toplayan Chelsea ligde 64 puana yükselirken 3. sıradaki yerini korudu. Maçın açılış golünü atan Frank Lampard ligdeki gol sayısını 11'e yükseltti. Kendi sahasında 104 gündür galibiyet alamayan Newcastle United, 3.5 aylık bu süreçte sahasında oynadığı 7 maçta sadece 3 puan alabildi. Ligde oynadığı son 5 maçta 4. kez sahadan mağlubiyetle ayrılan ev sahibi ekip 29 puanda kalarak 18. sıradaki yerini korudu ve düşme hattından kurtulamadı.

Ligi ilk 4 sırada bitirerek gelecek sezonda Devler Ligi'ne katılmayı hedefleyen Arsenal, bu hafta Emirates stadyumunda, ligin deplasmanda en az (8)puan toplayan 3.takımı Manchester City'i konuk etti. Hafta içinde Avrupa kupasına çıkacak 2 takımın mücadelesinde gülen taraf Adebayor'un attığı 2 golle ev sahibi Arsenal oldu. Sakatlığı yüzünden ligde Arsenal'in oynadığı son 5 maçı kaçıran Togo'lü golcü, 17 Ocak tarihinden sonra ligdeki ilk golünü atarken, attığı 2 golle ligdeki gol sayısını 11'e çıkardı. Ligde üstüste 4. maçını kazanan Arsenal 58 puana yükselirken 4. sıradaki yerini korudu. Ligdeki en son yenilgisini 133 gün önce Manchester City'den alan Wenger'in öğrencileri, ligdeki yenilmezlik serisini 17 maça çıkardı. İç sahadaki etkili performansını deplasmanda gösteremeyen Manchester City, son 6 deplasman maçında 5. kez sahadan yenik ayrıldı. 38 puanla 9. sıradaki yerini koruyan M.City, Uefa Kupası'na kalma hedefinden iyice uzaklaştı.

Goodison Park stadında Wigan'ı konuk eden Everton beklediğindende kolay bir galibiyet aldı. M.City'den kiralanan Brezilya'lı golcü Jo'nun 2 gol atarak yıldızlaştığı maçta Everton sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı. Goodison Park'ta en son yenilgisini 118 gün önce alan Everton, bu sahada üstüste 4. galibiyetini alırken puanını 51'e yükseltti ve Aston Villa'ya yetişti. Bu sezon ilk defa bir maçta 4 gol atan Everton, sahasında oynadığı son 8 maçın 6'sında kalesini gole kapadı. Ligin orta sıralarında yer alan ekipi Wigan, 2 maçlık galibiyet serisine bu deplasmanda son verirken, son 7 deplasman maçında 4. kez yenilgiyle ayrıldı. Aldığı bu yenilgi ile 41 puanda kalan konuk ekip 8. sıradaki yerini korudu.

Az da olsa Uefa'ya kalma hedefini sürdüren West Ham United bu haftasonu Upton Park stadında ligde kalma mücadelesi veren Sunderland'i ağırladı. Her 2 yarıda bulduğu gollerle maçtan 2-0 galip ayrılan ev sahibi ekip 44 puana ulaşarak Everton'un 7 puan gerisinde 7. sıradaki yerini korudu. Ligde oynadığı son 5 maçta 11 puan toplayan Zola'nın öğrencileri son 6 iç saha maçında 4. galibiyetini aldı. Ligde oynadığı son 5 maçta sadece 1 puan alabilen Sunderland üstüste 3. deplasman maçından da puan çıkaramadı. Deplasmanlarda 105 gündür galibiyet alamayan Sunderland aldığı bu mağlubiyet ile 32 puanda kalırken 17. sıraya geriledi ve düşme tehlikesi yaşamaya devam etti.

Ligde kalma mücadelesi veren Blackburn Rovers ile ligin rahat takımlarından Tottenham Hotspurs Ewood Park'ta karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısını Robbie Keane'in 30. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 önde kapatan Tottenham maçın son 10 dakikasına kadar bu üstünlüğünü korudu. 80. dakikada Palacios'un gördüğü kırmızı kart ibreyi bir anda ev sahibi ekibe döndürdü. 82.dakikada Mc Carthy ile eşitliği sağlayan Blackburn, 89'da savunma oyuncusu Ooijer'un golü ile maçı kazanarak 34 puana ulaştı ve 14. sıraya yükselerek azda olsa tehlike bölgesinden uzaklaştı. Kendi sahasında 77 gün sonra maç kazanan Blackburn'da Tugay son 30 dakikada forma giydi. 6 maç sonra ligde yenilgi ile tanışan konuk ekip bu sezonki 4. kırmızı kartını gördü. 63 gün sonra deplasmandaki ilk mağlubiyetini alan Tottenham 38 puanda kalarak 11. sıradaki yerini korudu.

Tuncay'ın takımı için her geçen hafta ligde kalma ümitleri tükeniyor. Bu hafta Reebok stadında Bolton'a konuk olan Middlesbrogh sahadan 4-1'lik skorla mağlup olurken 19. sıradaki yerini korudu. Ev sahibi Bolton Wanderes son 5 iç saha maçında 4.kez sahadan galibiyetle ayrılırken ligde 37 puana yükseldi ve düşme potasının 8 puan üzerinde 12. sırada yerini korudu. Üstüste 9. deplasman maçından mağlubiyetle ayrılan M.boro, lig genelinde 12 kez dış sahada yenilirken bu alanda ligin lideri durumunda. Kendi sahasında ilk defa bir maçta 4 gol atan Bolton'da maçın açılış golünü atan Kevin Davies ligde 11 gole ulaştı.

Ligin son sırasında yer alan West Bromwich Albion bu hafta sahasında Stoke City'i konuk etti. Ligdeki 8. golüne ulaşan Ricardo Fuller'in 2. dakikada attığı golle maça hızlı başlayan konuk ekip 49. dakikada James Beattie'nin attığı golle sahadan galip ayrıldı. Ara transferde Stoke City'e gelen İngiliz golcü ligde gol sayısını 6'ya yükseltti. Ligde oynadığı son 9 maçta sadece 3 puan alan ev sahibi ekip 24 puanda kalarak ligde kalma umutlarını iyiden iyiye tüketti. Bu maça kadar deplasmanda oynadığı 15 maçta sadece 4 puan alabilen Stoke City, ilk deplasman galibiyetini aldı. Oynadığı son 4 maçta 3 kez galip gelen Stoke City 35 puana ulaşarak 13. sıraya yükseldi.

Lige bu sezon yükselen ve ligde kalmaya çalışan Hull City bu haftasonu Kingston Communications stadında Portsmoth'u konuk etti. İki takımında pozisyon bulmakta zorlandığı maçta gol sesi çıkmazken taraflar 1'er puanı paylaştı. Kendi sahasında galip gelememe serisini 8 maça çıkaran Hull City, 34 puana yükselirken 15. sırada yer aldı. Son 5 deplasman maçında 4. kez sahadan beraberlikle ayrılan konuk ekip 33 puanla 16. sırada yer alıyor. Yeni teknik direktörü Paul Hart yönetiminde 6. maçına çıkan Portsmouth sadece Chelsea'ye kaybederken bu 6 maçta 9 puan topladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails