19.04.2009

Bundesliga'da Haftanın Görünümü (28. Hafta)


Almanya'da ligin bitimine 6 hafta kala lider değişmedi. Lider Wolfsburg'un Wolkswagen Arena'da konuğu 2. yarının formsuz takımlarından Leverkusen'di. Maçın ilk yarısını Brezilya'lı golcüsü Grafite'nin golü ile ev sahibi ekip 1-0 önde geçse de Leverkusen, B.Münih'ten kiraladığı Toni Kroos'un Leverkusen adına ilk golü ile 53. dakikada beraberliği sağladı. Bu golden sonra baskısını arttıan Wolsburg aradığı galibiyet golünü bitime 6 dakika kala maçtaki ikinci, ligdeki 22. golünü kaydetti. Ligde üstüste 10. maçını kazanarak 1987'de M.Gladbach'ın elde ettiği rekor egale eden Wolfsburg aldığı bu galibiyetle puanını 57 yaparken, 14. iç saha maçında 14. galibiyetini aldı. Deplasmanda(23), kendi sahasından(19) daha çok puan toplayan Bruno Labbadia'nın öğrencileri son 4 deplasman maçında 3. yenilgisini tadarken 42 puanda kalarak 9. sıradaki yerini korudu.

Hafta içi Devler Ligi'nde Barcelona'ya elenen ve elinde sadece lig kalan Bayern Münih, bu haftasonu ligde kalma mücadelesi veren A.Biefeld'in konuğu oldu. İlk yarısı dengeli geçen maçın 2. yarısında baskısını arttıan Münih ekibi Luca Toni'nin 64. dakikada attığı golle sahadan 3 puanla ayrıldı. Son 3 maçta 3 gol atan İtalyan golcü ligdeki gol sayısını 12'ye çıkarırken, milli oyuncumuz Hamit son 30 dakika da forma şansı buldu. 140 gündür kendi sahasında galibiyet alamayan Biefeld, üstüste 4. mağlubiyetini alırken 24 puanda kaldı ve altındaki takımlarında yenilmesi ile 15. sıradaki yerini korudu. Ligde son 6 maçta 5 galibiyet alan Bayern Münih, 54 puana ulaşarak şampiyonluk şansını devam ettirdi.

Hafta içinde Uefa'da M.City'i eleyen ve yoluna 3 kulvarda da devam eden Hamburg, HSV Arena'da Hannover'i konuk etti. Maçın 1. dakikasında Hırvat golcü Petric ile 1-0 öne geçen ev sahibi ekip, 2. yarıda Petric'in maçtaki 2, ligdeki 12. golü ile sahadan 2-1 galip ayrıldı. Hannover adına tek golü eski Chelsea'li golcü Forssel attı.
Ligde son 5 maçta 4 galibiyet alan Hamburg, kendi sahasında üstüste 3. maçını kazandı. Kendi sahasında Wolfsburg'tan sonra ligin en çok (37) puan toplayan takımı olan Hamburg 54 puana ulaşarak averajla 3. sıradaki yerini korudu. Ligin deplasmanlarda galibiyet alamayan tek takımı olan Hannover aldığı bu mağlubiyetle 29 puanda kalsa da düşme hattının 6 puan üzerinde 13. sırada yer alıyor.

Son 3 maçta puan alamayarak liderlik koltuğundan 4. sıraya kadar gerileyen Hertha, Berlin Olimpiyat Stadı'nda Werder Bremen'i konuk etti. Hafta içi Uefa'da Udinese'yi eleyerek yarı finale kalan Bremen ekibi ilk yarıyı savunma oyuncusu Mertesaceker'in golü ile 1-0 önde kapadı. Maçın 71. dakikasında Simunic'in attığı golle maça ortak olan Hertha, bitime 3 dakika kala Brezilya'lı golcüsü Raffael'in golü ile sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu sezon deplasmanlarda sadece 1 galibiyet alabilen Werder Bremen, son 8 deplasman maçında 6. yenilgisini alırken 36 puanda kalarak 10. sırada kalmaya devam etti. Son 12 iç saha maçından sadece 3 puan kaybeden Hertha Berlin, 52 puana ulaşarak tekrar şampiyonluk potasına girdi.

Ligin istikrarsız takımlarından ve hedefsiz takımlarından olan Köln, Stuttgart'ı konuk etti. Mario Gomez'in 3 gol atarak yıldızlaştığı maçta konuk ekip sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. Şubat ayının sonunda Uefa kupası'na kalmayı hedefleyen Stuttgart aldığı seri galibiyetlerle şampiyonluk yarışı içine iyice girdi. 4 maçlık galibiyet serisi yakalayan Stuttgart puanını 51'e taşırken 5. sırada yer aldı. Ligdeki gol sayısını 18'e ulaştıran Alman golcü Gomez, gol attığı 13 maçta takımına toplamda 18 puan kazandırdı. Ligde oynadığı son 6 maçta 5. mağlubiyetini alan Daum'un öğrencileri, kendi sahasındaki maç kazanamama serisini 8'e çıkarırken 32 puanda kalarak 12. sıraya geriledi.


Haftanın Cuma günü oynan açılış maçında Schalke ile E.Cottbus Arena AufSchalke'de karşı karşıya geldi. Maçı baştan sona üstün götüren ev sahibi ekip her 2 yarıda bulduğu 2 golle sahadan 4-0 galip ayrıldı. Halil Altıntop'un 90 dakika sahada kaldığı ve 146 gün sonra golle tanıştığı maçta, Kuranyi gol perdesini kapatan golü atarken ligdeki gol sayısını 12'ye çıkardı. Üstüste üçüncü, son 7 maçta 5. galibiyetini alan Schalke, puanını 46 yaptı ve 6. sıraya yükselerek Uefa Kupası'na gitme hedefini sürdürdü. Geçen hafta aldığı galibiyetle ligde kalma umudunu sürdüren Cottbus üstüste 4. deplasman mağlubiyetini alırken 23 puan ve averajla 17. sıradaki yerini korudu.

Almanya'nın bölgesel derbilerinden biri olan Ruhr derbisinde Bochum ve B.Dortmund Ruhrstadion'da karşı karşıya geldi. İlk yarıyı savunma oyuncusu Owomeyala'nın golü ile 1-0 önde kapatan konuk ekip, son 4 deplasman maçında 3. golünü atan Nelson Valdez'in 54. dakika da attığı golle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Ligde üstüste 4. galibiyetini alan Dortmund, son 3 deplasman maçından 7 puan çıkarırken 46 puana ulaştı ve 7. sıraya yükselerek ilk 5 şansını sürdürdü. Sezonun 2. yarısında evinde oynadığı ilk 3 maçı kazanan Bochum, son 3 iç saha maçında puan çıkaramazken, 28 puanda kalarak 14. sırada yer almaya devam etti.


Sezonun 2. yarısındaki formu nedeniyle ligden düşmesi büyük ölçüde kesinleşen Karlsruher sahasında 2009'un bir diğer formsuz takımı Hoffenheim'i konuk etti. Ralf Ragnick'in öğrencileri maçta 2 kez öne geçmesine rağmen galibiyeti koruyamadı ve henüz galibiyet alamadığı ligin 2.yarısında oynadığı 11. maçta 8. beraberliğini aldı. Hoffenheim'in kaptanlığını yapan Türk oyuncu Selim Teber bu maçta takımının 2. golünü kaydederken konuk ekip 45 puana ulaşarak 8. sıraya geriledi. Kendi sahasında üstüste 2. beraberliğini alan Karlsruher 19 puana ulaşmasına rağmen sonuncu sıradaki yerini korudu.


Ligin düşme hattında yer alan 2 takımı E.Frankfurt ile M.Gladbach'ın 6 puanlık mücadelesinde gülen taraf ev sahibi ekip oldu. Çekişmeli geçen maçta 40. dakikada ilk golü atan Frankfurt, 2. yarının hemen başında(48.dakika) ligdeki 9.golüne ulaşan Yunan golcü Liberopoulos ile farkı 2'ye çıkararak rakibin gardını düşürdü ve maçtan da 4-1 galip ayrıldı. Son 3 iç saha maçında 7 puan kazanan Frankfurt ligde 32 puana ulaştı ve avreajla Köln'ü geçerek 11. sıraya yükseldi ve düşme potasından iyice uzaklaştı. Maçtaki tek golünü eski Gençlerbirliği'li oyuncu Filip Daems ile bulan konuk ekip son 4 maçta sadece 1 puan bularak tekrar düşüşe geçti. Aldığı bu mağlubiyetle 23 puanda kalan konuk ekip averajla 16. sırada yer alarak düşme hattından uzaklaşamadı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails