23.04.2009

La Liga'da Haftanın Görünümü (32. Hafta)


La Liga'da 32. hafta maçları Salı,Çarşamba ve Perşembe günü oynandı. Lider Barcelona, Salı günü kendi sahasında 3. sıradaki Sevilla ile karşılaştı. Güçlü rakibi karşısında Messi oynamasa da Katalanlar sahadan çok rahat bir galibiyetle ayrıldı. Maçın ilk yarısını 2-0 önde geçen Barcelona, 54. dakika da skoru 4-0 yaptı. Bu dakikadan sonra rakibinin üzerine fazla gitmeyen Barcelona, 81 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü. Bu sezon 10.kez bir maçta 4 ve üzeri gol atan Barcelona, ligde 92 gole ulaştı. Ligde üstüste 3. mağlubiyetini alan Sevilla, bu maçlarda sadece 1 gol kaydedebildi. Bu sezon deplasmanlarda ilk kez üstüste 2 yenilgi alan Sevilla 57 puanla 3. sıradaki yerini korusa da, 5. sıradaki Villareal'in sadece 5 puan üstünde yer alarak kritik bir duruma geldi.

Zirve mücadelesi veren Real Madrid,
Santiago Bernabeu stadında Getafe'yi konuk etti. Aynı zamanda bir Madrid derbisi olan bu mücade, sahada yaşanan olaylar ile tarihe geçti. Maçın 10. dakikasında eski Real'li Soldado'nun ligdeki 11. golü ile Getafe 1-0 öne geçse de devre tam biterken Higuain ile ev sahibi ekip skoru eşitledi. Maçın son 10 dakikasında ise olay üstüne olay oldu. 84. dakika da Getafe 2-1 öne geçti; 86'da Guti'nin frikik golü ile skor 2-2 oldu; 87'de Pepe'nin yaptırdığı penaltıda Casillas gole izin vermedi. 90+2'de Arjantin'li golcü Higuain maçtaki iki, ligdeki 18. golü ile Madrid'e galibiyeti getiren isim oldu. 129 gündür ligde mağlubiyet almayan Real Madrid, üstüste 6.maçtan galip ayrılırken 75 puana yükseldi ve 2.sıradaki yerini korudu. Ligde kalma mücadelesi veren Getafe, son 5 deplasman maçında 4.kez sahadan puansız ayrılırken, 34 puanda kaldı ve 16. sıraya geriledi.

Son haftaların 2 formda takımı Real Betis ve Valencia, Manuel Ruiz de Lopera stadında karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz geçen maçın ikinci yarısına, son haftaların formda golcüsü David Villa attığı 2 golle damga vurdu ve konuk ekip sahadan 2-1 galip ayrıldı. Ligdeki gol sayısını 26'ya çıkararan İspanyol golcü, 28 gollü Eto'o'ya da yetişmiş oldu. Üstüste 5. maçını kazanan Valencia 55 puana yükselirken, 3. Sevilla ile puan farkını 2'ye düşürdü. Bu sezon ligde 29 kez ilk 11 çıkan ve bunların 27'sinde 90 dakika oynayan Aurelio 79. dakika da sakatlanarak(5 ay yok) oyundan çıktı. Kendi sahasında 101 gün sonra yenilen Real Betis, ligde de 7 maç sonra mağlubiyet alırken 37 puanda kaldı ve averajla 12. sırada yer aldı.

Son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla bir anda 4.lükten alt sıralara doğru gerileyen Villareal, El Madrigal stadında ligde kalma mücadelesi veren Recreativo'yu konuk etti. Maçın 1.dakikasında yediği şok bir golle mağlup duruma düşen ev sahibi ekip 40. dakika da eşitliği sağladı. 67. dakikada Ruben Garcia'nın attığı gol ile Villareal 3 haftadan sonra galibiyetle tanıştı. Kendi sahasında oynadığı son 6 maçta 5.galibiyetini alan Sarı-Denizaltılılar 52 puana yükseldi ve 5. sıraya yükseldi. Üstüste 5. mağlubiyetini alan Huelva son 6 maçta sadece 3 gol atarken 30 puanda kaldı ve 19. sıraya geriledi.

Ligde kalma mücadelesi veren Estadio El Sadar stadında Uefa'ya kalma mücadelesi veren Malaga'yı konuk etti. 4. dakika da Malaga 1-0 öne geçse de Plasil(18) ve Nekounam(33)'un golleri ile Osasuna devreyi 2-1 önde kapattı. 42. dakikada ve 45 .dakikada gösterilen kırmızı kartlar ile 2 takımda 2.yarıya 10 kişi başlarken 70. dakika da Osasuna Josetxo'nun gördüğü kırmızı kart ibreyi bir anda Malaga'ya çevirdi. 9 kişi kalan Osasuna'ya karşı 7 dakika da 2 gol bulan Malaga maçı 3-2'lik skorla galip tamamlarken, oynadığı son 5 deplasmanda 4. galibiyetini aldı. Son 3 maçta 7 puan toplayan Malaga 50 puana ulaşarak 6. sıraya yükseldi. 4 maçlık namağlup serisinden sonra üstüste 2. mağlubiyetini alan Osasuna, 35 puanda kalırken 15. sıraya geriledi.

32. haftanın en çarpıcı skoru El Sardinero stadında çıktı. Devler Ligi'ne kalmaya çalışan Atletico Madrid'i ağırlayan Racing Santander, tam manasıyla rakibine acımadı. Maçın ilk yarısını 3-0 önde kapatan Santander maçı da 5-1'lik skorla kazandı. Geçen hafta cezası yüzünden sahada yer alamayan Zigic, Santander forması ile çıktığı 12. maçta 11. golünü attı. A.Madrid'in tek sayısını penaltıdan atan Forlan, ligdeki sol sayısını 22'ye yükseltti. Oynadığı son 6 maçta 3.kez galibiyetle ayrılan Santander 39 puana ulaşırken 10. sıraya yükseldi. Oynadığı son 5 deplasman maçında sadece 1 kez galip gelebilen Atletico Madrid, ligde oynadığı son 5 maçta 3. mağlubiyetini aldı. 49 puanda kalan ve 7. sıraya gerileyen Madrid ekibi, 4. Valencia'nın 6 puan gerisine düştü.


Geçen hafta deplasmanda aldığı galibiyetle ilk 6 yolunda tekrar umutlanan Deportivo La Coruna, Estadio Riazor stadında Almeria'yı konuk etti. Bu sezon topladığı puanların sadece %16(6/37)'ini dış sahada toplayan Almeria karşısında pek zorlanmayan Deportivo, sahadan 2-0'lık skorla galip ayrıldı. Sahasında oynadığı son 7 maçtan 12 puan çıkaran Deportivo, 49 puana yükseldi ve averajla 8. sırada yer aldı. Deplasmanda 15 maçtır galip gelemeyen Almeira, oynadığı son 7 deplasman maçında 6.mağlubiyetini aldı. Oynadığı son 3 deplasman maçında gol atamayan Almeira, 37 puanda kaldı ve averajla 14. sıraya geriledi.

Ligde kalma mücadelesi veren Mallorca, ligin rahat takımlarından Valladolid'i konuk etti. Estadio Son Moix stadında ilk yarı golsüz sona ererken, oyuna 54. dakika da giren Alhassane Keita, 30 dakika içinde 2 tane gol attı ve takımı Mallorca'ya çok kritik bir 3 puan kazandırdı. 102 gündür kendi sahasında mağlubiyet almayan Mallorca, bu süreçte sahasında oynadığı 7 maçta 17 puan kazandı ve 39 puana ulaşarak 11. sıraya yükseldi. Ligde oynadığı son 5 maçta galibiyet alamayan Valladolid, üstüste 3. deplasman mağlubiyetini aldı. 4 maçtır golle tanışamayan Valladolid, 40 puanda kalarak 9. sırada yer almaya devam etti.

Ligin son sırasında yer alan Numancia, sahasında Athletic Bilbao'yu konuk etti. 10. dakika da 1-0 geriye düşen Bilbao, 19. dakika da kırmızı kart gördü. Buna rağmen maçı bırakmayan Bilbao, 30. dakika da beraberlik golünü, 48. dakika da galibiyet golünü attı ve sahadan 2-1 galip ayrıldı. Bu maçtan önce oynadığı son 7 maçta sadece 3 puan çıkarabilen Bilbao, 100 gün sonra deplasmanda galip gelirken 37 puana ulaştı ve averajla 13. sırada yer aldı. Ev sahibi Numancia, Nuevo Los Pajaritos stadında 3 maç sonra mağlup olurken, 28 puanda kalarak sonunculuğunu devam ettirdi.

Ligde kalma adına son kozlarını oynayan Espanyol, bu haftaiçi Sporting Gijon'un konuğu oldu. Maçın ilk yarısını 25. dakika da bulduğu golle 1-0 önde kapatan, Barcelona şehrinin temsilcisi, 73, ve 75'te 2 gol daha buldu ve sahadan 3-0 galip ayrıldı. Oynadığı son 4 maçta 10 puan toplayan Espanyol, aldığı bu 3 puanla bir basamak daha yükselirken 18. sırada yer aldı ve iyice umutlarını arttırdı. Ligin berabere kalmayan tek takımı olan ve La Liga'nın en çok mağlup(21) olan takımı olan Sporting Gijon, ligde üstüste 5. mağlubiyetini alırken 33 puanda yer aldı ve 17.sırada yer almaya devam etti. Son 5 haftada 3.kez kırmızı kart gören Gijon için tehlike çanları çalmaya devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails