14.06.2010

Ne de Olsa Onlar 'Turnuva Takımı'

Günün son maçı olan Almanya-Avustralya maçını canlı olarak izleyemediğim için maçın gidişatı hakkında pek fazla birşey yazamayacağım.

Daha önce birçok Dünya Kupası maçı izleyen abilerimiz, amcalarımız ve büyüklerimizden sürekli duyduğumuz bir cümle vardı: "Almanya turnuva takımıdır. Onların Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda alacağı başarılara şaşırmamak lazım"

Bu gece de Avustralya karşısında 'tunruva takımı' Almanya 4-0'lık bir galibiyet ile Dünya Kupası'na çok iyi başladı. Kadrosunda ne kadar tecrübesiz futbolcu olursa olsun (23 kişilik kadronun neredeyse yarısı ilk Dünya Kupası heyecanını yaşıyor) bu kimlikleri hiç değişmiyor.

Ballack'ın sakatlığı sonrası orta sahada Mesut Özil'e çok iş düşeceği biliniyordu. W.Bremen'de Diego'nun gitmesi ile boşalan yeri çok iyi dolduran Mesut Özil, Ballack'ın yokluğunda da Alman'nın turnuvadaki ilk maçına damgasını vurmaya başladı. Turnuva sonrası Mesut'u dünyanın sayılı orta saha oyuncuları ile aynı kefeye koyabileceğiz artık.

Gruptaki diğer maçta Sırbistan'ın Gana'ya 1-0 yenilmesi çok büyük bir sürpriz oldu. Kadrosunda bir çok yıldız oyuncu bulunduran Sırbistan uluslararası birçok yıldızı kadrosunda barındırmasına rağmen Pantelic ve Zigic gibi etkisiz forvetleri olunca gruptan çıkamama tehlikesi ile karşı karşıya geldi.

Ya da Uğur Meleke'nin köşe yazısında söylediği gibi Sırbistan'ın durumu şundan ibaret;

"...Gana’da iki Prince vardı, ama Sırplar’ın 11’i birden prens gibi oynadılar. Hiçbiri formasını kirletmek istemiyor adeta... İngiltere şampiyonu topu İtalya şampiyonuna veriyor, Şampiyonlar Ligi şampiyonu İngiltere 2.si ile paslaşıyor. Ve bu kadar yetenekli adamın paslaşmasının sonunda top Zigiç ve Panteliç gibi iki vasat santrforla buluşuyor!"



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails