22.04.2009

Premier Lig'de Haftanın Görünümü (33.Hafta)


Haftasonu oynanan FA Cup mücadeleleri nedeni ile ligde oynanması gereken 2 maç haftaiçine sarkarken, 27. haftada oynanamayan Manchester United-Portsmouth maçı da bu hafta içinde oynandı. Bir gün önce Liverpool'un kaydettiği 2 puanın morali ile sahaya çıkan Manu, 9. dakika da Rooney, 82. dakikada da Carrick'in attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Sezona katıldığı 5 kupayıda kazanma hedefi ile giren Kırmızı-Şeytanlar geçtiğimiz hafta sonu federasyon kupasında Everton'a penaltılarla elenmişti. Bu maçtan önce ligde oynadığı son 6 maçtada kalesini gole kapatamayan Manu 2 ay sonra bir maçı gol yemeden tamamladı. 1 maçı eksik olmasına rağmen 3 puan farkla zirvede bulunan Ferguson'un öğrencileri, son 5 haftaya büyük bir avantaj ile giriyor.

Anfield Road'ta oynanan Liverpool-Arsenal mücadelesi adeta nefesleri kesti. Maçın ilk yarısını Arsenal 1-0 önde geçerken, ikinci 45 dakika da tam 7 gol oldu. 2. yarının ilk 11 dakikasında Torres ve Benayoun ile Liverpool öne geçse de Arshavin'in 67 ve 70. dakikalarda attığı golller, üstünlüğü tekrar Londra ekibine geçirdi. Bu gole 3 dakika sonra Torres ile cevap veren Liverpool skorda tekrar eşitliği sağladı. 90. dakikda Arshavin takımının ve kendisinin 4. golünü atsa da son saniye de Benayoun Liverpool adına 1 puanı kurtaran isim oldu. Rus golcü Premier lig tarihinde Anfileld Road'ta 4 gol atarak tarihe geçerken devre arası geldiği İngiltere liginde gol sayısını 7'ye çıkardı. Son 2 maçta 4 gole imzasını koyan Torres, bu sezon 5.kez ligde bir maçta 2 gol atarken ligdeki gol sayısını 10'a yükseltti. Ligde yenilmezlik serisini 19 maça çıkaran Arsenal, 5 maçlık galibiyet serisine bu maçta son verirken, aldığı beraberlikle 62 puana ulaştı ve 4. sıradaki yerini korudu. Bu sezon kendi sahasında yenilgi almayan tek takım olan Liverpool, 17. iç saha maçında 7.kez berabere kalırken, Manu'dan 1 maç fazlası olmasına rağmen 3 puan geriye düştü ve şampiyonluk umutlarını iyice azalttı.


Hafta sonu FA Cup yarı finalinde Arsenal'i eleyen Chelsea ile Manchester United'ı eleyen Everton lig maçında karşı karşıya geldi. Bir bakıma federasyon kupası final maçının provasıda olan Stamford Bridge'deki bu mücadelede gol sesi çıkmazken 2 takımda 1'er puana razı oldu. Hiddink yönetiminde çıktığı 8. lig mücadelesinde ilk beraberliğini alan Maviler, 68 puana ulaştı ve 3. sıradaki yerini korudu. Manu'nun 6 puan gerisinde bulunan Chelsea için şampiyonluk umutlarıda tamamen tükendi. 117 gündür deplasman maçlarında galip gelemeyen Everton bu sezon 4. kez (2'si Chelsea)0-0 berabere kalırken 53 puana ulaştı ve 6. sıradaki yerini korudu.

4. sıradan oldukça uzaklaşan Aston Villa, hafta sonu Villa Park'ta West Ham United'ı ağırladı. Ev sahibi ekip İngiltere'nin tecrübeli golcüsü Heskey'in golü ile 11. dakikada öne geçti. 74 dakika boyunca maçı önde getiren ev sahibi ekip, 85. dakikada eski Deportivo'lu golcü Diego Tristan'ın golüne engel olamadı ve puan kayıplarına devam etti. 8 haftadır ligde galibiyet sevinci yaşayamayan Aston Villa, bu süreçte tam 21 puan kaybederken, 54 puana ulaştı ve 5. sıradaki yerini korudu. Oynadığı son 3 deplasmandan 2 puan çıkaran West Ham, 45 puana ulaşarak 7. sıradaki yerini korudu ve FA Cup'taki finalist 2 takımında ilk 6 sırada yer alması dolayısıyla Uefa potasının içinde kaldı.

Geçen hafta aldığı Hull City galibiyeti ile ligde kalma umutlarını koruyan Tuncay'lı Boro, Riverside Stadı'nda Fulham'ı konuk etti. Schwarzer'i bir türlü geçemeyen Tuncay ve arkadaşları 0-0'lık skora razı oldu ve düşme hattından çıkamadı. Kendi sahasında 2009 yılında yenilgi almayan M.boro, bu süreçte oynadığı 7 maçta 5. kez beraberlikle ayrıldı. Bu sezon 15. kez bir maçta gol sevinci yaşayamayan Boro, 31 puana yükselsede 17. Blackburn'un 3 puan gerisinde 18. sırada yer almaya devam etti. Ligin başında deplasmanlarda pek iç açıcı sonuçlar alamayan Fulham, oynadığı son 4 deplasman maçından 8 puan çıkarırken 44 puana ulaştı ve averajla 8. sırada yer alarak Uefa'ya kalma şansını sürdürdü.

Hafta sonunun kısır geçen maçlarından biri de White Hart Lane stadında oynandı. Ligde kalma mücadelesi veren Newcastle United'ı konuk eden Tottenham, maçın ilk yarısında Darren Bent'in ligde attığı 11. golle sahadan 3 puanla ayrıldı ve 7.lik hedefini sürdürdü. Kendi sahasında 127 gündür yenilgi yüzü görmeyen Tottenham, White Hart Lane'de üstüste 4. galibiyetini alırken 44 puana ulaştı ve averajla 9. sırada yer aldı. Alan Sheraer yönetiminde çıktığı 3.maçtanda istediği sonucu alamayan Newcastle, ligde oynadığı son 8 maçta 5. kez mağlubiyetle tanışırken 30 puanda kaldı ve 19. sırada yer almaya devam etti.

Haftanın en gollü maçlarından biri de City of Manchester stadında oynandı. Hafta içi Uefa Kupası'nda Hamburg'a elenen ve tek hedefi ligi 7. sırada tamamlamak olan Manchester City, ligin son sırasında yer alan WBA karşısında ilk 20 dakikayı 2-0 önde kapattı. Maçtan kopmayan konuk ekip 2-2'lik eşitliği yakalasa da tecrübesiyle son yarım saatte 2 gol bulan M.City sahadan 4-2 galip ayrıldı. Maçın açılış golünü atan Robinho, 2009 yılında ligdeki ilk golünü kaydederken ligdeki gol sayısını 12'ye çıkardı. Oynadığı son 8 iç saha maçında 21 puan alan M.City 41 puana ulaştı ve 10. sıraya yükseldi. 2009 yılında sadece tek galibiyet alabilen WBA, galibiyet hasretini 11 maça çıkarırken ligde kalma barajının 9 puan gerisinde yer alarak son sırada kalmaya devam etti.

Özellikle
Britannia Stadium'unda kazandığı puanlarla ligde kalma yolunda büyük avantaj sağlayan Stoke City, kendi sahasında ligde kalma mücadelesi veren Blackburn Rovers'ı ağırladı. 75. dakika da Lawrence'ın attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılan Stoke City, bu sezon sahasında kazandığı 9 maçın 8'ini tek farkla aldı. Ligin iç sahada en çok(32) puan toplayan 7. takımı olan Stoke City, aldığı bu galibiyetle 39 puana ulaştı ve 12. sıraya yükseldi. Üstüste 3. deplasman maçından mağlup ayrılan Blackburn Rovers 34 puanda kalırken, 17. sıraya geriledi ve düşme hattına iyice yaklaştı.

Ligde kalma mücadelesi veren 2 takımın Fratton Park'taki mücadelesinde gülen taraf 1-0'lık skorla ev sahibi ekip Portsmouth oldu. İlk yarısı golsüz geçen maçta Bolton karşısında galibiyet golünü 79. dakikada Kanu ile bulan Portsmouth, 37 puana yükselerek düşme hattından iyice uzaklaştı. Ligde oynadığı son 5 maçta yenilgi yüzü görmeyen Paul Hart'ın öğrencileri aldığı bu 3 puanla 14. sıraya yükseldi. Deplasmanlarda 9 maçtır kazanamayan ve bunların 7'sinde sahadan mağlubiyetle ayrılan Bolton 37 puanda kaldı ve 13. sıraya geriledi.

Haftanın 6 puanlık mücadelelerinden biri de Stadium of Light'daydı. Ligde kalma adına son kozlarını oynayan Sunderland, 2. yarının en kötü performanslarından birine sahip olan Hull City'i ağırladı. Cisse'nin 45. dakika da attığı golle ev sahibi ekip sahadan çok kritik bir 3 puan aldı ve rakibini lig sıralamasında altına aldı. Bu maçtan önce oynadığı son 6 maçta yanlızca 1 puan alabilen Sunderland aldığı bu galibiyetle 35 puana ulaşarak 15. sıraya yükseldi. Oynadığı son 3 deplasmandan mağlubiyetle ayrılan, ligdeki son 5 maçta sadece 2 puan çıkaran Hull City, 34 puanda kalırken averajla 16. sıraya geriledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails