23.02.2009

Seria A'da Haftanın Görünümü (25.Hafta)

Lider Inter bu hafta, Mihajlovic'in gelişi ile beraber yükselişe geçen Bologna'nın konuğu oldu bu hafta. Maçtan önceki beklentiler Mourinho'nun Salı günkü Manchester United maçını düşünerek birkaç as oyuncusunu dinlendirmesi yönündeydi. Klasik 11'i ile sahaya çıkan Inter zorda olsa bu deplasmandan 80.dakika da Adriano'nun yerine giren Balotelli'nin 82. dakikada attığı golle 2-1 galip ayrıldı. Bologna'da son 4 haftada alınan 1 puan ile 10.haftasında son sırada yer aldığı ligde tekrar düşme hattına girdi.

Inter'in 9 puan geriden takip eden Juventus ie bu hafta ligin en zorlu deplasmanlarından biri olan Palermo deplasmanından 2-0'lık skorla galip gelerek şampiyonluk iddasını sürdürdü. Juventus adına 2. golün sahibi ise uzun süren sakatlığı sonrasında tam 5 ay sonra ilk 11'de sahaya çıkan David Trezeguet'dan geldi. Fransız golcü bu golle bu sezonki ilk golünede ulaşmış oldu. Palermo bu mağlubiyetle sahasındaki 3. mağlubiyetini alarak Uefa yarışında geride kalmış oldu.

Geçen haftaki Milano derbisinden mağlup ayrılarak liderin tam 11 puan gerisinde kalan Milan ise sahasında son 6 haftada 5 galibiyet alan Cagliari'yi ağırladı. Zor geçen maçta Milan Seedorf'un attığı golle 3 puanı tek golle alarak az da olsa şampiyonluk şansını sürdürdü. Cagliari en kötü 1 puan için geldiği San Siro stadında mağlup olsada iç sahada aldığı puanlarla Uefa yarışını sürdürüyor.

Genoa maçında 3 gol atarak takımına 1 puan kazandıran Adrian Mutu bu haftada gene son dakikada attığı golle Floransa temsilcisini altın değerinde bir 3 puan kazandırarak ilk 4 yarışı içinde tuttu. Mutu'nun gelmesiyle son 5 maçta 13 puan alan Mor-Menekşeler'de en azından ligde şu an için durumlar istenildiği gibi gidiyor. Ligde 19. sırada yer alan Chievo ise ilk yarıda 1-0 öne geçtiği maçta 1 puanı bile kurtaramayarak son 5 haftada sadece 1 puan alması dolayısıyla ligin dibine demir atmış gözüküyor.

Haftanın en önemli maçı Napoli-Genoa arasında oynandı bu hafta. Bir ara Şampiyonlar ligi mücadelesi içinde yer alan ev sahibi ekip bu haftadaki mağlubiyetle son 7 haftada 19 puan kaybı yaparak Uefa potasından bile iyice uzaklaştı. Napoli'ye iç sahasında 2. mağlubiyetini yaşatan Genoa ise ilk 4 iddasını sürdürmeye devam ediyor. İç sahadaki müthiş performansını dış sahada da yavaş yavaş göstermeye başlayan Genoa'nın bu istikrarı sürerse Şampiyonlar Ligi'ne kalmaları hayalden gerçeğe dönüşebilir.

Başkent ekibi Roma Taddei'nin harika golü ile Siena'yı 1-0'lık skorla geçerek geçen haftaki Atalanta mağlubiyetinin yaralarını sarmış oldu. Üzerinde yer alan 5 takımında galip gelmesi neticesinde ligdeki sıralaması değişmesede hafta içindeki Arsenal maçı öncesi moral kazanmış oldu. Deplasmada ligin en az puan alan takımlarından olan Siena'nın Roma gibi güçlü bir deplasmanda puan alabilmesi zaten çok zordu.

3 haftalık beraberlik serisinden çıkan Sampdoria geçen hafta Roma'yı 3 golle bozguna uğratan Atalanta ile karşılaştı bu hafta. 3 puanı ise ara transferde Fiorentina'dan gelen ve bu hafta attığı golle son 4 haftayı boş geçmeyen Pazzini'nin golü ile ev sahibi ekip 1-0 kazandı. Atalanta 3 hafta aradan sonra ilk defa puan kaybı yaşayarak Uefa potasının 7 puan gerisinde 8.sırada yer aldı. Sampdoria ise bu 3 puanla üst sıralara doğru yükselişini sürdürdü.

Ligin iki istikrarsız takımlarından Lecce ile Lazio'nun karşılaşmasında 3 puanı alan deplasman ekibi Lazio oldu. Lecce aldığı bu mağlubiyetle üstüste 3. maçından da puansız ayrıldı. Tam 6 haftadır galibiyet alamayan Lazio bu galibiyetle ligde tekrar yükselişe çıkarak en azından Uefa potasını girmeyi hedefleyecektir. Bu galibiyette şüphesiz henüz 10. dakikada Foggia'nın attığı erken golün katkısı büyük.

Tam 5 haftadır berabere kalan Torino bu beraberlik serisinden çok önemli bir galibiyet alarak çıktı ve Lecce'yi geçerek düşme hattının üzerine çıktı. Bu galibiyetle Torino tam 8 hafta sonra galibiyetle tanıştı. Maçın bitmesine 10 dakika kala gelen gole engel olamayan konuk Udinese istikrarsız sonuçlar almaya devam ediyor.

Bu haftaya kadar ligde aldığı 27 puanın 22'sini iç sahada kazanan Catania son 11 haftada ligde galibiyet yüzü göremeyen Reggina'yı ağırladı. İç sahadaki iyi performansını bu maça da taşıyan Catania her 2 yarıda bulduğu 1'er golle sahadan 2-0'lık bir galibiyet elde etti ve düşme hattının tam 8 puan üzerinde yer alarak rahat bir nefes aldı. Reggina'da işler çok kötü durumda. Ligde beraberliğin çıkmadığı bu haftada deplasmandaki 9. mağlubieyetlerini aldılar ve son sırada kalmaya devam ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails