24.02.2009

Premier Lig'de Haftanın Görünümü (26. Hafta)


Lider Manchester United bu haftada sahasında Blackburn'u yenerek ligdeki galibiyet serisini 10 maça çıkardı. Son 15 maçta da Manu'nun 41 puan aldığını belirtelim. Takipçisi Liverpool'un puan kaybıyla aradaki puan farkının 7'ye çıkması, Kırmızı-Şeytan'ların şampiyon olma yolunda iyice rahatlamasını sağladı. Blackbur'nun Santa Cruz ile bulduğu gol Manchester United'ın 14 maç sonra kalesinde gördüğü ilk goldü. Manchester United'ın bu maçta kalesinde Polonya'lı kaleci Kuszczak'ın koruması ile Van Der Sar'ın 1302 dakikalık rekoru devam etmiş oldu. Blackburn'da ise Sam Allyrdace'in gelişinden sonraki ilk 4 maçta 8 puan kazansa da son 4 maçta alınan 2 puanla tekrar düşme potasına girdi.

Ligin en az yenilgi alan takımı olan Liverpool son 13 maçında aldığı 8 beraberlikle(5'i iç sahada) şampiyonluk şarkıları söylerken bir anda lider Manu'nun çok uzağında kaldılar. Deplasmanlarda iç sahadakinden daha fazla puan ve galibiyet alan Liverpool, takımın en önemli oyuncusu Steven Gerrard'ın yokluğunda M.City ile Anfield Road'ta 1-1 berabere kaldı. Arap şeyhinin takımı olan, ara transferde 100 milyon euroya yakın para harcayarak Shay Given, Wayne Bridge, Craig Bellamy, De Jong gibi isimleri alan M.City bu beraberlikle az da olsa Uefa şansını sürdürmeye devam etti.

Haftanın en önemli maçı Villa Park'ta oynandı. Bu sezonki müthiş performansı ile büyük olasılıkla sezonu ilk 4 içerisinde bitirecek olan A.Villa sahasındaki maçta, Scolari'nin istifası sonrası takımıyla ilk maçına çıkan Hiddink'in Chelsea'sine 1-0 yenildi. Deplasmanların en çok puan toplayan takımı olan A.Villa tam 13 hafta sonra ligde yenilgiyle tanışmış oldu. Ligdeki 15. golüne ulaşan Anelka'nın golüyle 3 puana ulaşan Maviler ise en azından Liverpool'u geçerek ilk 2'de ligi bitirmeye uğraşacak.

Uzun yıllar sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılamama tehlikesi ile karşı karşıya kalan Arsenal, bu haftada yeni transferi Arshavin'in ilk 11'de yer alarak 63 dakika sahada kaldığı maçta ligin zayıf ekiplerinden Sunderland ile Emirates'te 0-0 berabere kalarak ligde oynadığı son 10 maçta 7.beraberliğini aldı. Bu sonuçla 4. Aston Villa'nın 6 puan arkasında yer alan Topçular, altında yer alan Everton'a bile geçilme tehlikesi ile karşı karşıya. Roy Keane'in ardından göreve gelen yeni hocası Ricky Sbragia yönetiminde son 6 maçta 9 puan alan Sunderland ise düşme hattından iyice uzaklaştı.

St.James Park'ta oynanan Newcastle-Everton mücadelesinden gol sesi çıkmadı. Son 10 maçta sadece Manchester United'a yenilen deplasman ekibi bu süreçte aldığı 19 puanla kendisine 6. sırada yer buldu. Özellikle ara transferde M.City'den kiralanan "Jo", forvet sıkıntısı çeken Everton'a biraz da olsa ilaç olmuş gibi. İlk yarının son dakikasında Kevin Nolan'ın gördüğü kırmızı kartla ikinci yarının tamamını 10 kişi oynayan, Liverpool'la beraber ligin en fazla berabere kalan takımı olan Newcastle United düşme hattının 5 puan üzerinde 15. sırada yer alıyor.

Son 5 haftadır ilk 11'de kendine yer bulamayan Tuncay Şanlı'nın takımı Middlesbrough, Uefa kupasına kalma yarışı içinde olan Wigan'ı ağırladığı maçta gene galip gelemedi. Ligde oynadığı son 14 maçta galibiyet alamayan ve bu süreçte sadece 6 puan kazanan ev sahibi ekip adeta ligin dibine demir attı. Ligdeki son 16 maçta sadece 2 kere yenilen ve adeta yenilmeyi unutan, geçen sezon düşmekten son anda kurtulan Wigan için ise bu sene işler baya iyi gidiyor.

İç sahadaki iyi performansına alıştığımız Fulham, bu sezonda iç sahadaki etkileyici performansı ile(Man.Utd'tan sonra en yüksek galibiyet yüzdesine sahip), orta sıralarda yer ediniyor ligde. İç sahadaki bu etkileyici performansının yarısını dış sahada gösterebilse şu anda ilk 6'da yer almaları içten bile değildi. Bu haftada iç sahada ligin son sırasında yer alan W.Bromwich'i yenerken pekte zorlanmadılar. Konuk ekip ise arada sürpriz galibiyetler alsa da ligten düşmeye en yakın takımlardan biri.

Chelsea'nin efsane oyuncularından Zola'nın çalıştırdığı West Ham United bu hafta deplasmanda Bolton'a 2-1 yenilerek, ev sahibi ekibin düşmeme konusunda umutlarını sürdürmesini sağladı. Son 4 haftada 7 puan alan Bolton, şu anda düşme hattının 7 puan üzerinde yer alarak rahat bir nefes aldı bu 3 puanla. West Ham için ise ligde ne düşmeye ne de Uefa'ya oynadığı için rahat bir konumda ligte yer alıyor diyebiliriz.

Haftanın Pazartesi günü oynanan maçında, sezon başındaki etkileyici performansı ile dikkatleri üzerine çeken ama son 16 maçta aldığı tek galibiyet ile bir anda düşme hattına yaklaşan Hull City, bu haftada Tottenham'a 2-1 yenilerek kötü gidişatını sürdürdü. Tottenham Harry Redknapp'ın gelişinden sonra oynadığı ilk 7 maçta 5 galibiyet alsa da sonradan 6 hafta üstüste kazanamamıştı. Son 4 maçta aldıkları 7 puanla tekrar çıkışa geçtiklerinin sinyalini verdiler. Sezon başı yapılan transferlerle ilk 4 hedeflenmesine rağmen uzun süre ligin dibinde yer alsalarda şu anda düşme hattından 5 puan uzaktalar.

Kullandığı uzun taçlarla Stoke City'e birçok puan kazandıran Delap'ın oynamadığı maçta ev sahibi Stoke City son 12 dakikasında 4 golün çıktığı maçta Portsmouth ile 2-2 berabere kaldı. Deplasmanların en az puan toplayan takımı olmasına rağmen iç sahadaki etkili performansı ile 2 puan farkla da olsa düşme hattının üzerinde yer alan Stoke City'de gollerin ikiside ara transferde alınan Jamies Beatti'den geldi. Portsmouth ise son dakikada bulduğu beraberlik golü ile ligde altında yer alan Stoke'u kendisine yaklaştırmamış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails