9.04.2009

Yarı Finale 1 Kala


Porto teknik direktörü Jesualdo Ferreira mucize yaratmaya devam ediyor. Manchester United'ı iyi çözen ve durduran Porto, Old Trafford'tan avantajlı bir skorla döndü. Cristiano Ronaldo'nun etksizi kaldığı maçta Manu adına maçta direnen tek isim ise 1 gol 1 asistlik oyunu ile Wayne Rooney oldu. Ferguson'un Tevez'i 72 dakika oyunda yanında oturtması ile hücumda etkisiz kalan ev sahibi ekip Arjantin'li golcünün oyuna girdikten 13 dakika sona attığı golle 2-1 öne geçti. Ferdindand'ın yokluğunda S.O.S veren Manu savunmasının son dakikada yaptığı büyük hatayı affetmeyen Marian Gonzalez takımını beraberliğe taşıdı.


Salı gününün bir diğer maçında Villareal ile Arsenaş karşı karşıya geldi. El Madrigal stadında ilk yarıyı Senna'nın 30 metre uzaktan attığı golle ev sahibi ekip önde kapatsa da Adebayor'un 66. dakikada Baros'u kıskandıracak rövaşata golü ile Londra ekibi rövanş öncesi sahadan avantajlı skorla ayrıldı. Pellegrini Nihat'ı 90 dakika yanında oturturken, Arsenal'de orta sahanın dinamosu Fabregas gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düştü.

Barcelona'yı bu sene hangi takım durdurabilecek hepimiz merak ediyoruz. Johann Cruyff'un dediği gibi tüm zamanların en iyi Barcelona'sını canlı canlı izleyebildiğimiz için hepimiz çok şanslıyız. Dün geceki maçı sanki Devler Ligi çeyrek finali değil de zayıf bir ekiple hazırlık maçı oynuyormuş gibi rahat oynadılar. Maçın ilk yarısını Messi'nin önderliğinde 4-0 önde bitiren Barca, 2. yarıda skoru arttıramasa da maçın genelinde %65'lik topa sahip olma oranı ile Münih ekibine resmen top göstermedi. Dünyanın en iyi hücum 3'lüsü olan Messi(2),Henry(1) ve Eto'o bu maçı da boş geçmezken, Messi Devler Ligi'ndeli gol sayısını 8'e çıkardı. Son 2 resmi maçında 9 gol yiyen Bayern Münih'te, Klinsmann için tehlike çanları çalmaya devam ediyor.

Son 5 sezonda Devler Ligi'nde 9. kez karşı karşıya gelen ve Devler Ligi'nin derbisi olarak adlandırabileceğimiz Liverpol ve Chelsea Anfield Road'ta karşı karşıya geldi. Gittiği her takımda başarılı olan ve "winner" lakabını alan Guus Hiddink, sezon sonu ayrılacağı Chelsea ile Devler Ligi kupasını kaldırmak şüphesiz en büyük hayali. 3-1'lik skorla bu arenada Liverpool'a karşı ilk deplasman galibiyetini alan Chelsea, yarı finale göz kırptı. Benitez yönetimindeki Liverpool ise tamamen lige odaklanmış, Devler Ligi bize ayak bağı olmasın hüviyetindeydi bu maçta.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails