19.04.2009

Looking For Eric

kucuk1.jpg

Eğer Ken Loach seviyorsanız “Looking For Eric” sizin için yılın filmi olacak. Eğer hem Ken Loach’u, hem de Cantona’yı seviyorsanız hayatınızın filmine hazır olun.

Çekimleri tamamlanan ve artık post-prodüksiyonda son rötuşları yapılan yeni Ken Loach filmi “Looking For Eric” yönetmen koltuğunda 35 yılı deviren ingiliz ustanın sadece sinemaseverlere değil, futbolseverlere de armağanı olacak.

Cannes’da gösterilmesi beklenen film bizi Manchester’lı bir postacının hayatına sokuyor. Art arda yaşanan gelişmelerle hayatı paramparça olmuş ve ağır bir orta yaş krizi yaşayan postacımız, oğlundan çaldığı bir joint’i içince hayatına Eric Cantona sanrısı dahil oluyor. Futbol hayatı boyunca Manchester United’dan, David Beckham’a, Alex Ferguson’dan, Ryan Giggs’e kadar birçok takımın, futbolcunun ve teknik adamın hayatını değiştiren “King” Eric, postacının hayatını da değiştirmeye başlıyor.

002.jpg

Ken Loach The Guardian’a ve The Independent’a verdiği röportajlarda filmi şu sözlerle anlatıyor: “Her zamanki gibi çalışan sınıfın burnumuzun dibinde yaşadığı ama ilgilenmediğimiz zorluklarını perdeye taşımaya çalışıyorum. Eric Cantona’yı bu zorlu şartlarda bir ışık olarak hayal ettim. Aslında amacım farklıydı ama zaten herkes bunun bir komedi filmi olduğunu düşünecek. O yüzden filmin içeriğini de çok tartışmaya da gerek yok sanırım”

72 yaşındaki yönetmen tüm sinema hayatı boyunca neredeyse hiç yıldız statüsündeki bir oyuncu ile çalışmadı. Genel olarak karakter oyuncuları ve amatör tiyatrocuları perdeye taşımayı tercih eden Loach, Eric Cantona’yla zorluk yaşamamış: “Oyuncuların egosu benim için önemli bir sorundur ve bu yüzden çok büyük yıldızlarla çalışmam. Ama Cantona, neredeyse hiç egosu olmayan bir insan. Sanırım bu sporculuğundan ileri geliyor. Kendisi için değil, takımı için oynamayı iyi biliyor.”

Eric Cantona ise Ken Loach ile çalışmanın mutluluğunu “İyi bir senaryo, iyi oyuncular ve hayatım boyunca takip ettiğim ve hayran olduğum bir yönetmen. Daha fazlasını isteyemezdim” sözleriyle dile getiriyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails