22.06.2010

Dünya Kupası'nın İlginç İstatistikleri!


► Şu ana kadar 9 kez kırmızı kart çıkarken (Bir maçta 2 kırmızı kart olmadı), kartı gören takımların 8'i 10 kişi kaldıktan sonra kalelerinde gol gördü. Kırmızı kart çıkan 9 maçın 7'sinde kartı gören takımlar sahadan mağlup ayrıldı.

► Son 5 Dünya Kupası maçında gol yemeyen İsviçre, Şili maçında yediği gol ile 6. maçında kalesinde ilk golünü gördü. Buna rağmen İtalya'nın 550 dakikalık gol yememe rekorunu geçerek 558 dakika ile yeni rekorun sahibi oldular.

► Bir maçta en çok şut çeken takım inanılmaz bir şekilde Yunanistan(27) oldu. Nijerya maçındaki bu şut sayısını Portekiz'in Kuzey Kore'ye 7 gol attığı maçtaki şut sayısı (26) bile geçemedi.

► Maça sonradan girip gol atan futbolcu sayısı: 5 (Blanco, J.Hernandez, Cacau, Liedson, Mark Gonzales). Meksika'nın Fransa'yı 2-0 yendiği maçta gol atan 2 oyuncu da maça ilk 11'de başlamamıştı.

► Portekiz'in Kuzey Kore'yi 7-0 yendiği maç, 2002 Dünya Kupası'nda Almanya'nın S.Arabistan'ı 8-0 yendiği maçtan tam 154 Dünya Kupası maçı sonrası çıkan en farklı sonuç.

► Portekiz'in Kuzey Kore'ye attığı 7 gol, Dünya Kupaları tarihinde bir maçta attıkları en çok gol oldu.

► Portekiz'in attığı 7 golün 6'sı farklı isimlerden geldi. Almanya'nın 8-0'lık galibiyetinde de Klose 3 gol atmış diğer 5 gol 5 farklı oyuncudan gelmişti.

► İtalya'nın 2006 Dünya Kupası'nı kaldıran kadrodan sadece 9 futbolcu 2010 Dünya Kupası kadrosunda yer alıyor.

► İtalya'nın 23 kişilik kadrosunda İtalya Ligi'ni şampiyon bitiren Inter'den hiçbir futbolcu yer almazken ligi 7. sırada tamamlayan Juventus'tan 7 oyuncu kadroda yer alıyor.

► Almanya 24 yıl aradan sonra bir Dünya Kupası'nda grup aşamasında maç kaybetti. (Almanya 0-1 Sırbistan)

► Hollanda Euro 2008'te Rusya'ya 3-1 yenilerek elendiği maçtan sonra oynadığı 10 resmi maçtan da galip ayrıldı. Portakallar bu 10 maçta 20 gol atarken sadece 2 gol yedi.

► Geride kalan 32 maçtan 13'ünün ilk yarısı 0-0 sona erdi.

► D grubunda oynanan 4 maçta da kırmızı kart çıktı.

► Gana son 5 Dünya Kupası maçında 3 penaltı kullandı.

► Podolski'nin Sırbistan maçında kaçırdığı penaltı, Almanlar'ın Dünya Kupası tarihinde kaçırdığı ilk penaltıydı. (Penaltılar hariç)

► F grubunda oynanan 4 maçın 3'ü 1-1, H grubunda oynanan 4 maçın 3'ü 1-0'lık skorlarla sonuçlandı.

► Turnuvada yer alan futbolcular içinde en fazla milli formayı giyen oyuncular; Rigobert Song (Kamerun), Amado Guavere (Honduras): 136 kez. Bu 2 futbolcuya en yakın futbolcu ise 134 kez milli olan Fabio Cannavaro (İtalya)

► Rigobert Song (Kamerun), Buffon, F.Cannavaro (İtalya), Henry (Fransa), Narazaki, Kawagachi (Japonya) 4.kez Dünya Kupası'nda boy gösteriyorlar.

► Almanya, İtalya ve İngiltere'nin 23 kişilik kadrolarının tamamı kendi liglerinde forma giyiyor.

► İspanya ve Kuzey Kore'nin 23 kişilik kadrolarında yurt dışında oynayan sadece 3 futbolcu var. İspanya'nın bu 3 oyuncusu da Premier Lig'inde (Reina, Torres, Fabregas) mücadele ediyor.

► Nijerya kadrosunda yer alan 3 kaleci de İsrail Ligi'nde, ABD kadrosunda yer alan 3 kaleci de İngiltere'de forma giyiyor.

►Uruguay kadrosuna çağrılan 5 forvetin geride bıraktığımız sezonda attıkları toplam gol sayısı 101 (Suarez 49, Forlan 29, Cavani 14, S.Fernandez 6, Abreu 3)

► Hollanda'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosunun 9 futbolcusu Ajax altyapısının ürünü. (Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Boulahrouz, Ooijer, De Jong, Sneijder, Van der Vaart, Babel)

► İspanya'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosunun 9 futbolcusu Barcelona altyapısından çıkmış. (Victor Valdes, Reina, Pique, Puyol, Xavi, Iniesta, Sergio Busquets, Pedro, Fabregas)

► En uzun boy ortalmasına sahip takım Yunanistan ve Sırbistan (186 cm). En kısa boy ortalamasına sahip takım ise Güney Amerike temsilcisi Şili (177 cm)

► Turnuvada yer alan 736 futbolcu içinde en uzunu Sırbistan forması giyen Zigic (202 cm). En kısa oyuncu İngiltere forması giyen Aaron Lennon (165 cm)

► En yaşlı oyuncular 40 yaşında olan 2 kaleci. Biri İngiltere Milli takımı'nda oynayan David James. Diğeri ise Hollanda ile ilk kez Dünya Kupası'na katılan Boschker. David James, Hollandalı kaleciden 80 gün önce dünyaya gelmiş.

► Turnuvanın en genç oyuncuları 18 yaşında ve her ikisi de aynı grupta mücadele ediyor. Biri Kamerunlu Vincent Aboubakar. Diğeri ise Danimarka forması giyen Christian Eriksen. İskandinav futbolcu 23 gün daha küçük.

► Geride kalan 32 maçta yenik duruma düştükten sonra maçı çeviren sadece 2 takım oldu: Yunanistan, Nijerya'yı, Danimarka da Kamerun'u 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 yendi.

► Turnuvada şu ana kadar gol atan en yaşlı futbolcu 37 yaşındaki Meksikalı Blanco. En genç oyuncu ise Almanya forması giyen 21 yaşındaki Thomas Müller.

► Bir maçta en çok topa sahip olan takım: Brezilya (%63) Kuzey Kore maçında. Bir maçta en çok korner kullanan takım: İtalya (15) Yeni Zelanda maçında. Bir maçta en fazla faul yapan takım: Kamerun (29) Japonya maçında. Bir maçta en çok pas yapan takım: Brezilya (595/715) Kuzey Kore maçında.

► En çok kartın çıktığı maç: 7 sarı, 1 kırmızı kart (Almanya-Sırbistan maçında).

► Şu ana kadar hakemler 7 kez penaltı kararına hükmederken bunların 5'i gol oldu.

1 yorum:

  1. bunlar harika bilgiler dostum.. izninle bir kaçını blogumda yayınlamak isterim..

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails