26.02.2009

Devler Ligi'nde İlk Round Tamamlandı

2.5 aylık bir bekleyişten sonra Şampiyonlar Ligi'ne tekrar kavuştuk. İlk maçlarda oynanan futbollar bizi pek tatmin etmese de rövanş maçlarında daha heyecan dolu maçlar izleyeceğimiz şüphesiz. Özellikle Inter-Manchester United ve Real Madrid-Liverpool maçlarında futboldan çok psikoljik bir savaş ve az sayıda pozisyonlar gördük.

Ferguson, Mourinho'ya karşı avantaj sağlarken, Gerrardsız Liverpool, Real Madrid'i Bernabeu'da 1-0'la geçerken, Chelsea'de Juventus'u suskun golcüsü Drogba ile aynı skorla geçerek avantaj sağladı. Bir diğer İngiliz-İtalyan eşleşmesinde ise Arsenal, Spalletti'nin öğrencilerine karşı 1-0'lık üstünlükle avantaj sağladı.

Bayern Münih, Portekiz deplasmanından 5-0'lık bir galibiyetle dönerek %99 ihtimalle çeyrek finali garantiledi. Lyon - Barcelona maçında her zamanki gibi Juninho'nun fizk kurallarını altüst eden frikik golüne şahit olduk. Bu gole Henry ile cevap veren Katalanlar için Nou Camp'taki maç kolay olmayacak.

Atletico Madrid'in 2 kez öne geçmesine rağmen Lisandro Lopez'i durduramasıyla Vicento Calderon'da Porto ile 2-2 berabere kalması ve El Madrigal'da 1-1 biten Villareal-Panathinaikos maçı ilk maçlarda sürpriz denilecek maçlardandı.

İlk turdaki toplu sonuçlar şu şekilde oluştu:

Arsenal 1-0 Roma

Atletico Madrid 2-2 Porto

Inter 0-0 Manchester United

Lyon 1-1 Barcelona

Chelsea - Juventus : 1-0

Real Madrid 0-1 Liverpool


Sporting Lisbon 0-5 Bayern Münih


Villarreal 1-1 Panathinaikos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails