23.02.2009

Bundesliga'da Haftanın Görünümü (21.Hafta)

Bundesliga'da son 3 haftada 3.kez lider değişti. Bu haftanın yeni lideri Hamburg oldu. Zorlu Leverkusen deplasmanına çıkan Hamburg zorla olsa da 2-1'lik bir galibiyet imza atarak 2 puan farkla ligin zirvesine kuruldu. Leverkusen ise sahasındaki bakım yüzünden 2.yarıda kendi sahasında oynayamadığı 2.maçı da kaybederek olası liderlikten oldu.

Adeta gol düellosu şeklinde geçen maçta ise Stuttgart sahasında Hoffhenheim ile 3-3 berabere kaldı. Lige bu sene yükselmesine rağmen zirvede yer alan Hoffhenheim'ın Nijerya'lı golcüsü Demba Ba attığı 3 golle takımını olası bir mağlubiyetten kurtardı. Stuttgart ise 2 kere öne geçmesine rağmen üç puanı hanesine yazdıramayarak 7. sıradaki yerini korudu.

Geçen hafta Bayern Münih'i yenerek haftaya lider giren Berlin ekibi Hertha, sahasında ligin en az puan kaybeden takımı Wolsfburg'la deplasmanda karşılaştığı maçı 1-0 kaybederek zirveden indi. Dzeko'nun attığı 2 golle 1-0 geriden gelerek 2-1 kazanan Wolfsburg bu 3 puanla beraber zirve yarışında bende varım dedi.

Haftanın en sürpriz sonucu Münih'ten geldi bu hafta. İkinci yarıda oynadığı 3 maçtan sadece 1 galibiyet çıkarabilen Bayern Münih'in bu sene kolay kolay şampiyon olması zor gözüküyor. Sahasında ligin vasat takımlarından Köln'e 2-1 yenilen Bayern, ligin 2. devresinde tam 9 puan kaybetti. Son dakikalarda iyi direnen Köln bu mucize galibiyetle yenilmemezlik serisini 5 maça çıkarmış oldu.

Haftanın açılış maçı,Almanya'nın en büyük derbilerinden biri olarak gösterilen Ruhr derbisi ile başladı. Federasyonun geçmiş senelerde tansiyonu çok yüksek olduğu için özellikle ligin ilk haftalarına atadığı bu derbi maçta konuk ekip Dortmund beraberliği son anda kurtardı. Ev sahibi Schalke, Kuranyi'nin olağanüstü golüyle 1-0 öne geçse de çok önemli bir 2 puan bırakarak zirveden tamamen uzaklaştı.

Hafta içi Uefa'da zorlu Milan maçından çıkan, 2.yarının en kötü performansına sahip takımlarından Werder Bremen, düşme hattından kurtulmaya çalışan E.Cottbus'un konuğu oldu bu hafta. Yıldız oyuncusu Diego'nun dönmesi ile tekrar çıkışa geçmesi beklenen Bremen ekibi H.Almeida ile 1-0 öne geçse de sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılarak son 4 haftada sadece 1 puan alabilmiş oldu. Son dakikada gelen galibiyet golü ise Cottbus için umutların devam etmesi anlamı taşıdı.

Düşme hattını çok yakından ilgilendiren maçta deplasman ekibi E.Frankfurt Kalshurshe önünde aldığı 1-0'lık galibiyetle büyük avantaj sağladı. Bundesliga'ya çıktığı geçen sezon özellikle iç sahada iyi performansı ile dikkat çeken Kalshrushe için bu sene tehlike çanları çalmata devam ediyor.

Kolay kolay pes etmemeye çalışan M.Gladbach adeta ölüp ölüp dirildiği maçta sahasında Hannover'i 3-2 ile geçerek tam 8 hafta sonra 3 puanla tanıştı. 2-0 öne geçmesine rağmen 2-2'lik beraberliğe engel olamayan Gladbach son dakikalarda tecrübeli golcüsü Neuville'in golüyle son 3 maçta 5.puanını aldı. 10 deplasman maçından sadece 1 puan alabilen Hannover ise yavaş yavaş düşme hattına yaklaşmaya başlıyor.

A.Biefeld ile Bochum arasına oynanan maçta ise karşılıklı gollerle 1'er puan paylaşıldı. Son dakikalara mağlup giren ev sahibi ekip 83. dakikada bulduğu golle kazanamasa da Bochum'u altında tutarak en azından bu haftayı düşme hattının bir basamak üzerinde kapattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails