20.04.2009

La Liga'da Haftanın Görünümü (31. Hafta)


Haftaiçi Münih deplasmanında Bayern'e karşı kendini hiç kasmadan Devler Ligi'nde yarı final vizesi alan Barcelona, ligde Getafe'nin konuğu oldu. Arjantin'li yıldızı Messi'nin attığı tek golle maçtan 1-0 galip ayrılan Barcelona, 78 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü. Ligde gol atma rekoruna doğru giden Katalan ekibi bu sezon 7. kez bir maçı tek gol atarak tamamlarken, üstüste 30. maçta rakip fileleri boş geçmedi. Ligde üstüste 6. maçını kazanan Barcelona'da Messi(20)-Eto'o(26) ikilisi ligde toplam 46 gola ulaşarak ligdeki 14 takımdan daha fazla gol attılar. Ligde oynadığı son 7 maçın 5'ini kaybeden Getafe, bu sezon kendi sahasında 5.kez gol sevinci yaşayamadı. 34 puan ve averajla 15. sırada yer alan ev sahibi ekip düşme hattının sadece 4 puan üzerinde yer alıyor.

Bu sezonki tek hedef olarak kalan ligde Barcelona'yı takibini sürdüren Real Madrid hafta sonu Estadio Colombino stadında Ersen Martin'in forma giydiği Recreativo Huelva'ya konuk oldu. İlk yarısı golsüz sene eren maçta konuk ekip Marcelo'nun 49. dakika da bulduğu golle sahadan galip ayrıldı. Son 6 deplasman maçının tamamından galip ayrılan Real Madrid, üstüste 4. maçta kalesini gole kapadı. Juande Ramos yönetiminde çıktığı 17. maçta 15. galibiyetini elde eden Eflatun-Beyaz'lılar 72 puana ulaşarak 2. sıradaki yerini korudu. Geçen hafta oynanan Barcelona mücadelesinde son 17 dakika forma şansı bulan Ersen Martin, bu maçta oyuna 58'de girse de takımının ligde üstüste 4. mağlubiyetini almasını engelleyemedi. Kendi sahasında 83 gündür galip gelemeyen Recreativo 30 puanda kaldı ve 18. sırada kalmaya devam etti.

Haftanın sonucu en çok merakla beklenen maçı Mestella stadında Valencia ile Sevilla arasında oynandı. Maçın 9. dakikasında konuk ekip öne geçse de 45+'da golcü oyuncusu David Villa ile Valencia skoru eşitledi. Maçın son 10 dakikasında Mata(83) ve Hernandez(90) ile 2 gol bulan ev sahibi ekip sahadan 3-1 galibiyetle ayrıldı. Nisan ayında çıktığı 3 maçıda boş geçmeyen ve bu süreçte rakip filelere 5 gol bırakan David Villa, ligdeki sol sayısını 24'e çıkardı. Ligde 4 maçlık galibiyet serisi yakalayan Valencia, 52 puana ulaştı ve 4. sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Deplasmanlarda 4 maç sonra yenilgi ile tanışan Sevilla, 57 puanda kalırken 3. sıradaki yerini korudu.

Vicente Calderon stadında ligde kalmak için mücadele eden Numancia'yı konuk eden Atletico Madrid, ilk yarısında zorlandığı maçı tamamı 2. yarıda gelen gollerle 3-0 mağlup etti. Maçta takımının 2.golüne imza atan Uruguay'lı golcü Forlan, son 10 maçta 9. kez rakip fileleri havalandırırken ligde gol sayısını 21'e taşıdı. Ligde oynadığı son 7 maçta 4 (3'ü içeride) galibiyet çıkaran Atletico Madrid 49 puana ulaşırken averajla 5. sıraya yükseldi. Bu sezon deplasmanda sadece 1 maç kazanan ve ligin deplasmanda en az (4) puanını toplayan takımı olan Numancia, oynadığı son 10 deplasman maçında 9. mağlubiyetini aldı. 28 puanda kalann konuk ekip Espanyol'un kazanması ile sonuncu sıraya geriledi.

Hafta içi Devler Ligi'nde Arsenal'e elenen Villareal, ligde Valladolid deplasmanına konuk oldu. Cazorla ve Senna'nın sakatlığı dolayısıyla zor günler geçiren Villareal, bu deplasmandan da istediği sonucu alamadı. İki takımında golle buluşamadığı maçtaki tek aksiyon 62. dakika da ev sahibinin gördüğü kırmızı kart oldu. Milli oyuncumuz Nihat Kahveci'nin son 20 dakika forma şansı bulduğu Villareal, ligde oynadığı son 5 maçta 11 puan kaybederek 49 puanla 6. sıraya geriledi. Ligin iddasız takımlarından olan Valladolid ise 3 maçlık mağlubiyet serisini bu beraberlikle sonlandırırken 40 puanda kaldı ve 9. sıradaki yerini korudu.

Uefa kupasına katılma mücadelesi veren Malaga,
La Rosaleda stadında ligde kalma mücadelesi veren Mallorca'yı konuk etti. İlk yarısı golsüz geçen maçta ev sahibi ekip 53. dakika da penaltıdan bulduğu golle 1-0 öne geçse de bu sevinci sadece 6 dakika sürdü. 59. dakika da Arango ile skora denge gelirken maçta bu sonuçla tamamlandı. Son 5 haftada sadece 5 puan alan Malaga, kendi sahasında üstüste 4. maçından galibiyet çıkaramadı. Bu beraberlikle 47 puanda kalan ev sahibi ekip 7. sıradaki yerini korudu. Son 10 maçında sedece 1 mağlubiyet alan Mallorca, deplasmanda oynadığı son 3 maçta 2 puan çıkarırken 36 puana ulaştı ve averajla 13. sıradaki yerini korudu.

Son haftalarda istikrarsız sonuçlar alarak tekrardan düşme hattıa yaklaşan Athletic Bilbao, San Mames stadında Deportivo La Coruna'yı konuk etti. Maçın büyük bölümünde 2 takımda birbirine üstünlük kuramazken, 85. dakika da Pablo Alvarez'in attığı gol ile konuk ekip sahadan çok kritik bir 3 puanla ayrıldı. Ligde 4 maç sonra ilk galibiyetini alan Deportivo 46 puana yükselerek tekrardan Uefa potasına yaklaştı. Son 7 maçta 6. mağlubiyetini alan Bask ekibi, 34 puanda kalarak 16. sıradaki yerini korudu. İspanya Kupası'nda finale kaldığı için Uefa'ya kalmayı garantileyen ev sahibi ekip düşme potasına da iyice yaklaştı.

Milli oyuncumuz Mehmet Aurelio'nun takımı Real Betis ligde yükselişini sürdürüyor. Manuel Ruiz stadında Sporting Gijon'u konuk eden Sevilla şehrinin diğer temsilcisi, son haftaların formda ismi Emana'nın her 2 yarıda attığı gollerlere 3 puanı hanesine yazdırdı. Nogues yönetiminde çıktığı 2.maçtanda galibiyetle ayrılan Real Betis'te puanını 37 yaparken 10. sıraya yükseldi. Bu 2 maçta takımının attığı 5 golün 4'üne imza atan Emana ligdeki gol sayısını 11'e yükseltirken, ev sahibi ekip ligdeki yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı. Ligde oynadığı son 4 maçtanda puan çıkaramayan Gijon, 33 puanda kalarak 17. sıradaki yerini korudu.

Haftanın 6 puanlık maçlarından biri Estadio Mediterraneo stadında oynandı. Ligde kalma mücadelesi veren Almeira ve Osasuna arasındaki mücadelede gülen taraf 2-1'lik skorla ev sahibi oldu. Tüm gollerin son 20 dakikada geldiği maçta ev sahibi ekip adına 2 gol atan 23 yaşındaki golcü Negredo ligdeki gol sayısını 19'a çıkardı. Son 6 iç saha maçında 5. galibiyetini alan Hugo Sanchez'in öğrencileri ligde 37 puana ulaştı ve 11. sıraya yükseldi. Son dakikada yediği golle deplasmanlarda 5 maç sonra yenilgi ile tanışan Osasuna 35 puanda kaldı ve 14. sıraya geriledi. Bu maçtan önce oynadığı son 4 maçta 10 puan alan Camacho'nun öğrencileri düşme hattından 5 puan uzakta yer alıyor.

Ligde kalma adına son kozlarını oynayan Espanyol, Olimpic Montjuic stadında Racing Santander'i konuk etti. Zigic'in sarı kart cezalı olması dolayısıyla gol yollarında sıkıntı çeken konuk ekip 90 dakika boyunca gol pozisyona giremedi. 56. dakika da maçtaki tek golü kaydeden Vallejo Espanyol'a altın değerinde bir 3 puan kazandırdı. Kendi sahasında 3 maçtır kaybetmeyen Espanyol, ligde oynadığı son 3 maçtan da 7 puan çıkardı ve uzun bir aradan sonra 19. sıraya yükseldi. Son 5 deplasman maçında 4. yenilgisini alan Santander 36 puanda kaldı ve 12. sıraya geriledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails