10.04.2009

Uefa Kupası'nda Gecenin Sonuçları


Galatasaray'ın eski 2 hocasını karşı karşıya getiren eşleşmenin Ukranya'daki ilk ayağında gülen taraf Lucescu'nun takımı oldu. Maçın her 2 yarısında gol bulan ve maçı gol yemeden geçen Shaktar Donetsk yarı final öncesi büyük avantaj sağladı. Lucescu'nun maçtan önce dediği gibi turu geçen kupayı alırmı bilinmez ama Gerets'li Marsilya'nın rövanşta işi çok kolay olmayacak şüphesiz.

Bundesliga'da iyi günler geçirmeyen Werder Bremen, bu sezon Avrupa kupalarında 3. kez sahasında İtalyan takımı ile karşı karşıya geldi. Daha önce Devler Ligi grubunda Inter'i bu sahada 2-1 yenmiş ve Uefa 3. turunda Milan'ı saf dışı bırakmıştı ev sahibi ekip. Bu seferki kurbanları İtalyan'ın Avrupa'daki tek temsilcisi Udinese oldu. Diego attığı 2 golle maça damga vururken, konuk ekip son dakikalarda bulduğu golle skoru 3-1'e getirerek az da olsa tur şansını sürdürdü.

HSV Arena'da M.City ile karşı karşııa gelen Hamburg, maçın 1. dakikasında Ireland'ın golü ile yenik duruma düştü. Bu gole 8 dakika sonra cevap veren ve oyunda üstünlüğü ele geçiren Hamburg (22 şut 18 korner,%55 topa sahip olma), 2. yarının son 25 dakikasında bulduğu 2 golle maçtan 3-1 galip ayrıldı. Bir önceki turda Galatasaray'ı eleyen Hamburg yarı final yolunda büyük avantaj sağladı. Premier Lig'te herhangi bir iddası bulunmayan M.City'nin turu geçmesi için Robinho ve Bellamy gibi oyuncularının İngiltere'deki maçta bugünkü gibi etkisiz olmamaları gerekecek.

Gecenin bir diğer maçında Parc de Prince stadında gol sesi çıkmadı. 90 dakika boyunca 2 takımda gol pozisyonu bulmakta çok zorlandı. Kezman son 30 dakika sahada yer alırken, belki de PSG'nin en tehlikeli atağında pozisyondan yararlanamadı. Konuk ekip D.Kiev ise sahadan beraberlikle ayrılarak yarı final yolunda bir adım öne geçti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails