24.02.2009

İddaa Tahminleri (24 Şubat - 26 Şubat)

Bu haftaiçi heyecan Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur ilk maçları ve Uefa Kupası'nda 3. tur rövanş maçları ile devam ediyor. Takımları liglerindeki performasnlarla değerlendirmek yanlış olur. Avrupa maçlarında oyuncuların daha farklı motive olduklarını ve takımların bu maçlar için hafta sonunda bazı oyuncularını dinlendirdiklerini unutmayarak tahminlere geçelim.

132 - Arsenal - Roma 0,2(Çifte Şans) 1,61

Ev sahibi ekipte özellikle ileri uçtaki eksikler can sıkıyor. Adebayor ve Eduardo'nın sakat olduğu için, Arshavin'in de daha önze Zenit ile Avrupa maçında oynadığı için oynamayacak. Roma'da ise Totti bu maçta hazır ama onlarda da savunmada Juan ve Cicinho yok. İtalyan ekip bu deplasmandan gol yemeden istediği bir sonuç alabilir. İlk tercihim Roma'nın yenilmezliği. Alt seçeneği de bu maç için ideal.

Skor: 1-0

133 - Atletico Madrid - Porto 1 1.85

Her ne kadar liginde istikrarsız sonuçlar alsa da ev sahibi ekibin Liverpool'un grubunda yenilmediğini göz ardı etmeyelim. Son lig maçında Aguero yedekteydi ve özellikle bu maça saklandı. Porto ise Arsenal, D.Kiev ve Fenerbahçe'nin olduğu grubu lider tamamlamıştı. Ev sahibi ekip yıldız oyuncuları ile galibeyete kolayca uzanacaktır. Üst seçeneği de bu maçta düşünülecek bir diğer tercih.

Skor: 2-2

134 - Inter - Manchester United 1 2.35

2. tur eşleşmesinde erken final niteliğinde bir maç. Tur için favorim her ne kadar İngiliz takımı olsa da bu maçta Ferguson'un kafası eskiklerden ötürü çok rahat değil. Savunmada Vidic'in cezalı oluşu, Gary Neville, Hargreves, W.Brown ve O'Shea'nın sakat oluşu nedeniyle Ferdinand'ın yanında kimin oynayacağı şüpheli. Inter'de Materazzi ve Vieira dışında eksik yok. Ferdinand'ın tek başına Adriano-Zlatan ikilisini durdurması kolay değil. Maç saatindeki ilk 11'ler de çok önemli ama Inter'in rahat bir galibiyet alacağını düşünüyorum.

Skor: 2-2

135 - Lyon - Barcelona 1,0(Çifte Şans)

Hem İspanya liginin hem de Şampiyonlar Ligi'nin açık ara favorisi olan Barcelona, 2. turda Fransa Ligi'nin dominant takımı Lyon karşısında. Bu turu Barcelona'nın geçmesi her ne kadar çok zor olmasa da Fransa'daki maçta ev sahibi ekibin kolay kolay pes edeceğini sanmıyorum. Juninho, Karim Benzema gibi etkili oyunculara sahip Lyon, yıldızlar topluluğu Barcelona karşısında taraftar desteği ile en kötü kaybetmez.

Skor: 1-1

222 - Chelsea - Juventus 2.5 Gol Altı 1.45


Chelsea, Hiddink'in gelişi ile daha iyi top oynamaya başladı. Juventus'ta Real Madrid'i 2 maçta da yenerek o gruptan lider çıkmıştı. Juventus rövanşı da düşünürek kontrollü oynayarak pozisyon vermemeye çalışacaktır. İki takımın kalecilerinin dünyanın en iyi kalecileri arasında gösterildiğini düşünürsek kolay kolay gol sesinin çıkmayacağı bir maç olur gibi gözüküyor.

Skor: 1-0

223 - Real Madrid - Liverpool 1 2.30

Liverpool'da kaptan Steven Gerrard'ın oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyor. Benitez maçtan önceki son antremanda kararını vereceğini söylesede tam hazır olmadığı için riske etmez. Real 6 senedir 2. turlarda eleniyor. Bu sene şansızlıklarını kırmak için ilk maçtan avantajlı skor elde etmek zorundalar. Ramos ile beraber çok iyi çıkışa geçtiler. Gerrard'sız Liverpool direnemez. Üst seçimi de diğer alternatif seçim olabilir.

Skor: 0-1

224 - S.Lizbon - Bayern Münih 0 2.90

Ligde kötü günler geçiren Münih en azından şampiyonlar liginde başarılı sonuçlar alarak taraftarını sevindirmek isteyecektir. Belki de en kolay kuralardan birini çektiler diyebiliriz. Gene de deplasman maçı olduğu için çokta fazla zorlamayarak turu Almaya'ya bırakırlar. Beraberlik ön planda "alt" seçeneği de diğer bir alternatif.

Skor: 0-5

225 - Villareal - Panathinaikos 1 1.60

Panathinaikos'un seyirici çok ateşli. O atmosferde hiçbir takım kolay kolay galip gelemiyor. Ne Inter, ne Chelsea oradan galibiyetle dönebilmişti son zamanlarda. Bunun bilincinde olan Villareal turu ilk maçtan bitirmeye çalışacaktır. Nihat'ta sakatlıktan döndü ileride Rossi ile iyi bir ikili olur eğer il 11'de çıkarsa. Ev sahibi ekip galip gelir.

Skor: 1-1

321 - Metalist Kharkiv - Sampdoria 2.5 Gol Altı 1.45

Sampdoria'da takımın en önemli oyuncusu Cassano sakatlığı nedeniyle Ukranya'ya getirilmedi. Cassano olmadığı zaman gol yollarında Sampdoria'nın büyük sıkıntı çektiğini düşünürsek bu maçta Metalist istediğini alır. İlk maçtaki 1-0'lık avantaj Metalist'in bu maçta kontrollü oynamasını sağlayacaktır. Ev sahibi takım en iyi yaptığı şeyi gene yapar ve bu maçı gol yemeden tamamlayarak üst tura çıkar. Diğer alternatifim Metalist'in yenilmezliği.

Skor: 2-0

324 - Wolfsburg - PSG 1 1.80

Fransa'daki ilk maç 2-0 PSG'nin üstünlüğü ile bitmişti. Wolsfburf Almanya liginde iç sahada oynadığı 10 maçtan 28 puan çıkardı. Uefa kupasında da iç sahada oynadığı 3 maçtan galip geldi. PSG karşısında hem galip geleceklerdir, hemde turu geçecek skora ulaşacaklardır. Diğer alternatifim "Üst" seçeneği.

Skor: 1-3

325 - Galatasaray - Bordeuax 1 2.15

Her açıklamasında lige daha fazla önem verdiğini söyleyen Blanc, bu maçı ne kadar önemsiyor bilinmez. Takımın yıldızı Gourcuff'u çok yorgun diye lige saklamak için İstanbul'a getirmedi. Bordeuax'nun 1.ve 2. kalecisi kadroda olsada ikisininde oynayıp oynamayacağı şüpheli. Galatasaray'da Bülent Korkmaz'ın başa geçmesi ile takım dahada kenetlenecektir. Ayrıca Sarı-Kırmızılılar'ın Avrupa'da bir başka oynadıklarını biliyoruz. Etkili seyirci desteği ile Galatasaray ne yapar eder alır bu maçı. Bir diğer alternatifimde Servet'in yokluğundan dolayı "Üst" seçeneği.

Skor: 4-3

333 - Milan - Werder Bremen 1 1.50

Uefa'da bu turun en çekişmeli eşleşmelerinden biri. Werder belki de eski performansını sergileyebilse ilk maçta avantaj elde edebilirdi ama eski güçleri yok. Milan'da Kaka ve Ronaldinho'nun maç kadrosunda olmayışı önemli eksik olarak göze çarpsada Pato,Inzaghi ve Shevchenko gibi etkili oyunculara sahipler. Werder Bremen biraz da Diego'ya endeksli olduğundan bu maçtan istediklerini gelde etmeleri zor görünüyor. Milan'ın 1 gol atıp üzerine yatacağını düşündüğümden "Alt" seçeneği de tercih edilebilir.

Skor: 2-2

334 - S.Liege - Braga 2.5 Gol Üstü 1.90

İlk maçı Portekiz temsilcisinin 3-0'la geçmesi beni bu tahmine "Üst" tercihine iten en büyük etken. Standart Liege her ne kadar Everton'u elese de, Uefa'daki en zor gruptan çıkma başarısını gösterse de buradan turu almaları çok zor. Genede var güçleri ile savaşacaklardır ve dolayısıyla defanstada çok açıklar vereceklerdir. Standart Liege'nin galibiyeti büyük olası olsa da ben yüksek oranı ile "Üst" tercihini oynamayı daha mantıklı buluyorum.

Skor: 1-1

335 - Stuttgart - Zenit 1 1.85

Bu turun bir diğer zorlu eşleşmelerinden biri. Zenit geçen sezon yakaladığı başarıyı tekrarlama niyetinde. Stuttgart ise Almanya liginde pekte iyi sonuçlara imza atmıyor. İlk maçı 2-1'lik skorla Zenit kazanmıştı. Taraftarının desteği ve son haftaların formda oyuncusu Mario Gomez'in katkıları ile Stuttgart'ın galip geleceğini düşünüyorum. Zenit'te Arshavin gittkten sonra düşüş başlayabilir.

Skor: 1-2

336 - Udinese - Lech Poznan 1 1.55

Udines ilk maçta 2-0 öne geçmiş olmasına rağmen rehavetinde etkisi ile son 10 dakikada yediği 2 golle galibiyeti kaçırmıştı. İlk maçta yer almayan Di Natale'nin bu maçta oynayacağını söylemekte yarar var. Polonya ekibi Udinese karşısında pek fazla direnemez. Udinese rahat bir galibiyet alarak üst tura yükselir.

Skor: 2-1

344 - Valencia - D.Kiev 1 1.55

Ukranya'daki ilk maç karşılıklı gollerle 1-1 berabere sonuçlanmıştı. O maçta Kiev adına golü atan Milevsky kırmızı gördüğü için bu maçta sahada yok. Valencia ligde kötü günler geçiriyor. En azından Uefa'da taraftarını sevindirmek istiyorlar. David Villa cezalı olduğu için hafta sonu lig maçında yok ve tüm konsantrasyonunu bu maça verecektir. Zor bir maç olucak ama Valencia yıldız oyuncuları ile turu geçen taraf olur.

Skor: 2-2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails