16.06.2010

Turnuvanın İlk Sürprizi Son Maçta Geldi!

Dünya Kupası gruplarında ilk maçlar İspanya-İsviçre maçı ile sona erdi. Ama ne maç...

Şu ana kadar oynanan maçlarda Almanya dışında hiçbir ülke beklenen futbolu oynayamamıştı. Ne İngiltere, ne Hollanda, ne Arjantin, ne de Brezilya favori olmalarına rağmen oynadıkları maçlarda zorlanmıştı. Bu nedenle tüm gözler İspanya'da idi.

Torres'in hafif sakatlığı nedeni ile ilk 11'de olmayışı sahaya gol yememeye çıkan İsviçre'nin ekmeğine yağ sürdü. İspanyollar orta sahada çok iyi paslaşsada ceza sahası içine girmekte çok zorlanıyordu genelde hep uzaktan şutlar ile şanslarını deniyorlardı. İlk yarıda Pique'nin karşı karşıya kaçırdığı pozisyon haricinde aman aman bir pozisyon yoktu.

İkinci yarıda 52. dakikada İsviçre, İspanya defansını ilk defa az adamla yakalarken Eren'in şutu Casillias'tan döndü ama pozisyonu iyi takip eden Gelson, Pique'den önce topa vurarak sürpriz bir şekilde İsviçre'yi öne geçirdi. Aynı Eren'in bir kontra-atakta Puyol ve Capdevilla'yı pazara yollayarak çektiği şutun direkten dönmese İsviçre son dakikalarda bu kadar sıkıntı çekmezdi.

Golden sonra İspanya'da Torres ve Jesus Navas'ın oyuna girişi beklendiği kadar etkili olmadı. Özellikle sağ kanattan Jesus Navas'ın yaptığı her ortanın İsviçre savunmasından dönmesi ki en az 10 orta açtı ve Torres'in gereken katkıyı yapamaması İspanya adına hayal kırıklığı oldu.

Kaleye 24 şut gönderen ancak 8 isabet bulan son Avrupa Şampiyonu, elemelerde tüm maçlarını kazanan İspanya en son yenilgisini Romanya'ya karşı 1-0'lık skorla 15 Kasım 2006'da almıştı. Tam 40 maç sonra İspanya'ya ilk mağlubiyetini tattıran İsviçre, Dünya Kupası'nda oynadığı üstüste 5. maçtan gol yemeden ayrılmış oldu.

Grubun diğer maçında ise şu ana kadar oynanan 16 maçta en çok keyif aldığım maça şahit oldum. Şili, Honduras'ı tek golle geçse de maçta heyecan bir an olsun durmadı. Özellikle 22 yaşındaki Alexis Sanchez maçta adeta resital yaptı. Honduras'lılar ne yaptıysa durduramadı Şili'nin yeni Salas'ını. FM'den beri hayran olduğum Mati Fernandez ile Vidal de maçta mükemmel oynadı.

İspanya'nın yenilmesi ile şimdi heyecan bambaşka bir boyuta geldi. Çünkü bu grubun 2.si, ölüm grubunun 1.si ile oynayacak. O gruptan Brezilya'nın lider olma ihtimali çok yüksek. H grubunda ise İspanya aldığı yenilgi ile belki de grubu 2. sırada tamamlayacak ve henüz 2. turda dev bir eşleşmeye şahit olacağız. Tabii eğer Brezilya, İspanya ile eşleşmemek için grubunu 2. sırada bitirmeye uğraşmaza....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails