20.04.2009

Seria A'da Haftanın Görünümü (32. Hafta)


Lider Inter ve Juventus arasında oynanan Derby d'Italia maçı adeta nefesleri kesti. İlk yarısı golsüz geçen maçta, Inter 76. dakika da kontra-atak ile bulduğu pozisyonda Balotelli ile 1-0 öne geçti. 76'da Tiago'nun kırmızı görmesi ile dağılan Juventus, kalesinde birçok pozisyon görsede Buffon farkın artmasını engelledi. 90+4'te kornerden gelen topta Grygera'nın kafa vuruşu skoru 1-1'e taşırken, iki takım arasındaki 10 puan fark devam etti. Son 3 hafta da 7 puan kaybeden Juventus, Milan'ın kazanması ile averejla 3. sıraya geriledi. Inter'de golü atan 18 yaşındaki Balotelli ligdeki gol sayısını 6'ya çıkarırken bu gollerin tümünü 2009 yılında kaydetti. Deplasmandaki 5 maçlık galibiyet serisi bu beraberlik ile sona eren Inter, 74 puana ulaşırken şampiyonluğu da büyük ölçüde garantiledi.

Haftanın kapanış maçında Giuseppe Meazza Stadı'nda ligde kalmaya çalışan Torino'yu konuk eden Milan, sahadan 5 gollü bir galibiyet alarak istikrarlı gidişini sürdürdü. Maçta 3 gol atan Pipo lakaplı golcü Filippo Inzaghi, Seria A kariyerinde 10. hat-trickini yaparken ligdeki gol sayısını 11'e çıkardı. Milan'ın maçtaki 4. golünü atan Kaka, 71 gün sonra ligde gol ile buluşurken gol sayısını 12'ye yükseltti. Ligde oynadığı son 6 maçta sadece 2 gol yiyen Milan, bu maçlarda çıkardığı 16 puanla ligde 64 puana ulaştı ve uzun bir süreden sonra averajla da olsa 2.sıraya yükseldi. Ligin deplasmanlarda galibiyet alamayan tek takımı olan Torino, son 6 maçta 5.kez sahadan yenilgi ile ayrılırken 27 puanda kaldı ve 17. sırada yer almaya devam etti.

Haftanın sürpriz sonuçlarından biri Luigi Ferraris stadında çıktı. Arjantin'li golcüsü Zarate'nin ligdeki 12. golü ile sahadan galibiyetle ayrılan Lazio, geçen haftaki derbiden sonra hanesine bir 3 puan daha yazdırarak tekrar Uefa potasına yaklaştı. Bu sahada Inter maçından sonra 2.kez mağlubiyetle ayrılan Genoa, 4 maçlık galibiyet serisine de son vermiş oldu. Bu sezon 5. kez bir maçta gol sevinci yaşayamayan ev sahibi ekip 57 puanda kalırken, Fiorentina'nın da mağlup olması sayesiyle 4. sıradaki yerini korudu. Son 5 deplasman maçında 3.kez sahadan galip ayrılan Roma ekibi puanını 47'ye yükseltmesine rağmen 9. sıradaki yerini korudu.

Hafta içi Uefa kupasında Werder Bremen'e elenen Udinese, Stadio Friuli stadında Fiorentina'yı konuk etti. İlk yarısını 10. dakika da Asamoah'ın golü ile 1-0 önde kapatan Udinese, 2. yarı da D'Agostino'nun attığı 2 golle sahadan 3-1 galip ayrıldı. 4 maçlık galip gelememe serisinden sonra üstüste 2. maçından galibiyetle ayrılan Siyah-Beyaz'lı ekip 42 puana ulaşarak 10. sıraya yükseldi. 3 maçlık galibiyet serisi sona eren ve ilk 4 yarışında büyük yara alan Mor-Menekşeler, oynadığı son 5 deplasman maçında 10 puan kaybederken 55 puanda kaldı ve 5. sırada yer almaya devam etti.

Haftanın en karlı takımlarından biri Roma oldu. Olimpiyat stadında ligde kalma mücadelesi veren Lecce'yi konuk eden başkent temsilcisi maçın ilk 13 dakikasında Baptista ve Totti ile 2-0 üstünlüğü yakaladı. Konuk ekip 31. ve 55. dakikalarda bulduğu gollerle skora denge getirse de ev sahibi Roma kaptanı ile tekrar öne geçti ve sahadan 3-2'lik skorla galip ayrıldı. Maçta 2 gol atan Totti, Seria A kariyerinde 175 gole ulaştı ve İtalya liginin en golcü 10. oyuncusu oldu. Üzerindeki 2 takımın da mağlup olduğu hafta da çok kritik bir 3 puan alan Roma, puanını 52 yaparken, Genoa'nın 5 puan gerisinde 6. sırada yer aldı. 77 gündür galibiyete hasret kalan Lecce, son 5 deplasman maçından da yenik ayrılırken 24 puanla 19. sırada kaldı.

Ligde kendi sahasında beraberlik almayan tek takım olan Palermo, La Favorita stadında Bologna'yı konuk etti. Hafta içinde bu sezonki 2. teknik direktörünü gönderen Bologna, takımın direktör koltuğuna Mihajlovic'in yerine 2006-2007 sezonunda Palermo'yu çalıştırmış Giuseppe Papadopulo'yu getirdi. Maçı baştan sona üstün götüren Palermo, maçı 4-1 kazanarak ilk 6 iddiasını sürdürdü. Son 6 lig maçında 4. galibiyetini alan Palermo, kendi sahasında üstüste 3.kez kazanırken 49 puana ulaştı ve 7. sıradaki yerini korudu. Deplasmanda 81 gündür kazanamayan Bologna, ligde üstüste 5. mağlubiyetini alarak 26 puanla 18. sırada kaldı.

Bu maça kadar topladığı puanların %66(30/45)'sını kendi sahasında alan Cagliari, Sant`Elia stadında Napoli'yi ağırladı. Donadoni yönetiminde çıktığı 4 maçtanda beraberlikle ayrılan Napoli kötü gidişe dur diyememişti. Maçın 5. ve 90. dakikasında 2 gol bulan Cagliari sahadan 2-0 galip ayrılarak ligde oynadığı son 4 maçta 3. galibiyetini aldı. Son 8 iç saha maçında 5 galibiyet alan Cagliari 48 puana ulaşarak 8. sıradaki yerini korudu. Ligde galibiyet alamama serisi 14 maça çıkan Napoli 39 puanda kaldı ve 14. sıraya geriledi. Cagliari'de gol perdesini açan isim olan Jeda, ligdeki gol sayısını 10'a çıkardı.

Ligin iddasız takımlarından olan Atalanta, Azzurri d'Italia stadında sonuncu sıradaki Reggina'yı konuk etti. Toplam 9 sarı kartın çıktığı mücadele de Reggina bu sezon 5. kez ilk 11'de sahaya çıkan ve ligdeki ilk golünü atan Ceravolo'nun tek golü ile haftanın en büyük sürprizine imza attı. Kendi sahasında oynadığı son 4 maçta 3.kez yenilen Atalanta, ligde oynadığı son 4 maçta ise sadece 2 puan alabildi ve 41 puanda yer alarak 11. sıraya geriledi. 147 gün sonra ligdeki ilk galibiyetini alan Reggina, 23 puana yükselmesine rağmen sonuncu sıradan kurtulamadı. Deplasmanda 8 maç sonra galip gelen Reggina, bu sezon aldığı 4 galibiyetin 2'sini dış sahada aldı.

18 Ocak'tan bu yana aldığı başarılı sonuçlarla düşme hattından uzaklaşarak, üst sıralara doğru tırmanan Sampdoria, Cibali stadında Catania'nın konuğu oldu. İtalyan golcü Mascara'nın ligde attığı 11. gol ile devreyi 1-0 önde kapatan ev sahibi ekip, 2. yarının hemen başında (47.dakika) bulduğu golle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Kendi sahasında oynadığı son 4 maçta 3 galibiyet alan Walter Zenga'nın öğrencileri 40 puana ulaştı ve 12. sıraya yükseldi. Ligde 4 maç sonra mağlubiyetle tanışan Sampdoria 40 puan ve averajla 13. sırada yer aldı.

Ligin rahat takımlarından olan Siena'nın konuğu, son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla küme düşme potasından iyice uzaklaşan Chievo oldu. Her 2 yarıda 1'er gol bulan konuk ekip sahadan 2-0 galip ayrılarak 34 puana ulaştı ve düşme hattının tam 8 puan üzerinde yer alarak iyice rahatladı. Maçtaki 2 golü de atan Pellissier, son 4 deplasman maçında tam 8 gol bulurken, bu süreçte Chievo 8 puan kazandı. Bu sezon 9.kez bir maçta golle buluşamayan Siena ligde oynadığı son 5 maçta 3.kez sahadan puansız ayrılırken 37 puanda kaldı ve 15. sıraya geriledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails