18.06.2010

Gruplarda 2. Maçlar Mükemmel Başladı!

Toplam 24 golün atıldığı 16 ilk grup maçları hayalkırıklığı yaratmıştı. Almanya dışında favori takımların hiçbirinin futbolu bizi tatmin etmedi. Ne Brezilya, ne Hollanda, ne Arjantin o bildiğimiz keyifli futbollarından uzaktı. Şili'nin oynadığı futbol ve İspanya'nın İsviçre'ye yenilmesi 16 maç içinde ön plana çıktı.

Ama gruplardaki 2. maçlar öyle bir başladı ki hem göze hoş gelen bir futbol ortaya çıktı hemde gol ortalaması yükseldi. (4 maçta 13 gol) Bize de '6 gün boyunca neredeydiniz be kardeşim" demek kaldı.

Dün gece oynanan Uruguay - Güney Afrika maçı ile gruplarda 2. maçlar başladı. Fransa'ya karşı biraz da çekingen oynayan Uruguay'da bu maçta ileride Forlan ve Suarez'in yanına Cavani'de dahil oldu. Forlan'ın 24. dakikada Boliç'in M.United'a attığı golün bir benzeri ile öne geçen Uruguay, ev sahibi ülke karşısında özellikle Suarez'in döktürdüğü maçı 3-0 kazandı. Forlan, turnuvada bir maçta 2 gol atan ilk oyuncu olurken G.Afrika dünya kupasında elenen ilk takım olarak tarihe geçecek gibi.

Bugünün ilk maçında B grubunun 3 puanlı 2 takımı karşı karşıya geldi. Yunanistan maçında harika futbol oynayan Güney Kore önünde Maradona, ilk maça oranla kadroda sadece Veron-M.Rodriguez değişikliği yapmıştı. Nijerya maçında çok silik oynayan Higuain 2'si kafa ile olmak üzere attığı 3 golle maçın adamı oldu. Messi ise maçta gol atamasada 2 asist ile yine maça damgasını vurdu. G.Kore averajla hala 2. sırada. Arjantin ise grup liderliğini hemen hemen garantiledi ve 2. turdaki rakibini beklemeye başladı.

Yunanistan'ın hiçbir maçından zevk aldığımı hatırlamıyordum ta ki bugün oynanan Nijerya maçına kadar. Aslında Nijerya 1-0 öndeyken 10 kişi kalmasa Yunanistan bu kadar cesaretli oynamazdı ama olsun. Yunanistan o kadar baskı kurdu ki 2. yarıda Nijerya onları kontra-atakta 3'e 1 yakaladı. Tarihlerinde daha önce savunmada bu kadar az adamla yakalanmışlarmıdır pek sanmıyorum. Kaleye 27 şut çeken Yunanistan'a karşı tek başına siper olmaya çalışan Enyeama yenilgiyi önleyemezken gözyaşlarına hakim olamadı. Aynı Trabzonspor'lu Onur'un E.Şehirspor'a tek başına dienip son dakika golü ile yenilgiyi önleyemediği gibi. İlklerin maçında Yunanistan D.Kupası tarihindeki ilk gollerini buldu ve ilk galibiyetini aldı. Ayrıca şu ana kadar turnuvada oynanan 20 maç içinde yenik duruma düşüp galibiyet alan tek takımlar.

Her zaman bana antipatik gelen Fransa'nın Meksika'ya yenilmesi ve gruptan çıkamaması en çok istediğim şeylerden. Dünya Kupası'na 'Henry'nin Eli' ile gelen Fransa, 2002'de yaşadığı kabusu yeniden yaşıyor. O turnuvada olduğu gibi gol yemeden elenme noktasına geldiler. Gourcuff'u yedeğe çeken, Henry'i hiç düşünmeyen Domenech, Meksika maçında da her zamanki gibi maçı sadece seyretti. Fransa'nın elediği İrlanda ile aynı forma renklerine sahip olan Meksika, ofsayt taktiğinden kılpayı kurtulan yeni sezonda muhtemelen M.United'da izleyeceğimiz Javi Hernandez'in Lloris'i geçmesi ile 1-0 öne geçti. Son sözü ise 37'lik Blanco'nun penaltı golü belirledi.

Bir sonraki maçta A grubunda Meksika ile Uruguay'ın oynayacak olması ve olası bir beraberlikte 2 takımın da gruptan elele çıkacak olması Fransızlar'ın komplo teorisi üretmesine sebep olabilir. Platini soruşturma bile açabilir. Bu Fransızlar'dan herşey beklenir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar acı gerçeği değiştirmeyecekler. Yedikleri 2 gol bana 2 lahmacun olarak Dublin'de yaşayanlara da Pizza Hut'tan toplamda 700 bedava pizza olarak geri dönecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails