24.02.2009

La Liga'da Haftanın Görünümü (24. Hafta)

Ve sonunda Barcelona yenildi. Geçen haftaki Betis beraberliğinden sonra bu hafta da Katalan derbisinde üstelikte Nou Camp'ta Espanyol'a 2-1 yenilen Barcelona, takipçisi Real Madrid'i de şampiyonluk yolunda iyice umutlandırdı. İlk yarı da Keita'nın kırmızı görmesi ile 10 kişi kalan Barca, maçın ikinci yarısında, Valdes'in hataları ile eski oyuncusu De La Pena'nın attığı 2 golle yenik duruma düştü ve bu gollere sadece Yaya Toure'nin golüyle cevap verince 1988'den sonra Nou Camp'ta Espanyol'a ilk defa yenilmiş oldu. Aldığı bu galibiyetle Barcelona'ya ligde 22 maç sonra ilk yenilgisini tattıran Espanyol'da 14 hafta sonra ilk defa galip gelmiş oldu. İlginç olan ise Espanyol'un 14 hafta önce yendiği maç De La Pena'nın ilk 11'de çıktığı son maçtı ve uzun süren sakatlık sonrası De La Pena o maçtan sonra ilk defa ilk 11'de yer aldı ve galibiyetin mimarı oldu. Espanyol galip gelse de sondan 2. sıradaki yerini koruyor.

Geçen hafta Betis deplasmanında Barcelona'nın 2 puan bırakması ile şampiyonluk umutlarını az da olsa sürdüren Real Madrid, sahasında ağırladığı Real Betis'i ilk yarıda bulduğu gollerle 6-1 yenerek son 9 maçta 9.galibiyetini aldı. Hafta içi oynanan Liverpol maçını düşünerek kendini fazla yormayan ev sahibi ekipte devre arasında transfer olan Hollanda'lı golcü Huntelaar attığı 2 golle takıma iyice ısındığını ispatladı. Barcelona'nın sürpriz puan kaybı ile puan farkının 7'ye düşmesi Eflatun-Beyaz'lıların iştahını iyice açacaktır. Bu sezonun en ağır yenilgisini alan Real Betis ise düşme hattının sadece 2 puan üzerinde bulunarak düşme korkusunu ciddi manada yaşamaya başladı.

Şampiyonlar ligine kalma yarışını yakından ilgilendiren maçta Sevilla sahasında, ligin Barcelona ve Real Madrid'ten sonra en iyi kadrosuna sahip olmasına rağmen aldığı istikrarsız sonuçlarla üst sıralardan hızla uzaklaşan ekibi Atletico Madrid'i ağırladı. Büyük bir heyecana sahne olan maç tam golsüz berabere bitecekken Sevilla'nın sağ kanat oyuncusu Jesus Navas 87'de attığı golle takımına hayati bir 3 puan kazandırdı ve ev sahibi ekip ligde 3.sıradaki yerini korudu. Atletico Madrid'te ise hoca değişimine rağmen başarısız sonuçlar alınmaya devam ediyor. Takım şu anda 4. Villareal'in 5 puan gerisinde 7.sırada yer alıyor.

Villareal santrayla beraber 1-0 geriye düştüğü maçta büyük takımlara karşı genelde direnmekte zorlanan(Ligin ilk 4 sırasındaki takımlarla oynanan 8 maçta 7 mağlubiyet) ve puan alamayan Gijon önünde ilk yarı bitmeden skor üstünlüğünü ele geçirdi ve ilk 4'teki yerini korudu. Temsilcimiz Nihat Kahveci ise 57. dakikada oyuna girerek tam 7 maç sonra formasına kavuşmuş oldu. Son 6 maçta 5. yenilgisini alan Gijon ise bir aralar rahat konumda olmasına rağmen düşme hattına çok yaklaşmış olsa da fikstürdeki zorlu 4 maç serisini(Sevilla-Barcelona-R.Madrid-Villareal) bitirmiş oldu.

Haftanın zorlu maçlarından biri Deportivo ile Valencia önündeydi. Deplasman ekibi bu sezon ligdeki 19. golünü kaydeden David Villa ile erken öne geçse de skor üstünlüğünü maçın 80. dakikasında kaybetti ve takımlar karşılıklı goller ile sahadan birer puanla ayrıldılar. Uefa yarışının içinde kalmayı hedefleyen Deportivo son 3 haftada 3. beraberliğini alarak bu iddasını sürdürdü. Son 7 maçta sadece 6 puan kazanabilen Valencia'da ligde atılan gollerin %43(19/44)'üne sahip olan David Villa'nın bu maçta kırmızı görerek haftaya oynamayacak olması ise ilk 4 için yarışan Valencia için kötü olacak.

Uefa'ya kalmak için yarışan ve bu sezonki başarıları ile İspanyol kamuoyunun takdirini kazanan iki takımın mücadelesini daha formda olan deplasman ekibi Malaga kazandı. İçerde başarılı sonuçlarına alıştığımız Valladolid'in, deplasmanlarda vasat görüntü çizen Malaga'ya yenilmesi sürpriz sayılabilir. Gene de Malaga son 10 haftada topladığı 21 puanla ligde bulunduğu 6. sırayı hakediyor. Şampiyonlar ligi potasının çok uzağında olmasalarda Uefa hedefi onlar için daha gerçekçi olacaktır.

Son 8 haftada sadece 1 kez galip gelen, üstüste 3 maçtan sahadan 1 puanla ayrılan Getafe bu haftada galip gelememe ve beraberlik serisini devam ettirdi. Önceki senelerin aksine bu sezon daha iyi performans sergileyen Bask ekibi Athletic Bilbao ise az da olsa Uefa şansını sürdürüyor. Alttaki takımların bu haftayı pek boş geçmemesi ise Getafe'nin düşme hattına iyice yaklaşmasına neden oldu.

Ara transferde Valencia'dan Zigic'in kiralanması sonrası çıkışa geçse de son 3 haftada sadece 1 puan alabilen R.Santander, 89'da yediği golle Mallorca'ya 1-0 yenilerek kötü gidişata devam etti. Şüphesiz bu yenilgi de defansın bel kemiği Garay'ın 50. dakikada kırmızı görmesinin payı da büyük. Mallorca üstüste ikinci, son 5 haftada 3. galibiyetini almasına rağmen averajla 18. sırada yer alsada rakiplerinin kazandığı haftada en azından geride kalmamış olmadı.

Toplamda sadece 150 dakika sahada yer alsa da hala Ersen Martin'in takımı olarak lanse etmeye devam edeceğimiz Recreativo Huelva bu hafta sahasında ligin en kötü deplasman performanslarından birine imza atan Almeria'yı ağırladı. 70 dakika 10 kişi oynayan rakibi karşısında 1-0 öne geçse de galibiyeti koruyamayan ev sahibi ekip son 8 haftada 4. beraberliğine imza attı. İç sahadaki iyi performansı ile ligde tutunmaya çalışan Almeria ise 28 puanla düşme hattının 4 puan üzerinde 13. sırada.

Ligin son sıralarını yakından ilgilendiren maçta Osasuna sahasında Numancia'yı ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 yenerek iyi gidişatını sürdürdü. İç sahadaki son 3 maçınıda kazanarak son 5 haftada toplam 11 puan kazanan Osasuna düşmemek için var gücüyle mücadele etmeye devam ediyor. Deplasman ekibi için ise fazla söylenecek söz yok gibi. Son 5 haftadır mağlup olan Numancia'nın umutları tamamen tükenmiş görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails